Omsk – Viťaz 3:0 (kon.) | Petrohrad – Kunlun 4:1 (kon.) | Spartak Moskva – Nižněkamsk 1:0 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Red Star Kunlun
Pondělí 25.11.2019, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Petrohrad potvrdil roli favorita, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pondělního večera. (19:57:05)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Šustr (Kunlun) 0+0, žádná střela, 20:59 čas na ledě
     
    Petrohrad o svém dalším vítězství rozhodl dvěma slepenými góly ve druhé části hry a zapisuje další dva body do tabulky. Ovšem nemohu se zbavit dojmu, že vyrovnání Zuba bylo hodně sporné a gól spíše neměl platit. No, to je jedno. Od druhé části pak domácí celek hru kontroloval a vlastně pohodlně doputoval k úspěšnému konci. Naopak Kunlun odehrál skvělých dvacet minut, jenže následně se ze hry postupně vytrácela jeho lehkost.

    Střely na branku: 30:18.
     
    Konec zápasu.
     
    58:40
    Petrohrad se hnal ještě do jedné akce, kterou zastavil pro ofsajd čárový rozhodčí. Hra se tak přesune zpátky do neutrální zóny.
     
    57:45
    Z levého kruhu zkusil zakončit Anton Burdasov, jenž mířil někam do vzdálenějšího rohu branky. Ovšem nesrovnal mířidla, a tak kotouč skončil nad brankou.
     
    56:45
    Znovu mohl zakončovat do odkryté branky Igor Ožiganov, jenž z mezikruží trefil jen bránícího soupeře. Celou akci chtěl zachránit také Jeremy Smith, který lvím skokem skočil zpátky do brankoviště.
     
    55:42
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Adam Cracknell – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:29
    Jeden z domácích hráčů upadl a kotouče se zmocnil Wojtek Wolski, jenž okamžitě přihrál před branku. Ovšem jeho spoluhráč byl tísněn, a tak nezakončil.
     
    54:40
    Za obranu čínského klubu si najel Kirill Marčenko, který předvedl pěknou kličku do forhendu. V momentě, kdy měl zakončit, tak ho úspěšně rozhodil Ryan Sproul.
     
    54:32
    Po rychlé kombinaci uvolnil Devante Smith-Pelly najetého Wonga. Hostující útočník se nacházel mezi kruhy, ale jeho pokus vyrazil ramenem do ochranné sítě Magnus Hellberg.
     
    53:40
    Domácí hráči jeli do dalšího přečíslení, o kotouč si říkal Joonas Kemppainen. Ovšem celou situaci na sebe vzal Vasilij Podkolzin, jehož pokus ze strany zamířil mimo prostor tří tyčí.
     
    52:52
    Čínskému celku se znovu nepovedl přechod přes modrou čáru, a tak přišlo nahození. O kotouč se chvíli bojovalo v rohu, ale Petrohrad se snadno osvobodil.
     
    51:44
    Tři domácí hráči jeli na dva obránce, celou akci na sebe vzal Dmitrij Kagarlickij, který zamířil těsně vedle vzdálenější tyče. SKA hraje od druhé třetiny opravdu skvěle.
     
    50:57
    U modré čáry se nacházel Dinar Chafizullin, jehož pokus z jedné zamířil nad branku. Akce Petrohradu trvala dál, ale Sergej Plotnikov nedokázal zasunout kotouč do branky.
     
    49:55
    Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
    48:56 Joonas KEMPPAINEN - 4:1
     
    48:56
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Nejprve to vypadalo, že Kunlun půjde do přečíslení, ale Andrew Miller nezvládl přihrávku, a tak byl na tahu Petrohrad. JOONAS KEMPPAINEN přihrál na Dmitrije Kagarlickijého, který černou gumu finskému střelci vrátil a celá situace skončila brankou SKA. Asistence: Dmitrij Kagarlickij.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 3. Zub (Marčenko), 25. Burdasov (Koskiranta, Kuzmenko), 26. Marčenko (Kablukov), 49. Kemppainen (Kagarlickij) – 2. Foo (T. Murphy, Wong)


    SKA Petrohrad: Hellberg (Samonov) – Zub, A. Bělov, Chafizullin, Galeňuk, Ožiganov, Tokranov, Zemčonok – S. Plotnikov (C), Lehterä (A), Karpov – Podkolzin, Kemppainen, Kagarlickij – Burdasov, Koskiranta, Kuzmenko – Ketov (A), Kablukov, Marčenko – Barabanov.
    Red Star Kunlun: J. Smith (Hrubec) – Sproul, T. Murphy, Fram, Bartley, Šustr (A), G. Reinhart – Wolski, Cracknell (C), Miller (A) – Foo, Lockhart, Wong – Smith-Pelly, Kane, DeFazio – Palola, Werek, Hunt.

    Rozhodčí: Birin, Sidorenko – Gorděnko, Sjsujev

    Diváci: 11 344
    thejrc.org