Juventus – Sassuolo 2:2 (kon.) | Inter – Spal 2:1 (kon.) | Lazio – Udinese 3:0 (kon.)
Parma – AC Milán 0:1 (kon.) | Neapol – Bologna 1:2 (kon.) | Hellas Verona – AS Řím 1:3 (kon.)
konec
Parma Calcio 1913
0:1 (0:0)
AC Milán
Neděle 01.12.2019, 15:00 • Stadio Ennio Tardini, Parma • Italská Serie A • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím AC Milán, které porazilo svého soupeře 1:0. I ve druhém dějství měli výrazně navrch hráči AC Milán, jenomže jejich šance dokázal likvidovat velmi dobře chytající Sepe. Jednu z nich se přeci jenom povedlo proměnit, krátce před koncem zápasu udeřil Hernández. Naopak Parma dnes nepodala vůbec dobrý výkon, po celé utkání byla směrem dopředu naprosto mizerná, dokonce si nevytvořila žádnou větší příležitost. (16:51:47)
     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 5:11. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:15.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Parma to bude mít v závěru tohoto zápasu hodně těžké, prohrává totiž o jednu branku. Na druhou stranu se žene smečka hráčů v bílém, Sepe se postará o výkop.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Gianluigi Donnarumma (AC Milán).
     
    89
    Žlutou kartu dostává Theo Hernández (AC Milán).
    88. Theo HERNÁNDEZ - 0:1
     
    88
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Hosté se přeci jenom dostávají do kýženého vedení! Nejprve jsme registrovali zakončení v podání Susa, jenomže domácí brankář vyrazil míč pouze před sebe, kde jeho spoluhráči hodně zmatkovali. Navíc se po nepovedeném odkopu dostal k míči THEO HERNÁNDEZ, který již překonal brankáře.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, domácí jsou stále hodně pasivní. Zároveň můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Conti se uvolnil na pravém křídle, načež nebezpečně centroval do malého vápna. Tam hodně riskantně zasahoval Iacoponi, který si div nevstřelil vlastní branku.
     
    86
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, na první branku stále čekáme. AC je i nadále výrazně aktivnější, jenomže ho zlobí nepřesnost zakončení.
     
    85
    Sepe opět podržel svůj celek, tentokráte se další rána snášela pouze doprostřed branky. Domácí se navíc chystali k protiútoku, který faulem zastavil Romagnoli.
     
    84
    Calhanoglu to uvnitř pokutového území provedl znamenitě, manévrem totiž položil obránce na zem, jenomže následné zakončení dokázal Sepe zneškodnit.
     
    83
    Hosté si vybojovali další rohový kop, který skončil na hlavě prvního z protihráčů. Parma se osvobodila odkopem, jenž se stal pouze kořistí Romagnoliho.
     
    82
    Suso to zkoušel dalším pokusem zpoza pokutového území, avšak ani v tomto případě se mu nepovedlo vypálit přesně. Sepe tak nemusel vůbec zasahovat.
     
    77
    Mohlo se rodit přečíslení pro domácí, jenomže na poslední chvíli zakročil Romagnoli. Cornelius se navíc probíjel k šestnáctce, kde byl zastaven čistým zákrokem.
     
    76
    Až posléze jsme byli svědky dalšího střeleckého pokusu. Z velké vzdálenosti totiž zkoušel své štěstí aktivní Gervinho, který ale pálil vysoko nad branku soupeře.

    David Suchý

    Branky: 88. Hernández

    Karty:   61. Gagliolo (PRM) – 58. Binnásir (ACM), 89. Hernández (ACM), 90. G. Donnarumma (ACM)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 5:11. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:15.
    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi, Alves (C), Gagliolo – Kulusevski, Hernani, Barillà (63. Grassi), Darmian, Brugman (70. Cornelius) – Kucka, Gervinho.
    Náhradníci: Alastra, Colombi – Camara, Cornelius, Dermaku, Grassi, Laurini, Gi. Pezzella, Scozzarella, Sprocati.

    AC Milán: G. Donnarumma – Conti, Musacchio, A. Romagnoli (C), Hernández – Binnásir, Kessié (71. Krunić), Bonaventura – Suso, K. Piątek (64. Leao), Çalhanoğlu.
    Náhradníci: An. Donnarumma, Reina – Biglia, Borini, Calabria, Castillejo, Krunić, Gabbia, Leao, Rebić, Ricardo Rodríguez.

    Rozhodčí: Valeri – Liberti, Bresmes
    ocianews.com