Chabarovsk – Omsk 1:2 (kon.) | Vladivostok – Spartak Moskva 0:2 (kon.) | Kunlun – Viťaz 2:1 (2:1 po s.n.)
Ufa – Jokerit 2:3 (kon.) | CSKA Moskva – Petrohrad 2:4 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Jokerit Helsinky
Pondělí 02.12.2019, 15:00 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že vyrovnaný souboj rozhodl obrovitý Marko Anttila, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pondělního večera. (17:22:05)
     
    Na soupiskách obou týmů nefiguruje žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Čtyřicet minut jsme sledovali vyrovnanou partii, ovšem poslední perioda patřila ruskému celku, který nejprve vyrovnal a následně zase inkasoval. Dnes tedy nevyhrálo lepší mužstvo, nýbrž šťastnější. Jokerit v poslední části vystřelil na branku Ufy pouze dvakrát, přesto byl Marko Anttila úspěšný a rozhodl o vítězství Helsinek. Salavat Julajev si tak připisuje čtvrtou porážku v řadě a potřebuje v následujícím souboji nutně zvítězit.

    Střely na branku: 33:28.
    Střely na branku ve třetí třetině: 9:2.
     
    Konec zápasu.
     
    59:53
    Z velké dálky nahodil kotouč na branku Philip Larsen. Puk pak mířil do rohu a z levé strany ještě vystřelil Sakari Manninen, který nemířil přesně, a tak je rozhodnuto.
     
    58:58
    V momentě, kdy se Juha Metsola vydal z branky a Ufa to zkusila v šesti, se kotouče zmocnil Marko Anttila. Obrovitý útočník pak z levé strany středního pásma netrefil prostor tří tyčí.
     
    58:35
    Marko Anttila zastavil akci soupeře na modré čáře a opět posunul hru k soupeři.
     
    57:52
    Zakončením z první se od modré čáry prezentoval Grigorij Panin. Jeho dělovka proletěla jen kolem levé tyče a narazila do zadního mantinelu.
     
    56:46
    Po kombinaci ruského celku přišlo další vyhození Jokeritu do středního pásma. Finský celek tak šetří cenné vteřinky, což v tuto chvíli stačí.
     
    55:40
    Kotouče se na útočné modré čáře zmocnil Brian O'Neill, který byl sice tísněn a přesto z osy hrací plochy zakončil. Jeho pokus byl ale nepřesný, ovšem to Helsinky jistě nemrzí.
     
    55:24
    V krátkém sledu je zde další icing, jelikož se k puku dostal první Philip Larsen. Celou situaci se snažil zvrátit Jesse Joensuu, ale měl to do rohu hrací plochy dále.
     
    55:15
    Vysoké vyhození mířilo na hostujícího kapitána, který se černé gumy ani nedotkl, a tak je tu další zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po levé ruce lotyšského brankáře.
     
    Střely na branku: 31:28.
     
    55:00
    Domácí celek se nadechuje k závěrečnému tlaku. Po přihrávce zpoza branky se u levé tyče nacházel Sakari Manninen, jenže výborně zasáhl Janis Kalninš.
    52:51 Marko ANTTILA - 2:3
     
    52:51
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tohle už se bude Ufě těžko dohánět! Od branky si odstoupil obrovitý MARKO ANTTILA, jenž přebral přihrávku od Oksanena a poté zamířil přesně do bližšího horního rohu branky. Juha Metsola šel velmi brzy na led, a tak nemohl zasáhnout. Asistence: Ahti Oksanen.
     
    50:58
    Z mezikruží už mohl vystřelit Vladimir Žarkov, jenž si na střelu nevěřil, a tak přihrál do levého kruhu pro vhazování. Dmitrij Kugryšev ihned vypálil, jenže Janis Kalninš se skvěle přemístil a zasáhl.
     
    50:20
    Před brankou Ufy byl sražen Veli-Matti Savinainen, a tak nahození od modré čáry skončilo jen pod lapačkou finského brankáře ve službách ruského celku.
     
    49:36
    Neohroženě se středem dral do akce Viktor Lööv, jenž předvedl střelu přes obránce. Jenomže černá guma se do prostoru tří tyčí nevešla.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 29. A. Semjonov (Kugryšev, Amirov), 48. S. Garejev – 14. O'Neill (Joensuu), 35. Haapala, 53. Anttila (Oksanen)


    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Panin (C), Larsen, Ar. Sergejev, Arzamascev, Pašnin, S. Garejev, A. Semjonov – Amirov, Burmistrov (A), Omark (A) – M. Majorov, Manninen, Sošnikov – V. Žarkov, Kadějkin, Kugryšev – Alalykin, Soloduchin, Kartajev – Gimatov.
    Jokerit Helsinky: Kalninš (A. Niemi) – A. Grant, Lehtonen, Lepistö (A), Lööv, Kivistö, Eronen – O'Neill, Regin (C), Joensuu – H. Ikonen, Kontiola, Savinainen – Moses, Norman, Haapala – Anttila (A), Pihlström, Oksanen – Halme.

    Rozhodčí: Bělov, Kulakov – Nikolajev, Strelcov

    Diváci: 5 432
    ocianews.com