Cremonese – Empoli 1:0 (kon.) | Janov – Ascoli 3:2 (kon.) | Fiorentina – Cittadella 2:0 (kon.)
konec
US Cremonese
1:0 (1:0)
Empoli FC
Úterý 03.12.2019, 15:00 • Stadio Giovanni Zini (Cremona) • Italský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek úterního dne. (16:54:02)
     
    Cremonese zaslouženě postupuje do další fáze Coppa Italie. Domácí mužstvo bylo sedmdesát minut hr lepším celkem a po závěrečném hvizdu může oslavovat. Naopak Empoli dnes nebude spokojené, protože si zaprvé moc příležitostí nevypracovalo a navíc začalo soupeře tlačit až v posledních dvaceti minutách.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Z volného kopu letěl centr na levou stranu šestnáctky, kam si neohroženě vyběhl brankář Volpe. Ten vystoupal nejvýše, a tak získává balon pro domácí mužstvo.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Michele Castagnetti (US Cremonese), který za cenu potrestání zastavil rychle se rozvíjející akci soupeře.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, jenž na tabuli ukazuje, že se budou hráč čtyři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Roberto Pirrello (Empoli FC).
     
    90
    Hráči v červenošedivých dresech drží balon a nikam nespěchají. Navíc se nachází na polovině soupeře, kde soupeře přinutili k faulu.
     
    89
    Opět zbrklé řešení situace ze strany hostujícího celku. Pas mířil sice za obranu, kam si nikdo v bílém nenaběhl, a tak jde do akce Cremonese.
     
    87
    Cremonese získalo balon a chvíli ho podrželo na vlastní polovině hrací plochy. Domácí mužstvo poté vymyslelo přihrávku na hranici vápna, ale Valzania ve velké rychlosti přestřelil.
     
    86
    Hostující celek je výrazně aktivnější a doslova mačká soupeře jako citrón. Zakončení z levé strany zamířilo nad branku a navíc bylo trochu uspěchané.
     
    85
    Empoli rozehrávalo další rohový kop, centr ale zamířil na první tyč, odkud jej odvrátil nově příchozí hráč. Poté přišel ještě centr z pravé strany, který na další roh odvrátil Volpe.
     
    84
    Střídání v týmu US Cremonese: ze hřiště odchází Ceravolo, přichází Ciofani.
     
    84
    Z levé strany tentokrát odcentroval Bandinelli, který našel jen soupeře. Hostující záložník dostal ještě šanci k reparátu, ale znovu nenašel spoluhráče.
     
    83
    V posledních minutách se domácí celek sice brání, ovšem stále nepouští soupeře k tutovým šancím. Za dalším míčem se po jeho zisku hnal domácí Ceravolo, ale nacházel se v ofsajdu.
     
    81
    Jdeme do poslední desetiminutovky! Zprava mířil míč na hranici vápna, odkud vystřelil Mancuso, který vystřelil ze záklonu a branku přestřelil.
     
    80
    Empoli odvrátilo další centrovaný míč, do kterého se opřel za šestnáctkou Caracciolo. Jeho pokus mířil mezi tři tyče, ale ještě předtím byl odvrácen soupeřem.
     
    79
    Střídání v týmu Empoli FC: ze hřiště odchází Frattesi, přichází Ricci.
    77. Palombi (CRM)

    Michal Luxa

    Branky: 35. Claiton

    Karty:   29. Claiton (CRM), 90+2. Castagnetti (CRM) – 90. Pirrello (EMP)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 3:7. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:12.
    US Cremonese: Volpe – Arini, Bianchetti (57. Migliore), Caracciolo, Castagnetti, Ceravolo (84. Ciofani), Claiton, Mogos, Palombi, Renzetti, Soddimo (67. Valzania).
    Náhradníci: Agazzi, Ravaglia – Cella, Ciofani, Girelli, Gustafsson, Migliore, Piccolo, Spini, Valzania, Zortea.

    Empoli FC: Provedel – Bajrami, Balkovec (62. Bandinelli), Fantacci, Frattesi (79. Ricci), Laribi, Mancuso, Nikolaou, Pirrello, Piscopo (70. Merola), Veseli.
    Náhradníci: Brignoli, Perucchini – Bandinelli, Belardinelli, Cannavo, Le Gumina, Merola, Ricci.
    thejrc.org