Chabarovsk – Viťaz 2:3 (0:1 po s.n.) | Kunlun – Spartak Moskva 4:3 (po pr.) | Novosibirsk – Omsk 5:2 (kon.)
Barys – Jokerit 2:4 (kon.) | CSKA Moskva – Dynamo Moskva 2:1 (kon.) | Petrohrad – Kazaň 2:1 (2:1 po s.n.)
Riga – Čerepovec 0:1 (kon.)
po prodl.
Red Star Kunlun
4:3 (2:0, 0:3, 1:0 - 1:0)
Spartak Moskva
Středa 04.12.2019, 12:30 • Sportoviště univerziády Šen-čen • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Šimon Hrubec (KUN) celý zápas na lavičce náhradníků
    Andrej Šustr (KUN) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:51
    David Bondra (KUN) 0+0, 2 střely, čas na ledě 11:30
    Robin Hanzl (SPM) 0+0, 0 střel, čas na ledě 13:35 (14:56:51)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 38:26.
    Zblokované střely – 11:5.
    Vyloučení – 5:1.
    Využití přesilovek 1/1 – 2/5.
    Vhazování – 30:26.
     
    Je konec! Kunlunu se povedlo ve třetí třetině srovnat krok, načež jsme sledovali vyrovnanou podívanou. Tento zápas přeci jenom musel do prodloužení, ve kterém byl opět úspěšnější čínský celek, který využil přesilovou hru. Kunlun se tak raduje z dvoubodového zisku, naopak moskevský celek získává jeden bod.
     
    Konec zápasu.
    62:56 Trevor MURPHY - 4:3
     
    62:56
    Red Star Kunlun právě vstřelil branku
    Druhý bod nakonec berou na své konto hráči Kunlunu! Ti totiž rozjeli nesmírně nebezpečnou kombinaci, po které se k puku dostal TREVOR MURPHY, který velice svižně zamířil nad vyrážečku brankáře Bespalova.
    Asistence: Gilbert Brulé.
     
    62:08
    Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Anatolij Nikoncev – 2 min., hákování).
     
    62:01
    Zatím sledujeme hodně opatrnou podívanou, což se drzým výpadem pokusil změnit Lockhart. Toho čistě odzbrojil protihráč, který zakládá rychlou protiakci.
     
    61:02
    Zubov se celkem snadným způsobem dostal mezi kruhy, odkud se pokoušel o zakončení. To přizvedl jeden z protihráčů, na opačné straně neuspěl Sproul.
     
    60:10
    Úvodní vhazování prodloužení dopadlo lépe pro hostující celek, který okamžitě jel s pukem za vlastní branku, kde se o rozehrávku pokouší Višnevskij.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ani poslední perioda nerozhodla o vítězi tohoto zápasu, na řadu tak přijde prodloužení. Bude se hrát ve třech na obou stranách.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:20
    Zcela jistě se dočkáme prodloužení, nicméně čínský celek se ještě snaží s výsledkem něco udělat. Wong navíc dokázal nahodit puk o mantinel za branku soupeře.
     
    58:44
    Hodně tvrdým způsobem se opřel do kotouče hostující obránce Musin, který trefil pouze připraveného brankáře. Kunlun se snaží neudělat žádnou chybu.
     
    57:03
    Ani jednomu z celků se nedaří založit kloudnou kombinaci, což se prokázalo také při snaze Spartaku Moskva. Nahrávka o mantinel byla pro Hanzla příliš složitá.
     
    56:13
    Prudkým nástřelem na branku soupeře to zkoušel Bondra, kterému se povedlo vyprášit pouze hrudník brankáře. Bespalov raději přerušil hru, bude se vhazovat.
     
    55:07
    Také Werekovi se příliš nepovedlo zpracování neposedného touše, hra se tak otočila na druhou stranu. Tam neudržel nervy na uzdě Smith-Pelly, který nebude vyloučen.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 6. Kane (Sproul, T. Murphy), 11. DeFazio, 44. Wong (Brulé, Miller), 63. T. Murphy (Brulé) – 21. Zubov (Fjodorov, Rylov), 39. Fjodorov (Rylov, Zubov), 40. Gončarov (Kotljarevskij, Juňkov)


    Red Star Kunlun: J. Smith (Hrubec) – Sproul, T. Murphy, Bartley, Chelios, Šustr (A), G. Reinhart – Brulé, Miller, Wong – Lockhart, Cracknell (A), Bondra – Smith-Pelly, Kane, DeFazio (C) – Palola, Werek, Hunt.
    Spartak Moskva: Bespalov (J. Hudáček) – D. Musin, D. Višněvskij, Hersley, Rylov (A), Gončarov, Nikišin, Trišin, Kutějkin – Daugavinš, Zubov (A), Nikoncev (C) – Chochlačov, R. Hanzl, Fjodorov – Cyplakov, Juňkov, Kotljarevskij – Kokarev, Stoljarov, Karsums.

    Rozhodčí: Vasiljev, Gašilov – Viljugin, Ivanov
    ocianews.com