Ufa – Magnitogorsk 1:2 (1:2 po s.n.) | Nižněkamsk – Čeljabinsk 6:4 (kon.) | Soči – Jekatěrinburg 2:1 (3:0 po s.n.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
6:4 (1:1, 3:1, 2:2)
Traktor Čeljabinsk
Čtvrtek 05.12.2019, 17:30 • Něftěchim Arena, Nižněkamsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání
    Lukáš Sedlák (CLJ) 0+1, 4 střely, čas na ledě 20:34
    Tomáš Hyka (CLJ) 1+1, 4 střely, čas na ledě 19:39 (19:59:42)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 31:30.
    Zblokované střely – 12:8.
    Vyloučení – 6:6.
    Využití přesilovek 2/6 – 2/6.
    Vhazování – 25:36.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nižněkamsku, který svého soupeře porazil poměrem 6:4. V poslední periodě jsme dlouhou dobu neviděli nic zajímavého, avšak branky začaly padat v koncovce zápasu. Traktor se hned dvakrát dostal na dostřel soupeři, neboť snížil na rozdíl jediné branky, nicméně domácí si pokaždé vzali dvoubrankové vedení zpět, což vydrželo až do konce zápasu.
     
    Konec zápasu.
    59:59 Denis KAZIONOV - 6:4
     
    59:59
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Definitivní tečka za dnešním utkáním! Po vhazování se totiž k puku dostal domácí DENIS KAZIONOV, který dojel do opačné třetiny, odkud se mu v tísni povedlo zamířit do opuštěné branky Čeljabinsku.
    Asistence: Stěpan Zacharčuk.
    59:50 Tomáš HYKA - 5:4
     
    59:50
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom hosté vykřesali jiskřičku naděje! Dost možná poslední útočná akce přinesla nahrávku k levému kruhu, kde se do puku opřel TOMÁŠ HYKA, kterému se z jedničky povedlo propálit brankáře Barulina. Galimov i nadále zůstává na střídačce!
    Asistence: Nick Bailen, Nikita Ščerbak.
     
    59:30
    Domácí vyhodili puk z vlastního pásma, to bude zřejmě to poslední, co se v tomto duelu odehraje.
     
    58:52
    Hosté to přeci jenom zkoušejí v šesti!
     
    58:52
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Andrej Sergejev – 2 min., nedovolené bránění).
    58:24 Zack MITCHELL - 5:3
     
    58:24
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Hra v šesti to asi vůbec nebude, hrubice hostujících hráčů končí další inkasovanou brankou! ZACK MITCHELL dokázal před modrou čárou zastavit nahrávku soupeře, poté se po pravé straně dostal až do zakončení, které poslal mezi betony brankáře. Traktor tak úplně zazdil možnou hru bez brankáře!
    Bez asistence.
     
    58:06
    Virtanen okamžitě po zisku puku nahazoval na domácí branku, Barulin měl velké štěstí, touš se mu povedlo schovat do výstroje. Čeljabinsk se nadechuje k náporu.
     
    57:15
    Traktor se usadil kolem branky soupeře, nakonec došlo k ohrožení Barulina. Zanedlouho se dost možná dočkáme hry bez brankáře, zatím tomu tak není.
     
    56:07
    Neftěchimik se v poslední periodě celkem trápí, další jeho útočná akce měla jepičí život. Nepřesná nahrávka přinesla pouze icing, hra se stěhuje před Barulina.
     
    55:17
    Oba celky již hrají v plném počtu. Navíc to na sebe zkoušel vzít Avcin, který se rychlostně dostal přes protihráče, avšak následné nahození sebral pozorný Sergejev.
     
    54:04
    Nepřesnou nahrávku vypustil ze své hole Zacharčuk, který omylem vysunul do samostatného úniku Kručinina, jehož pokus skončila na betonu pozorného Barulina.
     
    53:13
    Barulin zkrotil nepříjemné nahození do strany, na opačné straně musel zasahovat také brankář Galimov, který raději schoval hrací předmět pod vlastním tělem.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 4. Z. Mitchell, 26. Berglund (White, Aťušov), 31. S. Zacharčuk (Denis Kazionov, Berglund), 31. Šiksatdarov (Z. Mitchell, White), 59. Z. Mitchell, 60. Denis Kazionov (S. Zacharčuk) – 17. Karlin (Bailen, Avcin), 28. Calof (Sedlák, Hyka), 50. Avcin (Ščerbak), 60. Hyka (Bailen, Ščerbak)


    Neftěchimik Nižněkamsk: Barulin (Šaryčenkov) – An. Sergejev (A), Aťušov (A), Šaripzjanov, Bryncev, S. Zacharčuk (C), Pajgin, Volgin – Šiksatdarov, Z. Mitchell, Denis Kazionov – Chajrullin, P. Kulikov, Černikov – Enlund, Berglund, White – Chisamutdinov, Šarifjanov, Padakin – Grošev.
    Traktor Čeljabinsk: S. Galimov (Fedotov) – Virtanen, Bailen, Kalinin (C), Sergijenko, Menšikov (A), Karpuchin, Borodkin – Calof, Sedlák (A), Hyka – Ščerbak, Karlin, Avcin – Kručinin, Šarov, Stěpanov – Kosov, Šolochov, N. Komarov – Kravcov.

    Rozhodčí: Ravodin, Sergejev – Kučava, Nikolajev
    thejrc.org