Dallas – Vegas 2:3 (po pr.) | Colorado – New Jersey 3:1 (kon.) | Ottawa – Columbus 4:3 (po pr.)
NY Islanders – Buffalo 3:2 (po pr.) | Anaheim – NY Rangers 4:3 (2:1 po s.n.) | Calgary – Carolina 0:4 (kon.)
konec
Calgary Flames
0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Carolina Hurricanes
Sobota 14.12.2019, 22:08 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:58 Warren FOEGELE - 0:4
     
    59:58
    Carolina právě vstřelila branku!
    Nahození do útočného pásma zastavil Mark Giordano zády a k odraženému puku se tak dostal WARREN FOEGELE. Hostující útočník vsítil druhou trefu v duelu a opět v oslabení. Asistence: Teuvo Teräväinen.
     
    59:39
    Na spodní hranici levého kruhu se nacházel Elias Lindholm, který se pokusil trefit odkrytou část branky. Jenomže horní tyčku přestřelil.
     
    59:03
    David Rittich je znovu na střídačce, domácí mužstvo je v šesti v útočné třetině.
     
    59:03
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Lucas Wallmark – 2 min., hákování).
     
    57:46
    Kotouč mezi kruhy převzal Sebastian Aho, který okamžitě střílel k levé tyči. Český brankář se skvěle přesunul a opět zasáhl.
     
    56:45
    Kvůli vyloučení se David Rittich vrací do branky, Calgary dnes prohraje. Vítězná série tak končí a dost možná i bez vstřeleného gólu.
     
    56:45
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Sean Monahan – 2 min., sekání).
     
    56:13
    Po reklamní přestávce zůstává David Rittich na střídačce! Calgary Flames nemají co ztratit, a tak pouští do hry šest bruslařů. Podaří se domácímu celku snížit?
    55:05 Warren FOEGELE - 0:3
     
    55:05
    Carolina právě vstřelila branku!
    V oslabení odskakují Hurricanes o tři góly! Mark Giordano přihrál sprinterský souboj, po němž nepřesně zakončil WARREN FOEGELE. Ten si následně sjel do pravého kruhu, odkud byla jeho přihrávka zastavená, a tak mohl hostující útočník pohodlně zakončit do pravé šibenice. Asistence: Jordan Martinook a Brett Pesce.
     
    53:55
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jordan Staal – 2 min., podrážení).
     
    53:34
    Kolem obránce si Mikael Backlund přehodil černou gumu na forhend a mířil nahoru. Jeho pokus ale přeletěl horní tyč, tlak Calgary Flames dál roste.
     
    53:05
    Cink! Mezi kruhy se nacházel Sean Monahan, který z jedné vystřelil do brankové konstrukce. Domácímu mužstvu dnes prostě není přáno.
     
    51:37
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Haydn Fleury – 2 min., hákování).
     
    49:15
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Martin Nečas – 2 min., podrážení).
     
    44:55
    Domácí uháněli ve dvou na jediného beka, který se výborně položil, a tak Mikael Backlund nemohl přihrávat. Švédský útočník celou akci přejel a zakončil jen při brzdění, a tak trefil jen brankáře.
     
    41:48
    U hrazení dlouho vymýšlel Sebastian Aho, který schytal hit a poslal puk do středního pásma. Mezi obránce se pak vydal Nino Niederreiter, jenž v samostatném úniku nevyzrál na českého gólmana.
     
    40:41
    Hurricanes se hnali ve tře na jediného obránce a branková konstrukce zacinkala! Warren Foegele přihrál k levé tyči, kam si najížděl Andrej Svečnikov, jehož pokus z jedné zamířil do tyče. David Rittich se tentokrát nestihl přesunout, a tak mu pomohlo obrovské štěstí.
     
    34:56
    Neskutečné z čeho Flames nejsou schopni skórovat! James Reimer už ležel na ledě, když si odražený kotouč našel Elias Lindholm. Domácí útočník bekhendem pak gólmana Hurricanes nepřekonal.
    33:40 Dougie HAMILTON - 0:2
     
    33:40
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tohle je velice nešťastný moment pro českého brankáře. DOUGIE HAMILTON vypálil z levého kruhu, odkud puk mířil do Rittichovy lapačky, odkud se ale převalil a dopadl za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    33:13
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mark Giordano – 2 min., sekání).
     
    33:05
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Jordan Staal – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:35
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (2 min. – zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva).
    32:35 Brock MCGINN - 0:1
     
    32:35
    Carolina právě vstřelila branku!
    Dlouho to podle opakovaných záběrů vypadalo, že branka neměla platit. Ovšem čároví rozhodčí rozhodli jinak a nutno podotknout, že správně, což se asi po zápase bude hodně řešit. Ale pojďme po stopách akce dál. Julien Gauthier zabojoval u modré čáry a přihrál na Jordana Martinooka. Ten to udělal opravdu skvěle a přihrál na levý kruhu, odkud trefil odkrytou branku BROCK MCGINN. Asistence: Jordan Martinook a Julien Gauthier.
     
    31:27
    Po další přihrávce před branku, se kotouč odrazil od hostujícího brankáře a James Reimer měl obrovské štěstí, že nechal položený beton z pravé tyče.
     
    29:34
    Hostující hráči jeli ve třech na jediného obránce. Z druhé vlny totiž přijel Jordan Staal, jehož pokus z osy vyrazil český brankář před sebe. Zkušený borec se ještě dostal k dorážce, která už přesná nebyla.
     
    27:10
    Ryan Dzingel přihrál mezi kruhy, kde si od obránce odstoupil Warren Foegele. Jeho pokus z první mířil jen doprostřed branky, kde byl znovu připravený David Rittich.
     
    26:08
    Po perfektní přihrávce vyvinul velkou rychlost Michael Frolík, který tak uháněl sám na brankáře z levé strany. Jeho zakončení zamířilo jen těsně nad horní tyčku. Škoda, český útočník byl velmi blízko otevření stavu zápasu!
     
    11:40
    Od pravého mantinelu zamířila přihrávka na zadní tyč, kde se nacházel atakovaný Milan Lucic. Od zkušeného borce pak puk zamířil jen těsně vedle branky.
     
    09:36
    Domácí mužstvo získalo černou gumu a vydalo se do akce. V útočném pásmu se na levém kruhu objevil osamocený Elias Lindholm, který si kotouč dlouho rovnal. Jeho zakončení pak mířilo do vyrážečky hostujícího gólmana.
     
    08:33
    Na modrou čáru dostal nabito Dougie Hamilton, jehož pokus vyrazil český brankář betonem. Po chvilce se nacházel mezi kruhy Teuvo Teräväinen, kterého znovu vychytal David Rittich.
     
    07:50
    Vyloučení v týmu Calgary Flames (Mark Jankowski – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:37
    Matthew Tkachuk přihrál k levé tyči, kde se výpadem do brankoviště prezentoval Elias Lindholm. Následně po rychlé kombinaci pálil z mezikruží Sean Monahan, jenže James Reimer byl znovu na správném místě.
     
    05:16
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Martin Nečas – 2 min., hákování).
     
    03:53
    Dalším pokusem se prezentoval Noah Hanifin, jehož pokus brankář vyrazil před sebe. Elias Lindholm si nabruslil k odraženému puku, jenže jeho dorážku lapil perfektním zákrokem James Reimer.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 33. B. McGinn (Martinook, J. Gauthier), 34. D. Hamilton, 56. Foegele (Martinook, Pesce), 60. Foegele (T. Teräväinen)


    Calgary Flames: Rittich (Talbot) – R. Andersson, Giordano, Hamonic, Hanifin, Mi. Stone, Brodie, Kylington – Mangiapane, E. Lindholm, Tkachuk – Backlund, Monahan, Dubé – J. Gaudreau, D. Ryan, Lucic – Frolík, Jankowski, Rieder.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Pesce, Edmundson, Gardiner, H. Fleury – Foegele, J. Staal, Svečnikov – T. Teräväinen, Aho, Niederreiter – Nečas, Wallmark, Dzingel – J. Gauthier, Martinook, B. McGinn.

    Rozhodčí: Meier, MacDougall – Driscoll, Knorr

    Diváci: 18 853
    thejrc.org