Finsko – Švédsko 5:1 (kon.) | Rusko – Česko 4:3 (1:0 po s.n.)
po s.n. (1:0)
Rusko
4:3 (2:0, 0:2, 1:1 - 0:0)
Česko
Sobota 14.12.2019, 13:00 • VTB Ice Arena, Moskva, Rusko • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    Vladimir A. Tkačjov - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Rusko.

    Autorem vítězného nájezdu je VLADIMIR E. TKAČJOV, který se trefil už v první sérii. Nikdo další se neprosadil.
     
    62:43
    A další vyloučení, Rusové si opět zahrají v početní výhodě. Za sekání jde pykat Dmitrij Jaškin (CZE).
     
    60:21
    Ruská přesilovka je u konce! Za podrážení míří na trestnou lavici Vadim Šipačov.
     
    58:58
    Tak tohle je velká komplikace. Rusové si zahrají přesilovku, Vojtěch Mozík (CZE) jde pykat za faul kolenem.
     
    57:50
    Jakub Jeřábek našel před brankou volného Tomáše Filippiho, ten však sám před gólmanem nebyl úspěšný.
    48:48 Igor OŽIGANOV - 3:3
     
    48:48
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Teď už to ale domácím vyšlo. Vladimir E. Tkačjov krásně přes celé útočné pásmo našel IGORA OŽIGANOVA, jenž střelou z první nedal Hrubcovi žádnou šanci a vyrovnal tak skóre utkání. Asistence: Vladimir E. Tkačjov.
    47:28 Hynek ZOHORNA - 2:3
     
    47:28
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi jdou zničehonic do vedení! Čtvrtá česká formace to udělala skvěle. Radim Zohorna našel zpoza branky svého bratra HYNKA ZOHORNU, jenž z prostoru mezi kruhy nekompromisně poslal puk přímo pod víko. Asistence: Radim Zohorna, Lukáš Klok.
     
    45:20
    Třetí ruská formace teď zamkla Čechy v útočném pásmu. Tlak vyvrcholil akcí Vladimíira E. Tkačjova, který se prosmýkl až před Hrubce a z bezprostřední blízkosti zakončil. Český gólman se však proti němu dokázal přesunout a zakročil!
     
    39:20
    Češi při přechodu do útočného pásma předvedli krásnou kombinaci, kterou zakončil tvrdou ránou Jiří Sekáč, Ilja Sorokin proti němu však předvedl skvělý zákrok.
     
    38:34
    Dmitrij Jaškin nám opět předvedl, jak skvěle si umí krýt kotouč. Zpoza branky si vybruslil až k pravému kruhu, odkud vypálil. Ilja Sorokin sice kotouč chytil, Češi si ale zahrají přesilovku. Na trestnou lavici míří Andrej An. Mironov (RUS) za hrubost.
    35:24 Tomáš FILIPPI - 2:2
     
    35:24
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi vyrovnávají! Sekáč u pravého mantinelu vybojoval puk a našel TOMÁŠE FILIPPIHO, jenž z prostoru mezi kruhy ještě popojel blíž k bráně a propálil Sorokina, který měl zakrytý výhled. Asistence: Jiří Sekáč, Martin Zaťovič.
     
    31:30
    Málem to opět bylo o dvě branky! První ruská formace to opět sehrála parádně, Kirill Kaprizov krásnou žabičkou našel volného Michaila Grigorenka, jenž mířil sám na Hrubce, leč ten na jeho bekhendovou kličku vyzrál!
     
    29:21
    Ilja Sorokin teď předvedl zákrok zápasu! Lukáš Sedlák se vtlačil před branku, jeho zakončení bylo vyraženo pouze na volného Andreje Nestrašila, před kterým už byla jen poloodkrytá branka, domácí gólman se ale stihl přesunout a kotouč vyrazit!
     
    27:00
    Další velká ruská šance! Opět u toho byla první formace, Vadim Šipačov našel před brankou úplně volného Kirilla Kaprizova, jenž měl spoustu času, jenže na Hrubce nevyzrál!
     
    26:26
    A zase Vadim Šipačov. Tentokrát vyslal dvě nebezpečné rány, s oběma si ale naštěstí Šimon Hrubec poradil.
    21:43 Lukáš SEDLÁK - 2:1
     
    21:43
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi snižují! Nutno ale říci, že to bylo s velkým štěstím. Druhá formace se dostala do přečíslení 3 na 2, Krejčík přihrával před branku, puk se ale otřel o několik hráčů a gól byl nakonec připsán LUKÁŠI SEDLÁKOVI. Asistence: Dmitrij Jaškin, Jakub Krejčík.
    17:44 Michail GRIGORENKO - 2:0
     
    17:44
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové využívají přesilovku a vedou o dvě branky! První ruská formace to sehrála geniálně. Šipačov našel krásným křižným pasem přes celé útočné pásmo MICHAILA GRIGORENKA, který z první poslal kotouč přímo do šibenice. Asistence: Vjačeslav Vojnov, Vadim Šipačov.
     
    17:34
    Přesilovku si před koncem první třetiny zahrají i domácí. Lukáš Sedlák (CZE) míří na trestnou lavici za podrážení.
     
    14:19
    Tomáš Filippi se dostal do další šance, tentokrát do přečíslení 3 na 2, jenže místo střely zvolil přihrávku, kterou jeden z domácích beků přečetl. Škoda!
     
    08:58
    Uvidíme první dnešní přesilovku, zahrají si ji Češi! Bogdan Jakimov (RUS) usedl na trestnou lavici za držení.
     
    07:41
    První ruská formace si teď vytvořila velký tlak. Největší šanci si v něm vypracoval Michail Grigorenko, který dvakrát tečoval těsně před Hrubcem. V obou případech však těsně minul branku. Následuje komerční přestávka.
     
    05:15
    Hned po první české střele mohlo být vyrovnáno! Lukáš Sedlák z levé strany nebezpečně vypálil a Sorokina zachránila levá tyč jeho branky!
     
    03:40
    Už to mohlo být o dvě branky! Kirill Kaprizov se vřítil do útočného pásma a z prostoru mezi kruhy orazítkoval břevno Hrubcovy branky. Rusové jsou zatím jasně lepší.
    02:09 Andrej KUZMENKO - 1:0
     
    02:09
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové jdou do vedení! Nahození Ljamkina od modré čáry tečoval za záda Šimona Hrubce před brankou úplně volný ANDREJ KUZMENKO. Asistence: Nikita Ljamkin.
    Marken.cz

    Vladimír Vykoukal

    Branky a nahrávky: 3. Kuzmenko (Ljamkin), 18. Grigorenko (Šipačov, Vojnov), 49. Ožiganov (Tkačjov), rozh. náj. Tkačjov – 22. Sedlák (Jaškin, J. Krejčík), 36. Filippi (Sekáč, Zaťovič), 48. H. Zohorna (R. Zohorna, Klok)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Roman Horák (CZE)
    1:0   Vladimir A. Tkačjov (RUS)
    2. série:
    1:0   Hynek Zohorna (CZE)
    1:0   Michail Grigorenko (RUS)
    3. série:
    1:0   Tomáš Filippi (CZE)
    1:0   Anton Slepyšev (RUS)
    4. série:
    1:0   Lukáš Sedlák (CZE)
    1:0   Jevgenij Ketov (RUS)
    5. série:
    1:0   Dmitrij Jaškin (CZE)


    Rusko: I. Sorokin (Samonov) – Vojnov (A), Nestěrov (A), Ožiganov, Rafikov, Marčenko, Mironov, Dronov, Ljamkin – Kaprizov, Šipačov, Grigorenko – Burdasov, K. Semjonov, Kuzmenko – Sošnikov, Tkačjov, Tkačjov – Ketov (C), P. Karnauchov, Slepyšev – Jakimov.
    Česko: Hrubec (Langhamer) – Jeřábek (A), Šustr, J. Krejčík (A), Mozík, Klok, Vitásek, Moravčík, Pyrochta – Zaťovič (C), Filippi, Tomášek – A. Nestrašil, Sedlák, Jaškin – R. Pavlík, Horák, Lenc – Sekáč, R. Zohorna, H. Zohorna – O. Beránek.

    Rozhodčí: Heikkinen L., Vikman K. (Oba Fin.) – Bersenyjov M., Judin E. (Oba Rus.)
    thejrc.org