Manchester Utd. – Everton 1:1 (kon.) | Wolverhampton – Tottenham 1:2 (kon.) | Arsenal – Manchester City 0:3 (kon.)
konec
Manchester United
1:1 (0:1)
Everton FC
Neděle 15.12.2019, 15:00 • Old Trafford, Manchester • Anglická Premier League • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera a někdy příště na počtenou. (16:59:40)
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:12.
     
    Utkání končí nerozhodně 1:1. Ve větší části prvního poločasu měli navrch domácí fotbalisté, do šaten ale šli spokojenější hráči Evertonu, kteří vedli zásluhou vlastního gólu Victora Lindelöfa. Po přestávce United pokračovali v optické převaze, vyrovnat se jim podařilo až v sedmasedmdesáté minutě, když se prosadil střídající Mason Greenwood.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Anthony Martial se pokoušel vymodlit penaltu v souboji s Minou, hlavní sudí Oliver mu ale jasným gestem dal najevo, že pískat nehodlá. U míče Baines.
     
    90+2
    Juan Mata se dobře zorientoval, když si našel volný míč. Po jeho pasu to ze zajímavé pozice vyzkoušel Marcus Rashford, jenže na Pickforda vyzrát nedokázal.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90
    Domácí se usadili před Jordanem Pickfordem, po Fredově sklepnutí to zpoza šestnáctky zkoušel Scott McTominay, ovšem trefil jen blokujícího Daviese.
     
    89
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Moise Kean, přichází Baye Oumar Niasse.
     
    88
    Standardní situaci obstaral Leighton Baines, jenže rána zkušeného levého obránce Evertonu skončila vysoko nad brankou Manchesteru United. Rozehrávat bude de Gea.
     
    87
    Scott McTominay hodně tvrdě atakoval pronikajícího Calverta-Lewina, jasný faul. Michael Oliver kartu nevytáhl, hosty ale čeká přímý kop z dobré pozice.
     
    86
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Daniel James, přichází Juan Mata.
     
    85
    Nyní se pokoušel individuálně prosadit Richarlison, Aaron Wan-Bissaka ovšem svůj obranný skluz opět načasoval fantasticky. Pokračujeme ve skvělém tempu.
    84. Proti Iwobimu zakročil de Gea.
     
    84
    David de Gea musel zasahovat proti Iwobimu! Bývalý záložník londýnského Arsenalu si nachystal míč na levačku, se střelou ke vzdálenější tyči ale na brankáře United nevyzrál.
     
    83
    McTominay ve snaze o centr podklouzl, rychlou protiakci Evertonu, kterou táhl Alex Iwobi, zastavil Wan-Bissaka. Mladý anglický obránce se vydává vpřed.
     
    82
    Domácí hrají na vítězství. Marcus Rashford si troufl na drzý průnik, byl však zastaven Minou, o chvíli později Moise Kean zezadu fauloval Daniela Jamese.
     
    81
    Poprvé od svého příchodu na plac se do hry zapojil Kean, který se marně pokoušel nalézt před brankou se uvolňujícího Richarlisona, s blokem přispěchal Shaw.
     
    80
    Očekávaný centr nepřišel, Marcus Rashford se místo toho rozhodl prověřit Jordana Pickforda nečekanou střelou, anglický reprezentant ale stál na správném místě.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 77. Greenwood (James) – 36. Lindelöf (vla.)

    Karty:   66. Lindelöf (MAN) – 5. Davies (EVE), 57. Richarlison (EVE)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 10:12.
    Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Maguire (C), Lindelöf, Shaw – McTominay, Fred – James (86. Mata), Lingard (65. Greenwood), Rashford – Martial.
    Náhradníci: Romero – Tuanzebe, Williams, Young, Pereira, Mata, Greenwood.

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, Y. Mina, Digne (25. Baines) – Holgate, Davies – Bernard (70. Kean, 89. Niasse), Iwobi – Calvert-Lewin, Richarlison.
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Tosun, Kean, Niasse, C. Martina, Gordon.

    Rozhodčí: Michael Oliver – Stuart Burt, Simon Bennett
    ocianews.com