Česko – Rusko 1:5 (kon.) | USA – Česko 2:1 (po pr.)
po prodl.
USA
2:1 (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)
Česko
Neděle 15.12.2019, 20:08 • Encana Events Centre, Dawson Creek • World Junior A Challenge • O 3. místo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Za svoje představení v kanadském Dawson Creeku se každopádně svěřenci Miroslava Přerosta a Rostislava Vlacha nemusejí vůbec stydět. Myslím, že řada z nich si tady na úzkém ledě řekla o další posun v kariéře a že spoustu z nich uvidíme příští rok na mistrovství světa do dvaceti let. Jen tomu chybělo výsledkové potvrzení.

    Ode mě je to všechno, děkuji za pozornost u všech zápasů turnaje a budu se těšit na shledanou. (22:44:24)
     
    Střely na branku v prodloužení (celkem):

    USA – 2 (31)
    Česko – 1 (38)
     
    Tak to je obrovská škoda. Česká devatenáctka končí na turnaji World Junior A Challenge na čtvrtém místě. Skvěle odehrála základní skupinu, v semifinále nestačila na Rusy, ale dnes předvedla od druhé třetiny vynikající výkon. Výběr hokejistů z United States Hockey League přehrála, bohužel však nedokázala najít recept na brankáře Ethana Haidera.

    Povedlo se to až v závěrečné power-play Danielu Poizlovi, Američané však prodloužení po dvou minutách ukončili.
     
    Konec zápasu.
    62:14 KUNTAR - 2:1
     
    62:14
    Spojené státy právě vstřelily branku!
    Je konec. Američané předvedli v prodloužení bleskovou akci, zápas rozhodují a berou bronzové medaile. Koster odčinil svou chybu nádhernou přihrávkou mezi beky na rozjetého TREVORA KUNTARA, jemuž se Dobeš pokoušel puk vypíchnout, ale Kuntar mu ho poslal mezi betony do sítě – 2:1. Asistece: Michael Koster, Matt Knies.
     
    61:43
    Parádní sólo vystřihl Filip Přikryl, nakonec měl ale puk daleko na šanci. Potom však dostal druhou možnost, obtočil se kolem branky a chyběl mu jenom malý kousek! Haider ho ale vyčapal nejdřív betonem a pak lapačkou.
     
    61:03
    Viděli jsme po jenom rychlém protiútoku na každé straně. Ten český skončil střelou jen těsně nad, ten americký zastavil Dobeš.
     
    60:23
    Právě ve hře čtyři na čtyři dali Američané svůj jediný gól, tak doufáme, že taky jediným zůstane.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Hrát se bude (maximálně) deset minut, a to ve čtyřech na obou stranách.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    USA – 10 (29)
    Česko – 20 (37)
     
    Za výkon v posledních dvou třetinách si Češi jednoznačně nezasloužili prohrát! Velmi šťastným způsobem nakonec vyrovnali a teď se v prodloužení poperou o medaili.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:56 POIZL - 1:1
     
    59:56
    Česko právě vstřelilo branku!
    Góóóól!! Tak to je neskutečné, Češi vyrovnávají 3,8 sekundy před sirénou a vrací se do hry o bronzovou medaili!! DANIEL POIZL okamžitě vystřelil od mantinelu a nebohý obránce Koster se pokoušel zastavit puk rukavicí, místo toho si ho ovšem "dokonale" hodil do vlastní branky – 1:1! Asistence: Ondřej Pšenička, Marcel Barinka.
     
    59:53
    Barinka zpoza brány zkoušel hodit puk do branky Granlundovou fintou, pak ho dorážel Najman, ale Haider všechno chytá!
     
    59:36
    Ani Morong po buly neprostřelil hradbu těl. USA zkoušely trefit prázdnou bránu, ale minuly a píská se icing. Šance ještě žije!

    Tomáš Marný

    Branky a nahrávky: 46. Farrell (Berger, Miller), 63. Kuntar (Koster, Knies) – 60. Poizl (Pšenička, Barinka)


    USA: Haider (Stein) – Koster, Krenzen, Berger, Miller, Meehan, Reid, Millar – Fontaine, Brisson, Farrell – Pitlick, Kuntar, Colangelo – Knies, Caponi, Silianoff – Groll, Lopina, Rolston – Laferriere.
    Česko: Dobeš (Škorpík) – Poizl, Šiller, Kowalczyk, Rutar, Z. Malík, Volráb – Jindra, Barinka, Pšenička – Všetečka, Najman, Rychlovský – Bernat, Přikryl, Jelínek – Princl, Morong, Poppel.
    thejrc.org