Boston – NY Islanders 2:3 (1:2 po s.n.) | Tampa – Dallas 3:4 (po pr.) | Philadelphia – Buffalo 6:1 (kon.)
Columbus – Los Angeles 3:2 (po pr.) | Ottawa – Nashville 5:4 (po pr.) | Winnipeg – Chicago 1:4 (kon.)
Calgary – Montreal 3:4 (po pr.) | Colorado – Carolina 1:3 (kon.) | Arizona – Minnesota 5:8 (kon.)
Vancouver – Vegas 5:4 (po pr.)
konec
Philadelphia Flyers
6:1 (3:0, 3:0, 0:1)
Buffalo Sabres
Pátek 20.12.2019, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Jakub Voráček (PHI) 0+1, 0 střel, čas na ledě 15:14
    David Kaše (PHI) 0+0, 0 střel, čas na ledě 12:44 (03:31:29)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. James van Riemsdyk (PHI) 2+0
    2. Travis Konecny (PHI) 0+3
    3. Kevin Hayes (PHI) 0+2
     
    Statistiky: Střely na bránu: 29-17; Zablokované střely: 7-11; Vhazování: 61%-39%; Hity: 9-29; Přesilové hry: 3/5-1/2; Trestné minuty: 6-12.
    Sabres dnes dostali těžkou lekci a Flyers podlehli potřetí v řadě
     
    James van Riemsdyk vstřelil dvě branky a má velký podíl na tom, že Philadelphia porazila Buffalo potřetí v řadě. Opět se dnes jednalo o velkou gólovou nadílku s minimálně sedmi góly a skvělý zápas odehrál také Travis Konecny, který asistoval u tří branek Flyers. Bodoval i český útočník Jakub Voráček. Konečný výsledek klání v Pensylvánii zní. Philadelphia Flyers 6 Buffalo Sabres 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:40
    Andy Andreoff parádně vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a Carter Hutton po zákroku pravým betonem zmrazil kotouč pod svou lapačkou.
     
    57:48
    Sabres mohli vyrazit do útoku, jenže na obranné modré čáře hostí ukořistil puk James van Riemsdyk a okamžitě ho nahodil do levého rohu ledové plochy.
     
    56:05
    Sabres se snažili urputně dostat do zakončení po úniku po pravé straně útočného pásma a bránu za domácím Carterem Hartem byla posunuta. Komerční přestávka.
     
    55:16
    James van Riemsdyk mohl zkompletovat hattrick poté, co před bránou Cartera Huttona vznikl obrovský závar, domácí útočník Philadelphie ho ale využít nedokázal.
     
    54:39
    Flyers na ose útočného pásma vypálili od modré čáry a hostující brankář Carter Hutton podržel puk ve svém náručí. Po přerušení hry následuje reklamní přestávka.
     
    53:35
    Tyler Pitlick byl v levém kruhu pro vhazování sražen k ledu a hra plynula dál, což mělo za následek, že se po sobě hráči Flyers na střídačce naštvaně ohlíželi.
    51:35 Victor OLOFSSON - 6:1
     
    51:35
    Sabres právě vstřelili branku!
    VICTOR OLOFSSON mezi kruhy skvěle tečoval střelu Rasmuse Dahlina od modré čáry a puk se od ledu odrazil k levé tyči brány! Sabres využili přesilovou hru a připravili Cartera Harta o čisté konto. Flyers vedou nad hosty z Buffala 6:1. Asistence: Rasmus Dahlin a Marcus Johansson.
     
    50:01
    Jeff Skinner byl během komerční přestávky vykázán na trestnou lavici za hákování. Šestá přesilová hra Flyers. Tak ne. Vyloučen byl za nedovolené bránění Jakub Voráček. V početní výhodě si tedy zahrají Sabres.
     
    49:50
    Ačkoliv Sabres během čtyřiceti minut inkasovali šest gólů, Carter Hutton zůstal v bráně. Na druhou stranu je ale potřeba říct, že ho spoluhráči nechali několikrát na holičkách.
     
    48:29
    Sabres se nepodařilo rozehrát podél trestných lavic a hra byla přerušena kvůli zakázanému uvolnění. Následovalo vhazování po pravici brankáře Cartera Huttona.
     
    47:44
    Oba týmy hrají ve třetí třetině hodně jednoduše a utkání už se pouze dohrává, což je škoda. Všichni bychom chtěli vidět ještě více gólů, přestože šest není málo.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 14. M. Vorobjov (P. Myers, Konecny), 16. J. van Riemsdyk (K. Hayes, Niskanen), 18. Niskanen (K. Hayes, Voráček), 29. Provorov (Konecny, Couturier), 30. Pitlick (Sanheim), 33. J. van Riemsdyk (Konecny, Couturier) – 52. Olofsson (Dahlin, Ma. Johansson)


    Philadelphia Flyers: Hart (Elliott) – Provorov, Niskanen, Sanheim, Braun, Gostisbehere, P. Myers – Giroux (C), Couturier (A), Konecny – J. van Riemsdyk, K. Hayes, Aube-Kubel – D. Kaše, Frost, Voráček (A) – Andreoff, M. Vorobjov, Pitlick. Hlavní trenér: Alain Vigneault.
    Buffalo Sabres: C. Hutton (Ullmark) – McCabe (A), Ristolainen, Dahlin, C. Miller, Scandella, Jokiharju – Olofsson, Sheary, S. Reinhart – Vesey, Ma. Johansson (A), Asplund – Girgensons, Jo. Larsson, Okposo – Skinner, Rodrigues, Montour. Hlavní trenér: Ralph Krueger.

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Furman South. Čároví: Mark Shewchyk, James Tobias

    Diváci: 18124
    thejrc.org