Boston – NY Islanders 2:3 (1:2 po s.n.) | Tampa – Dallas 3:4 (po pr.) | Philadelphia – Buffalo 6:1 (kon.)
Columbus – Los Angeles 3:2 (po pr.) | Ottawa – Nashville 5:4 (po pr.) | Winnipeg – Chicago 1:4 (kon.)
Calgary – Montreal 3:4 (po pr.) | Colorado – Carolina 1:3 (kon.) | Arizona – Minnesota 5:8 (kon.)
Vancouver – Vegas 5:4 (po pr.)
konec
Colorado Avalanche
1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Carolina Hurricanes
Pátek 20.12.2019, 03:10 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:54:12)
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:17
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Jaccob Slavin (CAR) 1+0
    2. James Reimer (CAR) 27 zákroků, úspěšnost 96,4%
    3. Philipp Grubauer (COL) 37 zákroků, úspěšnost 94,9%
     
    Parádní zápas je za námi! Dvě třetiny jsme marně čekali na gól, oba gólmani předvedli několik skvělých zákroků. Až v 45. minutě se poprvé měnilo skóre, když v přesilové hře tečoval ránu MacKinnona mimo dosah brankáře Gabriel Landeskog. Colorado drželo vedení a zdálo se, že směřuje za vítězstvím, jenže na začátku 58. minuty vyrovnal po několika odrazech Andrej Svečnikov. A to nebylo vše. O 77 vteřin později totiž Canes dokonali obrat, po pěkné žabičce Staala se trefil pod horní tyč Jaccob Slavin. Opaření domácí se na rychlou odpověď už nezmohli, do prázdné branky naopak pečetil vítězství Hurikánů Sebastian Aho. Hokejisté Avalanche nenavázali na včerejší výhru v Chicagu, druhé vítězství v řadě a páté z posledních šesti střetnutí si připsali svěřenci kouče Brindamoura.
     
    Konec zápasu.
    59:54 Sebastian AHO - 1:3
     
    59:54
    Carolina právě vstřelila branku!
    V posledních vteřinách hry Canes ještě stvrzují vítězství, po nahrávce Martinooka dovezl kotouč do prázdné domácí svatyně SEBASTIAN AHO. Asistence: Jordan Martinook a Teuvo Teräväinen.
     
    59:35
    Pro Carolinu to vypadá velmi dobře! Samuel Girard totiž nenahrál vůbec dobře, do středního pásma dostal touš Dougie Hamilton.
     
    59:13
    Andrej Svečnikov obral o kotouč Rantanena a pokusil se skoro přes celé hřiště trefit prázdnou branku. Neúspěšně, píská se zakázané uvolnění.
     
    58:56
    Rázem musí dotahovat Colorado! Trenér Bednar na nic nečeká a odvolává Philippa Grubauera na střídačku!
    58:21 Jaccob SLAVIN - 1:2
     
    58:21
    Carolina právě vstřelila branku!
    Neskutečné, Carolina během minuty a pár vteřin převrací utkání na svou stranu! Staal parádním pasem našel na pravé straně najetého JACCOBA SLAVINA. Kanadský bek propálil gólmana střelou pod horní tyč! Asistence: Lucas Wallmark a Jordan Martinook.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:18
    Philipp Grubauer podklouzl, soupeř toho ale nedokázal využít, přihrávku Sebastiana Aha totiž vystihl Ryan Graves.
    57:04 Andrej SVEČNIKOV - 1:1
     
    57:04
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Tak ani Grubauer neudrží čisté konto. Foegele nadvakrát neuspěl, kotouč se ale od brusle obránce odrazil k ANDREJI SVEČNIKOVOVI, který bez problémů trefil odkrytou branku. Asistence: Warren Foegele a Jordan Staal.
     
    56:30
    Lze očekávat, že kouč Brindamour brzy sáhne ke hře bez gólmana. Důležitým faktorem bude, aby se Hurikáni dokázali udržet v útočné třetině.
     
    56:09
    André Burakovsky to udělal velmi šikovně. S pukem dojel do vlastního obranného pásma, kde se dostal do souboje se Svečnikovem. Ruský mladík totiž nestihl včas vyklidit útočné pásmo, píská se ofsajd.
     
    55:33
    Nathan MacKinnon i navzdory dvěma obtěžujícím protihráčům dokázal nahrát Rantanenovi, jehož ránu Reimer zastavil levým betonem.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 45. Landeskog (MacKinnon, Girard) – 58. Svečnikov (Foegele, J. Staal), 59. Slavin (Wallmark, Martinook), 60. Aho (Martinook, T. Teräväinen)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Francouz) – Graves, Girard, Zadorov, Cole, E. Johnson, A. Lindholm (A) – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – Burakovsky, Kadri, Jost – Calvert, Bellemare, Nieto – Ničuškin, Compher, Donskoi.
    Carolina Hurricanes: Reimer (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Edmundson, T. van Riemsdyk, Gardiner – Foegele, J. Staal (C), Svečnikov – T. Teräväinen, Aho, Niederreiter – Nečas, Wallmark, Dzingel – Gibbons, Martinook (A), B. McGinn.

    Rozhodčí: Meier, St. Pierre – Gibbs, Gawryletz

    Diváci: 18 015
    thejrc.org