Trnava – Skalica 6:4 (kon.) | Martin – Topoľčany 5:4 (kon.) | Dubnica – Spišská N. Ves 3:1 (kon.)
Žilina – Pov. Bystrica 4:3 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
5:4 (2:0, 3:2, 0:2)
HC Topoľčany
sk Pátek 20.12.2019, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ľubomír Hurtaj (tréner HC Topoľčany): "Neodohrali sme zlý zápas. Mal svoju kvalitu, bolo v ňom veľa súbojov, padlo veľa gólov. Z našej strany som zaznamenal veľa pekných momentov. Na druhej strane sme inkasovali päť gólov, prehrali sme. Niečo sme si povedali pred zápasom, po súboji v rohu sme ale inkasovali hneď prvý gól. Prehrali sme súboj po buly, inkasovali sme druhý gól. Dostali sme sa na 2:2, hrali sme veľmi pekný hokej. Nevyužili sme prečíslenie dvoch na jedného, pri ktorom sme si zle nahrali. Následne sme inkasovali dva góly v oslabení. Za stavu 5:2 sme sa dokázali dostať na rozdiel jediného gólu. Čo ma mrzí, sú dve veci. Za 27 zápasov sme dostali deväť gólov v oslabení. Hrali sme v tomto ohľade nadpriemerne. Za posledné dva zápasy sme ale inkasovali štyri. Máme záznamy, pozrieme sa, ako to všetko vzniklo. Nehráme to tak, ako predtým. Škoda, že nám rozhodca nedoprial v tretej tretine presilovú hru po vysokej hokejke do tváre Jakúbeka. Nasledovalo sekanie, kedy jednému z hráčov vysekli hokejku z ruky. Minimálne jednu presilovú hru nám rozhodca mohol dopriať. Dali sme štyri góly u súpera, čo je dosť. Inkasovali sme päť, čo je ale veľa. Martin zvíťazil zaslúžene, treba ale oceniť kvalitu zápasu."

    Ernest Bokroš (tréner HK VITAR Martin): "Súhlasím so slovami kolegu, že zápas mal v rámci prvej ligy svoju kvalitu. Čo sa týka nás, veľmi si cením toto víťazstvo z jedného dôvodu. Nie sme na tom najlepšie, čo sa týka zostavy. Prišli sme o brankára, o troch obrancov. Prišli sme o Langhammera, čo znamená, že sme prišli o celú päťku s brankárom. Nasadili sme Juniorov, teší ma, že úlohy, ktoré dostali, tieto splnili. Hráči sa však musia naučiť čítať zápas pretože vidím rozdiely vo výkonnosti. Či sa vyhrá alebo prehrá, či je to stretnutie o gól. Takéto zápasy sa musí tím naučiť zvládať. Teší ma, že sme zápas dotiahli do víťazného konca, i keď sme ho mohli za stavu 5:2 dohrať vo väčšom kľude. Musím však uznať, že Topoľčany majú svoju kvalitu, dali pekné góly. Pre nás je to veľmi cenné víťazstvo. Doma chceme pred fanúšikmi vyhrávať, sme radi, že pred sviatkami sme tento cieľ splnili."

    Martin Jakúbek (útočník HC Topoľčany): "Veľmi dobrý zápas, škoda ale úvodu. Odohrali sme ho veľmi zle, prehrávali sme 2:0. Akonáhle sme vyrovnali na 2:2, mali sme hrať úplne inak. Nechali sme sa ale vylúčiť a inkasovali gól na 3:2. Za stavu 2:2 sme boli na koni, Martin sa zľakol, prestal hrať, nedokázali sme toho ale využiť. Po treťom góle sme inkasovali ďalšie dva a následne sme stretnutie už len doháňali. Snažili sme sa ešte raz vyrovnať, ak ale prehrávate o tri góly, dá sa to len veľmi ťažko. V šatni sme si pred tretím dejstvom povedali, že ho ideme minimálne vyhrať. To sa nám podarilo, mali sme na to, aby sme zápas aj otočili v náš prospech. Martinu sme dnes ale pomohli svojimi vylúčeniami. Odohral som síce ešte len druhý zápas za tento tím, ešte pred svojím príchodom som ale vedel, že Topoľčany mali najlepšiu bilanciu pri vlastnom oslabení. Neviem preto, čo sa posledné duely deje. Aj to sa stáva, teší však, že sme sa v tretej tretine nepoddali výsledku. Na ľade sme sa nemotali, ukázali sme našu silu. Do tímu som prišiel v pozícii hráča, od ktorého sa očakáva, že prihrá alebo strelí gól. Mojou prácou je pomôcť tímu zdvihnúť hlavy. V Topoľčanoch to žije hokejom, nielen kolektív ale aj mesto je späté s týmto športom. Predsa len sa hrá lepšie, ak mužstvo hrá pokope ako jeden tím. Martin sa k nám priblížil na rozdiel štyroch bodov, záver základnej časti bude ešte zaujímavý. Každý z tímov má svoje obdobie, ja verím, že sme sa sem prišli nakopnúť do ďalších zápasov."

    Filip Krasanovský (brankár HK VITAR Martin): "Mohlo to byť lepšie, musím ale pochváliť partiu chalanov, ktorí so mnou hrali. Všetky štyri formácie pracovali, a to pred skvelou kulisou. Počul som, že Martin má najlepších fanúšikov na Slovensku, dnes sa to potvrdilo. Celé stretnutie som mal husiu kožu a studený chrbát. Veľmi im za to ďakujem. Trošku to samozrejme zväzovalo ruky, nemôžem sa ale vyhovárať. Musím sa predovšetkým sústrediť na puk. Tréner i spoluhráči ma informovali, že Topoľčany majú kvalitný tím. Sú v tabuľke na druhom mieste. Času som mal na prípravu málo, som tu len od utorka. Body máme, škoda ale zápasu v Skalici aj keď už je možno zabudnutý. Môj príchod bol možno trochu hektický. V Detve som bol na skúšku, povedali mi, že sa v Martine zranil brankár a tak som prišiel. Nič ďalšie neriešim, som hráčom Martina. Idem stretnutie od stretnutia. Dva mesiace som nechytal, iba trénoval. Vyhovárať sa ale nemôžem, som súčasťou tímu, musím podávať najlepšie možné výkony v prospech mesta, ktoré si zaslúži hrať kvalitný hokej. K tomu potrebuje kvalitného brankára, čo znamená, že sa musím snažiť byť zápas od zápasu lepší. Pre spoluhráčov musím dýchať na ľade, byť pripravený na každú situáciu. V tretej tretine som musel zasiahnuť pri prečíslení troch na dvoch. Chytil som možno dôležitý puk, bez spoluhráčov by to ale nebolo možné. Neviem, čo by som robil ak by všetci neťahali za jedného. Ďakujem nielen spoluhráčom ale aj fanúšikom. Boli pre nás šiestym hráčom na ľade. Je to nezvyk, nikdy som nehral pred takýmito fanúšikmi. Nepočul som najskôr ani, že volajú moje meno, povedali mi to až spoluhráči. Som rád, že ma prijali a chcem im robiť radosť." (22:32:10)
     
    Martin v šlágri kola zvíťazil nad Topoľčanmi 5:4. Góly: 8. Poliaček (Dírer, Brezniak), 11. Dírer (Poliaček, Brezniak), 32. Pokrivčák (Dírer, Tabaček), 35. Rudzan (Rusina, Šimon), 35. Melcher (Babka) – 26. Kluka (Jakúbek, Laššo), 29. Jakúbek (Huba, Kluka), 42. Jakúbek (Kluka), 45. Bečka (Hrudík, Pekarčík).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    V závere sa už len bojuje v rohu o puk. Domáci kontrolujú hru.
     
    59:34
    Prázdna bránka hostí. Topoľčany hrajú power-play.
     
    59:21
    Poliaček nad bránku. Domácim ale ide o to, držať puk čo najdlhšie v útočnom pásme.
     
    59:14
    Poliaček v súboji s Jakúbekom. Hrá sa v obrannom pásme hostí.
     
    58:46
    Puk v strednom pásme. Kompas naďalej v bránke.
     
    58:20
    Bystričan mieril vysoko nad bránku. Čakáme na odvolanie brankára hostí.
     
    58:01
    Vysunutý Žiak. Snaží sa napádať protihráčov.
     
    57:49
    Kompas schytal pukom do prilby. Hra je prerušená.
     
    57:36
    Šimon triafa Kompasa do betónu. Puk následne končí v strednom pásme.
     
    57:22
    Pekarčík ťažko odstaviteľný od puku. Babka s ním mal veľa práce.
     
    56:32
    Šimonom vyhodený puk. Domáci sa dopúšťajú zakázaného uvoľnenia.
     
    56:23
    Jurášek neudržal puk. Kluka mal gól na hokejke.
     
    55:59
    Strela Kluku, ktorú musel upratať Rudzan. Domáci mali šťastie.
     
    55:25
    Poliaček na modrej. Napokon nahodil puk pred bránku.
     
    55:06
    Ligas sa teraz musel rýchlo vrátiť. Zabránil tak strele Pekarčíka.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 8. Poliaček (Dírer, Brezniak), 11. Dírer (Poliaček, Brezniak), 32. Pokrivčák (Dírer, Tabaček), 35. Rudzan (Rusina, Šimon), 35. Melcher (Babka) – 26. Kluka (Jakúbek, Laššo), 29. Jakúbek (Huba, Kluka), 42. Jakúbek (Kluka), 45. Bečka (Hrudík, Pekarčík)


    HK VITAR Martin: Krasanovský (Bernát) – Lavička, Tabaček – Šimon, Rusina – Burzík, Ligas – Melcher, Nauš T. – Brezniak, Dírer, Poliaček – Videlka, Murček, Rudzan – Nauš A., Jurášek, Žiak – Rešetár, Babka, Pokrivčák
    HC Topoľčany: Kompas (Komžík) – Hřebíček, Ďurčo – Huba, Bystričan – Hrudík, Španko – Bulák – Bečka, Tomčák, Pekarčík, Kluka, Jakúbek, Podstavek – Gergel, Laššo, Špankovič – Olejník, Uhnák, Kubek

    Rozhodčí: Purgat – Hajnik, Ďurina

    Diváci: 1155
    thejrc.org