Finsko – Slovensko 8:1 (kon.) | Česko – Německo 3:4 (kon.) | Švýcarsko – Švédsko 2:5 (kon.)
Rusko – Kanada 6:0 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
HC ZUBR Přerov
Sobota 28.12.2019, 16:00 • ROCKNET ARÉNA • Chance liga - o pořadí v play-off • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Chomutovští urputné utkání zvládli a radují se z vítězství. Přerov se sice dostal do vedení, ovšem Piráti se nevzdali a velkou vůlí stav zápasu otočili na svou stranu. Jan Svoboda se může pyšnit dvěma góly, kterými přispěl k tomu, že se Severočeši bodově dotáhli právě na Zubry.

    Střely na branku: 21:27.
    Střely na branku ve třetí třetině: 4:14. (18:21:06)
     
    Konec zápasu.
    59:15 Jan SVOBODA - 3:1
     
    59:15
    Piráti právě vstřelili branku!
    O osudu zápasu je rozhodnuto! Darby Llewellyn zastavil ve středním pásmu Tomáše Doležala. kotouče se na obranné modré čáře chopil JAN SVOBODA, jenž trefil opuštěnou branku. Asistence: Darby Llewellyn a Radek Havel.
     
    58:56
    Michael Petrásek míří na střídačku a pouští do hry šestého hráče!
     
    58:08
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Šimon Kratochvil – 2 min., nedovolené bránění).
     
    57:58
    Zpoza branky mířil puk mezi kruhy, odkud Matouš Kratochvil trefil nohu soupeře. Chomutov se pak vydal do akce a vynutil si faul.
     
    56:55
    Nahození od modré čáry vyslal Lukáš Blaha, jehož pokus vedle levé tyče tečoval Nicolas Hlava. Chomutov si pak našel puk za brankou a kombinuje.
    55:37 Jan SVOBODA - 2:1
     
    55:37
    Piráti právě vstřelili branku!
    Marek Tomica ukázal vůli lva a dopomohl Chomutovu otočit stav zápasu. Domácí kapitán vyhrál souboj u hrazení a poté předal kotouč před branku, kam mířil JAN SVOBODA. Mladý útočník se po puku natáhl a usměrnil ho do branky. Asistence: Marek Tomica a Jakub Štochl.
     
    54:15
    Nahození od modré čáry vyslal Jiří Krisl, ovšem puk se zastavil před brankou Chomutova, kde se zase svedl souboj.
    53:48 Jakub CHRPA - 1:1
     
    53:48
    Piráti právě vstřelili branku!
    Tak o byla milimetrově přesná střela a je znovu vyrovnáno! Od mantinelu si mezi kruhy najel neohroženě JAKUB CHRPA, jehož pokus vyhnal pavouky z levého horního rohu branky. Asistence: Jakub Štochl a Viktor Lang.
     
    52:47
    Po vyhraném vhazování zamířil Radek Číp před branku, kde si chtěl kotouč stáhnout do forhendu. Ovšem černá guma mu unikla ke dlouhému mantinelu.
     
    52:42
    Po vstřelené brance jsou hosté politi živou vodou a ujížděli do přečíslení. Celou akci na sebe vzal Martin Bodák, jehož pokus z levé strany zamířil do domácího brankáře.
    51:41 Tomáš DOLEŽAL - 0:1
     
    51:41
    Přerov právě vstřelil branku!
    Hostující celek využívá početní výhodu a uniká do vedení! Zakončením se prezentoval Martin Weinhold, jehož pokus Dominik Pavlát vyrazil před sebe. S dorážkou velmi rychle přispěchal TOMÁŠ DOLEŽAL, který je autorem úvodního gólu. Asistence: Martin Weinhold a Mikuláš Zbořil.
     
    51:23
    Z vrcholu levého kruhu se napřáhl Jakub Kubeš, jehož pokus Pavlát vyrazil před sebe. Domácí brankář si poradil i s následnou dorážkou.
     
    50:21
    Téměř minutu a půl budou hrát Přerovští ve dvojnásobné výhodě!

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 54. Chrpa (Štochl, Lang), 56. J. Svoboda (Tomica, Štochl), 60. J. Svoboda (Llewellyn, R. Havel) – 52. T. Doležal (Weinhold, Zbořil)


    Piráti Chomutov: Pavlát (Altrichter) – Žovinec, Piché, R. Havel, Blaha, Štochl, Lang, Seemann – J. Sklenář, Suchý, Hlava – Rudovský (A), Pitule, Stloukal – Tomica (C), J. Svoboda, Llewellyn – Chrpa (A), Matyáš Svoboda, J. Černý.
    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Šimonů) – Krisl, Kubeš, Weinhold, Zbořil, Bodák, Šnajnar – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, Berger – Goiš, M. Kratochvil, Š. Kratochvil – Kočica, F. Dvořák, Číp – Matěj Svoboda.

    Rozhodčí: Kostourek, Hucl – Horažďovský, Ševic

    Diváci: 2 173
    thejrc.org