Kazachstán – Německo 4:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:5 (po pr.) | Kanada – Finsko 5:0 (kon.)
po prodl.
Švédsko
4:5 (2:3, 1:0, 1:1 - 0:1)
Rusko
Sobota 04.01.2020, 15:08 • Ostrava Aréna, Ostrava • Mistrovství světa do 20 let • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:24 Ivan MOROZOV - 4:5
     
    63:24
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, sborná míří do finále! Celé utkání rozhodla poměrně nenápadná akce, kdy si IVAN MOROZOV hodil puk kolem obránce na dlouhou hokejku a nakonce vystřelil nad beton švédského brankáře. Gól jde z části na vrub i do té doby skvělého Sandina, který se nechal od Morozova úplně vyškolit. Sborná si zítra zahraje o zlato, Švédy čeká boj o bronz. Asistence:
    48:35 Jegor SOKOLOV - 4:4
     
    48:35
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je opět srovnáno! Fagemo byl při průniku sražen a hra se bleskově otočila. JEGOR SOKOLOV si v bleskové akci vyměnil kotouč s Chovanovem a poté z levé strany parádně poslal puk přesně nad rameno švédského gólmana do bližší šibenice. Lépe už takhle malý prostor ani trefit nešel – 4:4. Asistence: Alexander Chovanov.
    44:25 Nils LUNDKVIST - 4:3
     
    44:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Obrat je dokonán a seveřané jdou opět do vedení! Rychlá rotace s pukem vyústila v přihrávku Sandina na NILSE LUNDKVISTA, který nic neřešil a nahodil kotouč z pravé strany na branku. Dva jeho spoluhráči skvěle clonili Askarovovi a ten vůbec nic neviděl. Kotouč zapadl po odrazu od jeho ramene a od tyče do sítě – 4:3. Asistence: Rasmus Sandin, Linus Nässén.
    31:02 Rasmus SANDIN - 3:3
     
    31:02
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Je srovnáno a parádní zápas pokračuje! RASMUS SANDIN opět ukazuje, proč je mu v Torontu předpovídána skvělá budoucnost. Obránce Švédů dostal nabito od Fagema na osu hřiště a tvrdou ranou příklepem, kterou tečoval jeden z Rusů, zaznamenal druhý gól v zápase – 3:3. Asistence: Samuel Fagemo, Linus Nässén.
    14:54 Samuel FAGEMO - 2:3
     
    14:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ruský gólman dělal, co mohl, ale nakonec přeci jen inkasuje. SAMUEL FAGEMO dostal na levém kruhu potřetí příliš mnoho prostor a kotouč poslal parádně kolem beka přesně na zadní tyč. Askarov se vyrážečkou natahoval po puku marně. Asistence: Rasmus Sandin, Nils Lundkvist.
    12:05 Jegor SOKOLOV - 1:3
     
    12:05
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Teď však švédský gólman nepomohl svým spoluhráčům a je to z toho další gól v jeho síti. Hugo Alnefelt vyjel proti puku, ale netrefil jej vůbec čistě, čímž doslova namazal JEGORU SOKOLOVOVI. Ten byl sám na levé straně a počkal si, až půjde švédský gólman níže při couvání zpět do branky, aby puk poslal přesně pod břevno – 1:3. Bez asistence.
    05:40 Alexander CHOVANOV - 1:2
     
    05:40
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tlak v přesilovce byl obrovský a Rusové rázem vedou. Alexandrov si na středu povystoupil a vypálil příklepem z jedničky. Švédský brankář vykopl kotouč betonem jen před sebe, kde už číhal volný ALEXANDER CHOVANOV a puk bez váhání napálil parádně pod víko – 1:2. Asistence: Nikita Alexandrov, Grigorij Děnisenko.
    03:04 Ivan MOROZOV - 1:1
     
    03:04
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka je ale nakonec využitá a je srovnáno! Sborná sice rotovala s pukem hodně kostrbatě, ale nakonec Vasilij Podkolzin dostal prostor na přihrávku, kterou našel na levém kruhu volného IVANA MOROZOVA a ten pohotovou ranou zápěstím po ledě trefil milimetrově přesně mezi betony švédského gólmana. Asistence: Vasilij Podkolzin, Pavel Dorofejev.
    00:16 Rasmus SANDIN - 1:0
     
    00:16
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tak to je úvod jako hrom pro Švédy! Po čistě vyhraném buly se kotouč dostal k RASMUSI SANDINOVI, který vypálil bez přípravy a parádně vymetl bližší šibenici. Askarov měl lehce zakrytý výhled a máchl lapačkou naprázdno – 1:0. Asistence: David Gustafsson.
    Marken.cz

    Daniel Kinc

    Branky a nahrávky: 1. Sandin (D. Gustafsson), 15. Fagemo (Sandin, Lundkvist), 32. Sandin (Fagemo, Nässén), 45. Lundkvist (Sandin, Nässén) – 4. Ivan Morozov (Podkolzin, Dorofejev), 6. Chovanov (Alexandrov, Děnisenko), 13. Sokolov, 49. Sokolov (Chovanov), 64. Ivan Morozov (Dorofejev)


    Švédsko: Alnefelt (Eliasson) – Söderström, Sandin (A), Lundkvist, Ginning (C), Björnfot, Broberg, Norlinder – Fagemo, D. Gustafsson (A), Höglander – Berggren, Bäck, Pašić – Holtz, Henriksson, Raymond – Öberg, H. Gustafsson, Nässén – Eriksson.
    Rusko: Askarov (45. Miftachov) – A. Romanov (A), Galeňuk, Pylenkov, Zamula, Misjul, Žuravljov, Malyšev – Děnisenko (C), Chovanov, Sokolov – Dorofejev, Ivan Morozov, Alexandrov – Marčenko, Voronkov, Podkolzin (A) – Rtiščev, Kruglov, Sorkin – Grošev.

    Rozhodčí: Fraser Lawrence (CAN), Kristian Vikman (FIN) – Markus Hagestrom (FIN), Chad Huseby (CAN)
    ocianews.com