Kazachstán – Německo 4:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:5 (po pr.) | Kanada – Finsko 5:0 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
HC Tábor
Sobota 04.01.2020, 12:00 • Budvar aréna • Extraliga dorostu - play-down • 7. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (14:09:28)
     
    59:49
    Tomáš Cibulka ze z pozice obránce zkoušel natlačit do zakončení, avšak až ke střeleckému pokusu se neprobil. Poté se k němu kotouč vrátil do středního pásma, domácí obránce jen pár sekund před závěrečnou sirénou nahazuje na Jakuba Korytara a už je víceméně jasné, že se nic moc nestane.
     
    58:26
    Táborští hokejisté hrají klasickou početní převahu a nevytvořili si vůbec špatný tlak. Martin Lidák hned několikrát zažíval perné chvilky, ve všech případech byl ale úspěšný a podržel svůj tým. Motor tak stále vede o dvě branky a přibližuje se třem bodům z dnešního zápasu.
     
    57:43
    David Kašpar s Filipem Petráskem dnes ujeli opět do přečíslení. Opět společně. David Kašpar vzal akci na sebe, když zakončoval střelou, kterou vyslal poměrně zblízka branky. Jakub Korytar byl v tomto případě úpěšnější a čtvrtou branku za svými zády nepřipustil.
     
    57:16
    Adam Eremiáš dostal zajímavou přihrávku na pravý kruh. Z první pak ještě lépe vystřelil. Mířil na vzdálenější tyčku. Martin Lidák ale nechal beton, kde bylo třeba, a jeho špičkou vyrazil kotouč mimo nebezpečí.
     
    56:33
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Kalčík – 2 min., sekání).
     
    56:29
    Tábor právě vstřelil branku!
    Hostující hráči se radují ze své první střelené branky. Zřejmě nás tak v závěru ještě čeká drama. Zblízka branky byl pohotový MIROSLAV ŠIMÁK. Asistence: Filip Bečvařík.
     
    55:02
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    S blížícím se koncem základní hrací doby přichází třetí a velmi důležitá branka domácích! Kotouč se povaloval jen tak na brankovišti, načež jej za brankovou čáru doklepl pohotový MARCEL KŘÍŽ. Asistence: David Kašpar, Tomáš Cibulka.
     
    53:36
    Motor se stále drží v pásmu, i když Táboru rozhodně nelze upřít snahu pokusit se o vyrovnání. Uvidíme, zda se i hostující hráči dostanou do tlaku a ohrozí Martina Lidáka.
     
    52:41
    Dlouho se o kotouč bojovalo ve středním pásmu, až ho na svou hůl uzmuli domácí hokejisté a dostali se s ním rychle do pásma. Pak také rychle nahodili, načež Korytar padnul na zem a pokus přikryl někde pod svou výstrojí.
     
    51:10
    Miroslav Šimák se z trestné lavice rovnou zapojuje do hry, respektive do defenzivní činnosti svého týmu. Táborská obrana se snaží odolávat domácímu tlaku, který v posledních okamžicích není vůbec malý. Samozřejmě i s ohledem na uplynulou početní převahu.
     
    50:20
    Matouš Hail si našel dobrou střeleckou pozici. S. kotoučem si sjel až před branku. Jakub Korytar si zachoval klidnou hlavu, povyjel a proti nebezpečné střele domácího obránce stihl zakročit včas. S pomocí svých obránců kotouč pak dostal mimo brankoviště.
     
    49:04
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Šimák – 2 min., držení).
     
    48:37
    Filip Petrásek pro sebe za brankou vybojoval kotouč a dostal se tím pádem do zakončení, jeho pokus byl velmi nebezpečný, ale Korytar si povyjel a zřejmě svým ramenem si připisuje další dobrý zákrok.
     
    47:20
    A na opačnou stranu se nyní přemístili českobudějovičtí hráči, kteří už si vytvořili soustavný tlak a dostávají Jakuba Korytara pod tlak. Ten nicméně odolává a zatím chytá velmi dobře.
     
    46:42
    Táborští hokejisté mají kotouč na svých holích, avšak nedaří se jim přejít přes útočnou modrou čáru, kterou nyní domácí hráči dobře brání.
     
    45:39
    Miroslav Šimák jel do útočného pásma a rovnou se k němu odrazil kotouč. Šimák tedy napáhl a snažil se ho na branku vyslat co nejrazantněji. Jeho projektil ale schytal jen jeden z bránících hráčů.
     
    44:50
    Nyní si hostující brankář připisuje pohotový zákrok, když kotouč krotí bezpečně na své výstroji. Bude se tak vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    43:25
    Motor se drží v útočném pásmu, zatím se mu však nedaří dostat se do žádné šance, která by Jakuba Korytara ohrozila nějak více. Uvidíme, zda přijde nějaká kombinace a případně výraznější střela.
     
    41:32
    Jakub Kalčík projel táborskou obranou, načež se dostal k nebezpečné střele z mezikruží. Jakub Korytar ale zůstal přesně tam, kde potřeboval být, a střelu vytlačil mimo tři tyče.
     
    40:01
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Eremiáš – 2 min., napadení).
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:49
    Ani jeden z týmů si s blížím se koncem prostředního dějství nevytvořil žádnou větší příležitost, a tak se půjde do kabin za dvoubrankového vedení domácího celku.
     
    37:40
    Miroslav Šimák vybojoval kotouč v rohu ledové plochy. A téměř z nulového úhlu vypálil. Proti jeho pokusu ale Lidák zasahovat nemusel, neboť kotouč se odrazil od vnější sítě ven.
     
    36:15
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Cibulka – 2 min., hrubost).
     
    35:20
    David Kašpar dostal nabito na modrou čáru a vypálil. I zde ale přesilovka zatím zůstává nevyužita. Střelu z větší dálky totiž Korytar svým pohledem hlídal a pak ji lapil do lapačky.
     
    34:20
    Jakub Kalčík dostal přihrávku na pravý kruh a vypálil směrem na branku. Jakub Korytar se stihl přemístit a střelu vytěsnil mimo brankovou konstrukci.
     
    33:50
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Eremiáš – 2 min., hákování).
     
    33:10
    Adam Kofroň vypálil od modré čáry velmi slušný projektil, který nakonec Martin Lidák dokázal vyrazit mimo tři tyče. Zatím se, kromě této šance, Táboru v pásmu nedaří moc usadit a vytvořit si soustavnější přesilovkový tlak.
     
    32:30
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Dubský – 2 min., podrážení).
     
    30:48
    Miroslav Šimák obral v rohu útočného pásma domácího hráče o kotouč. Díky tomu se dostal do střelecké pozice. Počkal, než se Martin Lidák v brance pohnul, a zamířil k bližší tyči. Domácí gólman byl v tomto minisouboji ale úspěšnější.
     
    29:23
    Jakub Kalčík jel zrovna po pravém kruhu, když se odhodlal k střeleckému pokusu. A ten nakonec nebyl vůbec špatný. Letěl ideálně vysoko, kousíček nad beton. Jakub Korytar si ale připisuje dobrý zákrok a vyrážečkou dostává nebezpečný projektil do rohu ledové plochy.
     
    28:43
    Alois Dubský v akci i podruhé. Tentokrát objel branku a zkusil zamířit do bližšího horního růžku. S tímto zakončením Jakub Korytar počítal a místo, kam Dubský mířil, do posledního centimetru vyplnil svým ramenem.
     
    27:28
    David Kašpar byl při chuti i při této akci. Zbavil se hned několika protihráčů, načež naservíroval parádní přihrávku před branku, kde stál zřejmě Alois Dubský. Ten vypálil z první, ale tyčku, ke které pravděpodobně mířil, jen těsně minul.
     
    26:49
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí právě zaznamenali důležitou druhou branku! DAVID KAŠPAR jel s kotoučem po pravém křídle, načež zamířil mezi ruku a tělo Jakuba Korytara a puk si našel kotouč až za brankovou čáru. Asistence: Matouš Hail.
     
    24:29
    Táborští hokejisté v posledních okamžicích sahají po vyrovnání. A v tomto případě od něj také nebyli vůbec daleko. Dobrou přihrávku do mezikruží dostal Miroslav Šimák, jenž byl v těchto prostorech úplně sám! Martin Lidák si stihl povyjet a i tentokrát si zapisuje pohotový a parádní zákrok.
     
    23:53
    Domácí hokejisté při přechodu do útoku nyní nic moc nevymýšleli a zkusili se dostat do pásma díky přihrávce přes skoro celé kluziště. Ta ale nakonec končí na zakázaném uvolnění, které přesouvá hru před domácí branku.
     
    22:48
    Na opačné straně kluziště čelil poměrně těžké situaci i domácí brankář. Martin Kundrát se hnal do zakončení, které mu sice ještě zkomplikoval obránce, přesto patřilo určitě k těm poveděnějším. Martin Lidák se pak přitiskl ke své tyči a místo u ní kompletně vyplnil, takže kotouč udržel, kde potřeboval.
     
    21:51
    Alois Dubský se snažil vytočit zpoza branky, což se mu podařilo, a poté zakončit. V druhé fázi už bohužel pro něj úspěšný nebyl. Trefil totiž jen prvního clonícího hráče, který do střeleckého pokusu padl.
     
    20:47
    Matyáš Fousek je stále na ledě, nyní přispěchal s další dělovkou od modré. Tentokrát pálil z první. Jeho pokus letěl k levé tyči z pohledu brankáře, avšak Jakub Korytar se i tentokrát natáhl a střelu za pomoci vyrážečky vytěsnil mimo nebezpečí.
     
    20:28
    Matyáš Fousek stál na modré čáře, kam dostal přihrávku. Jeho následný táhlý pokus pak nebyl vůbec špatný. Korytar proti němu musel předvést nadvakrát dobrý zákrok, aby jej nepropustil za svá záda.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou úvodních dvacet minut, které byly hlavně v samém závěru velmi pikantní. Pokud se hraje v pěti na obou stranách, většinou má převahu Motoru. Zatím se mu ji podařilo zúročit jednou, když kotouč za Korytarova záda poslal Jakub Kalčík.

    Další perioda začne přibližně v 12:48.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:51
    Adam Eremiáš mohl v samém závěru třetiny vyrovnat. Dostal se do samostatného úniku, zamíchal s kotoučem u z pohledu brankáře zkusil zakončit u pravé tyče. Martin Lidák se ale dobře natáhl a za pomoci betonu svůj tým od inkasování uchránil.
     
    18:39
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Bečvařík – 2 min., podrážení).
     
    18:39
    Domácí hráči se radovali z druhé vstřelené branky, rozhodčí ji však nakonec neuznávají. Byla totiž dosažena kopnutím. Bude se tak vylučovat, neboť domácí dostali kotouč za brankovou čáru ve výhodě.
     
    18:10
    Hráčů na ledě nyní opravdu moc není. Motor hraje ve čtyřech prot třem. Uvidíme, zda některý z týmů dokáže využít většího prostoru, který led v tomto okamžiku nabízí.
     
    17:46
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Eremiáš – 2 min., hákování).
     
    17:04
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Petrásek – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (K. Vaněk – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Kalčík – 10 min. osobní trest, nebezpečná výstroj).
     
    16:35
    Kryštof Vaněk se snažil prodrat přes bránícího hráče. To se mu sice nepodařilo, v útočném pásmu Tábora ale ještě stihl nahodit. Kotouč však na branku nesměřoval a skončil jen mimo tři tyče, tudíž Martin Lidák může být v klidu.
     
    15:53
    Nyní, ve vyrovnaném počtu na obou stranách, iniciativu opět přebírá Motor. Ten se usadil v útočném pásmu a pomocí kombinace se snaží dostat do některé z pozic, která by znamenala druhou branku v táborské síti.
     
    14:38
    Táboru se početní převaha příliš nevydařila, alespoň ne gólově. Pokud už se hosté od nějaké šance dostali, Martin Lidák byl tam, kde měl. Matyáš Fousek se vrací zpět na ledovou plochu.
     
    13:18
    Paradoxně to mohlo být o dva góly! David Kašpar ujel do přečíslení s Filipem Petráskem. Ujeli v poměru dva na nikoho. Tato poměrně nevídaná situace ale zůstává bez využití. David Kašpar ji vzal na sebe, na Jakuba Korytara si však nepřišel. Ten totiž nastavil beton, jak potřeboval, a nebezpečí zažehnal.
     
    12:38
    První přesilovou hru si zahrají také hostující hráči. K dispozici ji dostávají za sekání, kterým se provinil domácí obránce Matyáš Fousek.
     
    11:56
    Radek Dohnal nahodil kotouč na branku ihned po přejetí útočné modré čáry. Jeho nahození mělo razanci a Korytarovi se ho podařilo zkrotit až na druhý pokus.
     
    10:34
    Rozhodčí nyní táborskému celku odpískal úmyslný ofsajd, který hru přemístí před Jakuba Korytara. S tímto rozhodnutím se neztotožňuje jeden z fanoušků, který svou momentální nespokojenost dává hlasitě najevo.
     
    09:41
    Po delší době musel na opačné straně dávat pozor také Martin Lidák. A poradil si dobře. Letěla na něj střela od modré čáry z hole Marka Čančury. Domácí gólman proti ní padl na led včas a betony jí zabránil v cestě za brankovou čáru.
     
    09:23
    Vilém Braun vyslal střelecký pokus zhruba z vrcholku kruhu, s čímž neměl brankář problémy. Poté se tentýž domácí útočník snažil ještě tečovat střelu od modré, v tom mu ale pozorný hostující obránce zabránil.
     
    07:56
    Zřejmě Lukáš Kantor nyní vyslal od hrazení střelu na hostující svatyni. Korytar kotouč po celou dobu letu kontroloval a pak pro něj tedy nebyl problém, aby jej přikryl někam mezi svou výstroj. Bude se vhazovat.
     
    06:31
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Domácí hokejisté se radují, přesilovka je totiž proměněna v branku! David Kašpar vystřelil z větší vzdálenosti. Jeho pokus Korytar vyrazil jen před sebe, načež s rychlou dorážkou přispěchal pohotový JAKUB KALČÍK. Asistence: David Kašpar, Filip Petrásek.
     
    06:05
    Matouš Hail na modré čáře dostal přihrávku od Tomáše Cibulky. První jmenovaný se do střely opřel a vyslal ji přesně do horního růžku. Velmi povedený pokus ale nakonec končí v lapačce Jakuba Korytara, neboť střele nikdo neclonil.
     
    05:26
    David Kašpar si dlouho hledal prostor k střeleckému pokusu, až se k němu dostal. Jeho dalekonosný pokus od modré čáry ale zablokoval jeden z bránících hráčů, a to vysoko do ochranné sítě.
     
    04:42
    Táborští hokejisté si komplikují situaci. Tadeáš Adamec totiž vyhazuje kotouč mimo hrací plochu. Hosté tak budou hrát ve třech proti třem.
     
    04:37
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Matašovský – 2 min., vražení na hrazení).
     
    04:18
    Po jednom ze soubojů u táborské střídačky a u hrazení se kotouč ocitl mimo hrací plochu. Bude se tak vhazovat v neutrálním pásmu.
     
    03:27
    David Kašpar nabral skvlý pohyb a vytvořil tak pro své spoluhráče trochu prostoru v útočné třetině. Poté, co se k němu kotouč vrátil, se on sám dostal ke střeleckému pokusu. S ním neměl Korytar viditelnější problémy.
     
    02:24
    Zatím se domácímu celku nedaří usadit v útočném pásmu. Nyní na modré čáře zachytil přihrávku Filip Cháb a vyhodil ji přes všechny čáry až za branku Martina Lidáka.
     
    01:05
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Bašta – 2 min., hákování).
     
    01:05
    Alois Dubský přejel útočnou modrou čáru, přičemž byl faulován. Uvidíme tak první přesilovou hru dnešního zápasu. Domácí útočník ještě stihl vystřelit, jeho pokus však hostující gólmna drží bezpečně ve výstroji.
     
    00:25
    David Kašpar nadvakrát nahodil kotouč do útočného pásma. Úvodní formace domácího Motoru tak může jít poprvé vystřídat a také tak dělá.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Lidák (Šebo) – Fousek, Dvořák, Cibulka, Placek, Hail, Dohnal, Hromada – Křiž, Petrásek, Kašpar, Kalčík, Braun, Dubský, Vavřík, Kantor, Sochor, Hála, Kotous.

    Hockey Club Tábor: Prchlík (Korytar) – Kofroň, Herda, Adamec, Šťastný, Bečvařík, Kohout – Janda, Eremiáš, Kundrát, Čančura, Bašta, Cháb, Polák, Matašovský, Souš, Suchan, Vaněk, Šimák.

    Rozhodčí: Malota – Sedláček, Sýkora.
     


    Hockey Club Tábor

    I táborskému celku se v tabulce o udržení zatím poměrně daří. V případě výhry by se mohl dostat v tabulce přes svého sobotního soupeře, který má jen o jeden bod navíc. Z tohoto pohledu tedy půjde o poměrně důležité derby.

    Kanadské bodování týmu vede trojice hráčů. Adam Eremiáš je s 33 body na první pozici, druhý je s 29 body Filip Cháb a jen o jeden bod méně pak má Martin Kundrát.
     


    HC Motor České Budějovice

    Českobudějovickým dorostencům se ve skupině o udržení poměrně daří. Podařilo se jim bodovat v posledních pěti zápasech v řadě. Mezi nimi navíc přišla jediná prohra. Konkrétně na ledě Vsetína, který uhájil domácí pevnost a zvítězil 4:3 po prodloužení.

    Motor se tak v tabulce po šesti odehraných zápasech nachází na třetí pozici. V případě výhry se pak může dotáhnout až na první místo, které prozatím okupují právě Valaši ze Vsetína.

    Bodově se z týmu nejvíce daří Filipu Petráskovi, který si za 24 zápasů připsal 31 bodů. S 27 body ho pak stíhá David Kašpar, který odehrál stejné množství utkání.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 7. Kalčík (Kašpar, Petrásek), 27. Kašpar (Hail), 56. Kříž (Kašpar, Cibulka) – 57. Šimák (Bečvařík)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Šebo) – Fousek, Dvořák, Cibulka, Placek, Hail, Dohnal, Hromada – Křiž, Petrásek, Kašpar, Kalčík, Braun, Dubský, Vavřík, Kantor, Sochor, Hála, Kotous.
    HC Tábor: Korytar (Prchlík) – Kofroň, Herda, Adamec, Šťastný, Bečvařík, Kohout – Janda, Eremiáš, Kundrát, Čančura, Bašta, Cháb, Polák, Matašovský, Souš, Suchan, Vaněk, Šimák.

    Rozhodčí: Malota – Sedláček, Sýkora
    thejrc.org