Kazachstán – Německo 4:1 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:5 (po pr.) | Kanada – Finsko 5:0 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
HC Tábor
Sobota 04.01.2020, 12:00 • Budvar aréna • Extraliga dorostu - play-down • 7. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (14:09:28)
     
    59:49
    Tomáš Cibulka ze z pozice obránce zkoušel natlačit do zakončení, avšak až ke střeleckému pokusu se neprobil. Poté se k němu kotouč vrátil do středního pásma, domácí obránce jen pár sekund před závěrečnou sirénou nahazuje na Jakuba Korytara a už je víceméně jasné, že se nic moc nestane.
     
    58:26
    Táborští hokejisté hrají klasickou početní převahu a nevytvořili si vůbec špatný tlak. Martin Lidák hned několikrát zažíval perné chvilky, ve všech případech byl ale úspěšný a podržel svůj tým. Motor tak stále vede o dvě branky a přibližuje se třem bodům z dnešního zápasu.
     
    57:43
    David Kašpar s Filipem Petráskem dnes ujeli opět do přečíslení. Opět společně. David Kašpar vzal akci na sebe, když zakončoval střelou, kterou vyslal poměrně zblízka branky. Jakub Korytar byl v tomto případě úpěšnější a čtvrtou branku za svými zády nepřipustil.
     
    57:16
    Adam Eremiáš dostal zajímavou přihrávku na pravý kruh. Z první pak ještě lépe vystřelil. Mířil na vzdálenější tyčku. Martin Lidák ale nechal beton, kde bylo třeba, a jeho špičkou vyrazil kotouč mimo nebezpečí.
     
    56:33
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Kalčík – 2 min., sekání).
     
    56:29
    Tábor právě vstřelil branku!
    Hostující hráči se radují ze své první střelené branky. Zřejmě nás tak v závěru ještě čeká drama. Zblízka branky byl pohotový MIROSLAV ŠIMÁK. Asistence: Filip Bečvařík.
     
    55:02
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    S blížícím se koncem základní hrací doby přichází třetí a velmi důležitá branka domácích! Kotouč se povaloval jen tak na brankovišti, načež jej za brankovou čáru doklepl pohotový MARCEL KŘÍŽ. Asistence: David Kašpar, Tomáš Cibulka.
     
    53:36
    Motor se stále drží v pásmu, i když Táboru rozhodně nelze upřít snahu pokusit se o vyrovnání. Uvidíme, zda se i hostující hráči dostanou do tlaku a ohrozí Martina Lidáka.
     
    52:41
    Dlouho se o kotouč bojovalo ve středním pásmu, až ho na svou hůl uzmuli domácí hokejisté a dostali se s ním rychle do pásma. Pak také rychle nahodili, načež Korytar padnul na zem a pokus přikryl někde pod svou výstrojí.
     
    51:10
    Miroslav Šimák se z trestné lavice rovnou zapojuje do hry, respektive do defenzivní činnosti svého týmu. Táborská obrana se snaží odolávat domácímu tlaku, který v posledních okamžicích není vůbec malý. Samozřejmě i s ohledem na uplynulou početní převahu.
     
    50:20
    Matouš Hail si našel dobrou střeleckou pozici. S. kotoučem si sjel až před branku. Jakub Korytar si zachoval klidnou hlavu, povyjel a proti nebezpečné střele domácího obránce stihl zakročit včas. S pomocí svých obránců kotouč pak dostal mimo brankoviště.
     
    49:04
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor (Šimák – 2 min., držení).
     
    48:37
    Filip Petrásek pro sebe za brankou vybojoval kotouč a dostal se tím pádem do zakončení, jeho pokus byl velmi nebezpečný, ale Korytar si povyjel a zřejmě svým ramenem si připisuje další dobrý zákrok.
     
    47:20
    A na opačnou stranu se nyní přemístili českobudějovičtí hráči, kteří už si vytvořili soustavný tlak a dostávají Jakuba Korytara pod tlak. Ten nicméně odolává a zatím chytá velmi dobře.
     
    46:42
    Táborští hokejisté mají kotouč na svých holích, avšak nedaří se jim přejít přes útočnou modrou čáru, kterou nyní domácí hráči dobře brání.
     
    45:39
    Miroslav Šimák jel do útočného pásma a rovnou se k němu odrazil kotouč. Šimák tedy napáhl a snažil se ho na branku vyslat co nejrazantněji. Jeho projektil ale schytal jen jeden z bránících hráčů.
     
    44:50
    Nyní si hostující brankář připisuje pohotový zákrok, když kotouč krotí bezpečně na své výstroji. Bude se tak vhazovat po jeho pravé ruce.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 7. Kalčík (Kašpar, Petrásek), 27. Kašpar (Hail), 56. Kříž (Kašpar, Cibulka) – 57. Šimák (Bečvařík)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Šebo) – Fousek, Dvořák, Cibulka, Placek, Hail, Dohnal, Hromada – Křiž, Petrásek, Kašpar, Kalčík, Braun, Dubský, Vavřík, Kantor, Sochor, Hála, Kotous.
    HC Tábor: Korytar (Prchlík) – Kofroň, Herda, Adamec, Šťastný, Bečvařík, Kohout – Janda, Eremiáš, Kundrát, Čančura, Bašta, Cháb, Polák, Matašovský, Souš, Suchan, Vaněk, Šimák.

    Rozhodčí: Malota – Sedláček, Sýkora
    thejrc.org