Jekatěrinburg – Nižněkamsk 3:0 (kon.) | Magnitogorsk – Novosibirsk 3:1 (kon.) | Čerepovec – Chabarovsk 2:1 (kon.)
Jaroslavl – Kunlun 5:0 (kon.) | Viťaz – Vladivostok 4:3 (kon.) | Minsk – Petrohrad 1:4 (kon.)
Kazaň – Čeljabinsk 4:3 (po pr.) | Spartak Moskva – Dynamo Moskva 0:3 (kon.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Neděle 05.01.2020, 13:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to z tohoto zápasu vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (15:13:18)
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Kovář (JEK) – odchytal celý zápas, vítězství, 0 inkasovaných branek, úspěšnost 100%
     
    Statistiky po celém zápase:

    Střely na branku: 29 – 37
    Trestné minuty: 4 – 6
    Vhazování: 29 – 25
    Zblokované střely: 20 – 9
    Hity: 13 – 16
     
    Je konec! O osudu tohoto utkání nakonec rozhodla druhá perioda, ve které padly všechny branky. Všechny tři navíc vstřelil domácí tým, který tak vynuloval svého soupeře. Na výhře se góly podíleli – Pavel Dacjuk, Peter Holland a Rafael Batyršin. Na druhé straně se Nižněkamsku ani nedařilo vypracovat lepší šance, a tak zaslouženě dnes padl a odjede bez bodů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Timur Šarifjanov byl nejspíše tím, který se ještě snažil vstřelit alespoň čestný gól na straně hostí. Jeho bekhendový pokus šel ale vedle tyče.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    58:37
    Až v posledních vteřinách se drželi hosté v útočném pásmu, ale sami se o něj připravili. Vyslali totiž nepřesný pas, který skončil ve střední třetině.
     
    57:57
    Jevgenij Rjasenskij rozehrál skrze šíři středního pásma, načež musel Jakub Kovář přidat další zákrok. Za brankou ale získali puk domácí, kteří dnes vyhrají.
     
    57:16
    Vypadá to, že Nižněkamsk to ani nezkusí se šesti lidmi v poli. Je otázkou, jestli by to mělo vůbec smysl. Směrem dopředu mu to totiž vůbec nejde.
     
    56:33
    Vitalij Aťušov byl sice napadán v útočném pásmu, ale podařilo se mu udržet puk. Jeho následná přihrávka však byla znovu sebrána domácím týmem.
     
    55:55
    Neftěchimik má i nadále problémy s přechodem středního pásma, tak to zkusil nahozením po mantinelu. To však sebrali domácí, kteří ušetřili cenný čas.
     
    55:31
    Ildar Šiksatdarov si nejspíše křikl o přihrávku, kterou také na vzdálenější tyč dostal. Stejný hráč poté zakončoval ještě jednou, ale hra byla přerušena. Pavel Porjadin se ocitl v bráně, která navíc byla posunuta.
     
    54:52
    Nižněkamsk se nyní snaží pálit ze všech možných pozic, ale zatím mu to moc nevychází. Další střela od modré totiž skončila jen na obránce Jekatěrinburgu.
     
    54:30
    Drhuá lajna domácího celku si vytvořila tlak v útočném pásmu. Vjačeslav Litovčenko dostal pas na střed hřiště, ale jeho rána z první byla sražena.
     
    53:59
    Dan Sexton sebral puk na útočné modré a hnal se podél mantinelu až k zakončení! Na poslední chvíli byl ale odzbrojen obráncem, i když se mu to vůbec nelíbí!
     
    53:25
    Až nyní se musel Jakub Kovář prezentovat zákrokem, ale ten nepatří do kategorie těžších. Po komerční pauze se však bude vhazovat po jeho pravici.
     
    53:00
    Do konce zápasu zbývá přesně sedm minut! Jekatěrinburg si jde pro vítězství v tomto zápase. Nižněkamsk nepředvedl směrem dopředu vůbec nic.
     
    52:24
    Domácí se navíc drželi v útočném pásmu a Alexej Vasilevskij posílal střelu z vrcholku kruhu. Ta sice trefila hráče před ním, ale domácí se udrželi na puku.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 31. Dacjuk (Bělousov, Batyršin), 33. Holland (Sexton, Litovčenko), 36. Batyršin (Dawes, Macek)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Jakub Kovář (Fomin) – Berezin, Alexej Vasilevskij, Batyršin, Gurkin, Mamkin, D. Bodrov, Valitov – Dawes, Golyšev, Macek – Sexton, Holland, Litovčenko – Dacjuk, Bělousov, A. Garejev – Platt, Chripunov, Ovčinnikov – Obidin.
    Neftěchimik Nižněkamsk: Barulin (Šaryčenkov) – Rjasenskij, R. Murphy, Pajgin, S. Zacharčuk, Aťušov, Bryncev, Volgin – White, Padakin, Berglund – Porjadin, Šiksatdarov, Enlund – Černikov, P. Kulikov, Chajrullin – Chisamutdinov, Denis Kazionov, Bikmullin – Šarifjanov.

    Rozhodčí: Ansons, Spirin – Zacharov, Ponamarenko
    thejrc.org