Bordeaux – Lyon 1:2 (kon.) | Amiens – Montpellier 1:2 (kon.) | Angers – Nice 1:1 (kon.)
Méty – Štrasburk 1:0 (kon.) | Nîmes – Remeš 2:0 (kon.) | Toulouse – Brest 2:5 (kon.)
konec
FC Méty
1:0 (0:0)
RC Štrasburk
Sobota 11.01.2020, 20:00 • Stade Saint-Symphorien, Mety • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Méty zastavily dlouhou sérii čekání na vítězství, se loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (22:01:23)
     
    Sledovali jsme velice nezáživné utkání, které rozhodla jedna standardní situace. Méty sice byly horším mužstvem, přesto se radují z důležitého vítězství. Domácí celek totiž bojuje o záchranu, a tak se spodním příčkám trochu vzdálil. Štrasburk dnes bude hodně zklamán, protože neproměnil v prvním poločase nadějné akce. Jinak se ale hrálo spíše od šestnáctky k šestnáctce a byl to boj o každý kousíček hrací plochy.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Matthieu Udol, Opa Nguette a Farid Boulaya kombinovali u levé postranní čáry. Prvně jmenovaný si dokonce vynutil faul, a tak ušetřil cenné vteřiny. Ještě ale přijde na řadu ošetření, protože Kenny Lala leží s bolestivou grimasou na zeleném pažitu.
     
    90+2
    Další centr od rohového praporku mířil na Matze Selse, ovšem z branky se vydal Alexandr Úkíddžá, jenž situaci zachránil. K souboji gólmanů tak nedošlo.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát ještě čtyři minuty. Ve stejně době přišla přihrávka na malé vápno, ovšem Habib Diallo v jasné pozici míč netrefil.
     
    90
    Štrasburk předvedl další snažení za vyrovnáním, jenomže k vidění byl útočný faul. Méty tak nikam spěchat nebudou a naopak se snaží udržet cenné vteřiny.
     
    89
    Po kombinaci na pravé straně byl trochu zahnán Adrien Thomasson, který pak rychle odcentroval. Jeho pas tak u první tyče našel Alexandr Úkíddžá, který už rozhodně spěchat nebude.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Alexander Djiku (RC Štrasburk).
     
    87
    Na centr z pravé strany si naskočil na malém vápně Alexander Djiku, který ale zamířil do míst, kam Alexandr Úkíddžá ještě dosáhl. Flustrovaný hostující hráč následně fauloval a bude potrestán žlutým kartónkem.
     
    86
    Hostující mužstvo rozehrálo další standardní situaci, která nepřešla přes prvního bránícího hráče. John Boye byl skvěle postaven a míč odehrál do klidných vod.
     
    85
    Opa Nguette chtěl postupovat směrem dopředu, ale hned za půlící čárou byl zastaven. Štrasburk ale daleko nedošel a musel se rychle vrátit. Pokuse se prezentoval Habib Diallo, jehož slabý pokus zachytil Matz Sels.
     
    83
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Lionel Carole, přichází Abdallah Ndour.
     
    82
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Vincent Pajot, přichází Victorien Angban.
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Jean-Ricner Bellegarde, přichází Benjamin Corgnet.
     
    82
    Další odvrácený míč našel za hranici velkého vápna Youssouf Fofana, který sice prostřelil dvojici soupeřů. Jenomže míč zamířil jen vedle levé tyče.
     
    81
    Poslední minuty základní hrací doby budou jistě zajímavé. Štrasburk se ale zatím hodně těžko dostává do pokutového území, jistě jeho tlak vzroste.
     
    79
    Střídání v týmu FC Méty: ze hřiště odchází Mamadou Fofana, přichází Kévin N'Doram.
     
    79
    Mamadou Fofana už odcupital za postranní čáru, a tak se může pokračovat ve hře. Další centr vyboxoval brankář za šestnáctku, odkud se pak nepřesnou střelou prezentoval Jean-Ricner Bellegarde.
     
    78
    Na pravou stranu šestnáctky si naběhl Youssouf Fofana, jenže obrana rychle zasáhla a míč poslal na další rohový kop. Ten se rozehraje až po ošetření jednoho z hráčů Mét.

    Michal Luxa

    Branky: 69. Boye

    Karty:   74. Boye (MTZ) – 54. Sissoko (SSG), 87. Djiku (SSG)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:10. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:16.
    FC Méty: Úkíddžá – Centonze, Bronn, Boye, Udol – Maïga, Fofana (79. N'Doram), Pajot (82. Angban) – Adama Traoré II (73. Boulaya), Diallo (C), Nguette.
    Náhradníci: Delecroix – Niane, Boulaya, Delaine, N'Doram, Angban, Ambrose.

    RC Štrasburk: Sels – L. Koné, S. Mitrović (C), Djiku – Lala, Bellegarde (82. Corgnet), Sissoko (71. Zohi), Fofana, Carole (83. Ndour) – Thomasson – Ajorque.
    Náhradníci: Kamara – Grimm, Lebeau, Corgnet, Zohi, Aaneba, Ndour.

    Rozhodčí: Brisard – Boudikian, Pages
    thejrc.org