Nîmes – Rennes 0:1 (kon.) | Amiens – Remeš 1:1 (kon.) | Monaco – PSG 1:4 (kon.)
konec
AS Monaco
1:4 (0:2)
Paris Saint-Germain
Středa 15.01.2020, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že jsme sledovali výbornou podívanou v dohrávce patnáctého kola Ligue 1, se loučím a přeji vám dobrou noc. (23:01:26)
     
    Sledovali jsme výborné utkání, které nabídlo pět branek. Zejména první poločas stál za to a druhý už byl o trochu opatrnější. PSG se tak raduje z dalšího vítězství a dalo Monacu jasnou odpověď na nedělní střetnutí. Výborný zápas hrál Kylian Mbappé, jenž byl opět rozdílovým mužem. Francouzský reprezentant si navíc připsal dvě vstřelené branky.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    K přímému kopu se postavil střídající Stevan Jovetić, jenž by spíše trefil branku na ragby. Jeho pokus totiž letěl hodně vysoko nad branku.
     
    90+5
    Těsně za šestnáctkou přišel faul hostujícího hráče. Přímý kop se bude rozehrávat z nadstandardní vzdálenosti, uvidíme ještě jednu branku?
    90+2. Kylian MBAPPÉ - 1:4
     
    90+2
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Ještě jeden gól pro PSG! Hostující celek mířil do otevřené obrany, čehož využil. Neymar roztáhl hru na levou stranu, odkud KYLIAN MBAPPÉ vnikl do šestnáctky. Zakončení Francouze zamířilo do vzdálenější tyče, od níž mířilo za brankovou čáru.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát hned šest minut nad rámec normální hrací doby.
     
    90
    Hraje se poslední minuta základní hrací plochy, o zakončení se tentokrát pokusil zpoza šestnáctky Adrien Silva. Pokus ale mířil doprostřed branky, a tak si Keylor Navas připsal do statistik další úspěšný zákrok.
    87. Tiemoué BAKAYOKO - 1:3
     
    87
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Domácímu mužstvu se alespoň podařilo snížit, když celou situaci podcenil Keylor Navas, který promáchl míč. Na zadní tyči se pak nacházel TIEMOUÉ BAKAYOKO, jenž se placírkou nemýlil.
     
    86
    V posledních chvílích se rozehrál karetní mariáš! Layvin Kurzawa (PSG) nakopl Wissama Bena Yeddera a i on je správně potrestaný.
     
    85
    Mimo hru srazil Guillermo Maripán (Monaco) brazilského soupeře. Neymar (PSG) si nic nenechal líbit a oplácel, oba borci dohrají střetnutí pod hrozbou žluté karty.
     
    84
    O průnikovou přihrávku se pokusil Julian Draxler, jehož snažení zastavil Kamil Glik. Za obranu Monaca mířili Kylian Mbappé a Pablo Sarabia.
     
    83
    Nepřesný pas doběhl ještě Kylian Mbappé, který se pak lehce zbavil polského kapitána Monaca. Následný centr byl ale odvrácen, ovšem PSG se vrátilo k balonu.
     
    81
    Brazilskou hvězdu dohrál Tiemoué Bakayoko (Monaco), který je tak dalším potrestaným hráčem. Neymar potřeboval krátké ošetření, ale bude v pořádku.
     
    80
    Nenasytné PSG se hnalo do další akce, když se o přihrávku před branku pokoušel Pablo Sarabia. Monaco celou situaci ustálo a hnalo se do protiakce. Ovšem jeho snažení bylo přerušené, jelikož Neymar zůstal ležet na trávníku.
     
    79
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Ángel Di María, přichází Julian Draxler.
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Cesc Fàbregas, přichází Stevan Jovetić.
     
    78
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Gelson Martins, přichází Jean-Kévin Augustin.

    Michal Luxa

    Branky: 87. Bakayoko (Adrien Silva) – 24. Mbappé (Di María), 45+2. Neymar (pen.), 73. Sarabia (Verratti), 90+2. Mbappé (Neymar)

    Karty:   45. Glik (ASM), 81. Bakayoko (ASM), 85. Maripán (ASM) – 68. Kouassi (PSG), 85. Neymar (PSG), 86. Kurzawa (PSG)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 4:12. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 9:14.
    AS Monaco: Lecomte – Henrichs, Glik (C), Maripán, Ballo-Touré – Fàbregas (79. Jovetić), Bakayoko, Golovin (69. Adrien Silva) – G. Martins (78. Augustin), Ben Yedder, K. Baldé.
    Náhradníci: Subašić – Badiashile, Augustin, Jovetić, Aguilar, Adrien Silva, Bastiao Dias.

    Paris Saint-Germain: Navas – Dagba, Silva (C), Kimpembe, Kurzawa – Di María (79. Draxler), Gueye (71. Verratti), Kouassi, Neymar – Mbappé, Icardi (71. Sarabia).
    Náhradníci: S. Rico – Kehrer, Verratti, A. Herrera, Draxler, A. Diallo, Sarabia.

    Rozhodčí: Bastien – Haquette, Zakrani
    thejrc.org