Buffalo – Vegas 4:2 (kon.) | Toronto – New Jersey 7:4 (kon.) | Tampa – Los Angeles 4:3 (2:1 po s.n.)
NY Islanders – Detroit 8:2 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 7:3 (kon.) | Columbus – Boston 3:0 (kon.)
Ottawa – Chicago 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Vancouver 4:0 (kon.) | Colorado – Dallas 2:3 (po pr.)
Edmonton – Nashville 4:2 (kon.) | Arizona – San Jose 6:3 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Boston Bruins
Středa 15.01.2020, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa:

    Jaroslav Halák (BOS): 21 zákroků, 88,9% úspěšnost zákroků, čas na ledě 58:48
    David Pastrňák (BOS): 0+0, 2 střely na branku, čas na ledě 19:35
    David Krejčí (BOS): 0+0, žádná střela na branku, čas na ledě 17:49
    Zdeno Chára (BOS): 0+0, 2 střely na branku, čas na ledě 19:31 (03:46:21)
     
    Hvězdy utkání:

    1. Elvis Merzlikins (CBJ): 28 zákroků, 100% úspěšnost
    2. Alexander Wennberg (CBJ): 1+0
    3. Kevin Stenlund (CBJ): 1+0
     
    Je dobojováno! Colombus si nakonec dokráčel pro vítězství, když ve třetí periodě přidal dvě branky. Boston nakonec svého soupeře přestřílel, ale dnes mu to nebylo k ničemu. Elvis Merzlikins v brance Blue Jackets předvedl hned několik parádních zákroků a po zásluze je vyhlášen první hvězdou utkání.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Charlie Coyle ještě s blížícím se koncem periody vypálil nebezpečně z forhendu, z otočky. I s tímto pokusem ale nemá Elvis Merzlikins, který již 137:51 minut nepustil branku za svá záda, problém.
     
    58:38
    David Pastrňák jel s kotoučem na holi po pravém křídle, načež jen zkusil nahodit na bližší tyč. Merzlikins se přemístil a po jistém zákroku si vysloužil potlesk domácích fanoušků. Právě Merzlikins dnes předvádí parádní výkon a pokud Blue Jackets dotáhnou zápas do vítězného konce, zcela určitě bude jedním z hlavních strůjců výhry.
     
    57:54
    Nyní už se Bostonu povedlo dostat do útočného pásma. Zde hned dvakrát pálil od modré čáry Zdeno Chára. S jeho prvním pokusem měl Merzlikins poměrně potíže, stejně jako ten druhý ho ale nakonec dostal mimo nebezpečí.
     
    56:43
    Od třetí vstřelené branky jako kdyby Blue Jackets přebrali kompletně otěže zápsu. Nyní Bostonu kotouč příliš nepůjčují a jsou to oni, kteří se snaží o ofenzivní činnost a ohrožení Haláka v brance.
     
    55:43
    Seth Jones posílal přihrávku na opačnou stranu útočné modré čáry Zachu Werenskému. Pas mu ale nevyšel podle představ a po nepřesné přihtávce za modrou se Blue Jackets musí pokusit znovu nastěhovat do útočného pásma.
     
    54:53
    Alexander Wennberg vybojoval kotouč v útočném pásmu a rázem se dostal k dalšímu svému střeleckému pokusu. Z nápřahu jeho pokus letěl směrem do horního růžku, ovšem nakonec ho těsně přelétl.
    53:05 Riley NASH - 3:0
     
    53:05
    Columbus právě vstřelil branku!
    S Bostonem to začíná vypadat velmi bídně! RILEY NASH dostal kotouč na svou hůl snad už v obranném pásmu. Přes celé kluziště se pak vydal do útočného pásma, kde přesnou trefou do horního růžku nad Halákovu vyrážečku zvyšuje již na tříbrankový rozdíl. Bez asistence.
     
    52:45
    Emil Bemström se hnal za kotoučem před brankou. Dohnal jej pozdě, tudíž se on sám nemohl dostat do zakončení. Zkusil vymyslet alespoň chytrou zadovku, tu však jeden z bostonských hráčů vystihl.
     
    51:34
    Gustav Nyquist společně se svým spoluhráčem vystihl nepřesnou rozehrávku ve středním pásmu. Nyquist pak vzal celou akci na sebe, když jedovatou střelu zkoušel propasovat někam pod horní tyčku. Jaroslav Halák ale předvedl parádní zákrok. Trochu si povyjel a pak kotouč schoval na hrudi.
     
    50:26
    Brett Ritchie dostal přihrávku na levý kruh. Táhlým pokusem pak zkoušel zamířit na bližší tyč, střeleckou smůlu Bostonu ale zatím neprolomil ani on. Ritchieho pokus skončil na betonu připraveného Merzlikinse.
     
    49:40
    Columbus po vhazování vyslal jednu rychlou střelu na Haláka. Ten s ní neměl žádné problémy. Dostal ji mimo nebezpečí. O chvíli později se pak hra opět přesouvá do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    48:28
    Kotouč skončil mimo ledovou plochu, po komerční přestávce, která nyní na chvíli naruší tempo hry, se bude vhazovat v neutrální zóně.
     
    47:23
    Nathan Gerbe se řítil na branku, úplně sám! V nepravý moment mu ale kotouč utekl z hole, domácí hráč jej nechal za sebou. Z této slibně se rozvíjející šance, tak tedy nakonec nic nebylo.
     
    46:45
    David Pastrňák posílal kotouč z bekhendu před branku. Jeho přihrávka ale nakonec skončila jen u Alexandera Wennberga, který přes všechny čáry vyhazuje až k Halákovi.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 14. Wennberg (Gavrikov, Gerbe), 46. Stenlund (N. Foligno, Bemström), 54. Riley Nash


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Kivlenieks) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Nutivaara, Harrington – N. Foligno, Jenner, Nyquist – Milano, Dubois, Bemström – Stenlund, Wennberg, Gerbe – Robinson, Riley Nash, Lilja.
    Boston Bruins: T. Rask (2. Halák) – McAvoy, Chára, Carlo, Krug, Kampfer, J. Moore – Pastrňák, Bergeron, Marchand – Bjork, Krejčí, DeBrusk – B. Ritchie, Coyle, Heinen – Wagner, Kuraly, Nordström.

    Rozhodčí: Sutherland, Luxmore – Smith, Murray
    thejrc.org