CSKA Moskva – Novosibirsk 3:0 (kon.) | Jokerit – Nižněkamsk 3:2 (kon.) | Omsk – Magnitogorsk 6:1 (kon.)
Petrohrad – N.Novgorod 4:3 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
4:3 (1:0, 3:1, 0:2)
Torpedo Nižnij Novgorod
Neděle 26.01.2020, 15:00 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že SKA Petrohrad si sice ve třetí třetině zkomplikoval zápas a z vedení 4:1 se musel obávat o vítězství 4:3, které nakonec domácí udrželi, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (17:23:18)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 4-3
    Střely na branku: 36-18
    Zásahy gólmanů: 15-32
    Zblokované střely: 18-16
    Vyhraná buly: 37-29
    Híty: 16-13
    Vyloučení: 2-2
    Využití: 1-1.
     
    Domácí tým byl v celém utkání jasně lepší a zaslouženě zvítězil. Skóre otevřel již v deváté minutě Ivan Morozov, který po krásné přihrávce Podkolzina usměrnil puk z kruhu na vzdálenější tyč.

    Ve 27. minutě domácí využili přesilovku, když se sice Andrej Kuzmenko dvakrát zastřeloval, ale poté z osy hřiště trefil šibenici. Na jeho parádní ránu navázal v čase 38:57 Nail Jakupov, kterého vyzval ke skórování zadovkou Lehterä a byla z toho další šibenice. Za 46 sekund hosté snížili, když Genoway našel dlouhým pasem Rattieho, jenž na levém kruhu přenechal puk Antonu Šenfeldovi a na jeho dělovku neměl Samonov nárok. Ale hned po buly si doslova vypracoval gól Igor Ožiganov, jenž přihrávkou od modré našel spoluhráče za brankou, ihned si sjel ke kleci, dostal puk zpět a zakončil nad ležícího brankáře.

    Třetí část přinesla sice snížení Torpeda, když v čase 53:15 zakončil rychlý protiútok po domácí ztrátě puku na modré Andrej Belevič, jenž vzal odpovědnost na sebe a trefil se na vzdálenější tyčku. To navíc nebylo všechno. Dvě a půl minuty před koncem domácí faulovali, za půl minuty opět a hosté zkusili přesilovku šest na tři (tedy i bez gólmana). 63 sekund před koncem se trefil Denis Barancev po Genowayově přihrávce z kruhu na kruh, ale domácí už další komplikaci i přes velký tlak Torpeda nedopustili – 4:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Po obrovském závaru před brankou se již nic nestane a Alexandr Samonov nakonec dokázal udržet kotouč před brankou. Domácí vítězí.
     
    59:10
    Domácí stále hrají klasickou přesilovku, navíc zase jsou bez gólmana.
    58:57 Denis BARANCEV - 4:3
     
    58:57
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Přesilovka pět na tři využitá, tedy po odvolání gólmana šest na tři. Genoway poslal z levého kruhu přihrávku na pravou stranu, kde se do kootuče opřel DENIS BARANCEV a zamířil přesně k pravé tyči. Asistence: Charles Genoway, Drew Shore.
     
    58:40
    Zatím si ale příliš šancí nevypracovali, navíc domácí se nyní osvobozují. Poté bude následovat buly po levici Samonova. To už jsou hosté opět v šesti!
     
    58:10
    Hosté nakonec zkouší klasickou dvojnásobnou přesilovku pět na tři.
     
    58:00
    Pět na tři pro hosty, navíc bez brankáře možná šest na tři. Anton Bělov si v obranném pásmu na kruhu nepočínal dovoleně, když poslal Schoedera k zemi, a dostává dvě minuty za držení.
     
    57:45
    Střela Joonase Kemppainena přes celé hřiště šla zhruba pět metrů vedle branky.
     
    57:28
    Je to tak, hosté to zkusí v šesti bez gólmana.
     
    57:26
    Jarno Koskiranta je na sklonku základní hrací doby prvním vyloučeným hráčem domácích, když dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    Nyní se ale hostům podařilo zavést puk před brankáře domácích a navíc budou hrát přesilovku.
     
    57:03
    Ale hráči SKA jim nedávají žádnou šanci na potenciální dramatizaci stavu. Jsou v útočném pásmu, kde navíc Koskiranta předvádí před brankou dobrou práci.
     
    56:36
    Je možné, že hosté ještě zkusí odvolat gólmana. Přece jen je asi jedno, zda sníží a zkusí vykřesat naději na zvrat nebo prohrají o dvě či o tři branky.
     
    55:55
    Nail Jakupov dostal jasné memento od brankáře Tichomirova, že má brankář hostí puk jasně ve své moci a vůbec nebude s domácím forvardem polemizovat o nějaké dorážce.
     
    54:35
    Shore vyhrál buly na pravé straně, posunul puk na Denise Baranceva a ten si vybruslil ke střele. Samonov jí dobře viděl a ukryl ve výstroji.
     
    53:13
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Domácí tentokrát byli na útočné modré hodně benevolentní a hosté snadno získali puk. Tím se hráči v bílém dostali do přečíslení tři na jednoho, kdy ANDREJ BELEVIČ na pravém kruhu mohl zvolit střelu nebo přihrávku na Varnakova. Nakonec si sjel ještě blíže k brance, vzal odpovědnost na sebe a krásnou ránou zápěstím trefil místo ke vzdálenější tyčce. Asistence: Daniil Iljin.
    53:13 Andrej BELEVIČ - 4:2
     
    52:29
    Kirill Marčenko v útoku pokračovat nemohl, nepohlídal si ofsajd a následuje komerční přestávka.
     
    51:41
    Pro Sašu Samonova rozhodně nejde o jednoduchý zápas. Za dosavadních 52 minut čelil jen dvanácti střelám a zůstat trošku zahřátý není zcela jednoduché. Nyní po pravé straně projížděl k brance Anton Šenfeld, střelec jediné branky Torpeda, ale byl zastaven obránci.
     
    50:00
    Už jen posledních deset minut zbývá odehrát z dnešního zápasu a domácí mohli jít do vedení o čtyři branky. Ketov výborně nahrál před branku na Maxima Karpova, který zblízka puk k tyčce sice usměrňoval, ale Tichomirov svůj beton vytasil včas.
     
    49:09
    Nikoliv, Paul Szczechura se staví proti domácímu soupeři na buly po pravici brankáře.
     
    48:53
    Domácí tým rozehrává puk od vlastního brankáře. Povede se tato útočná akce?
     
    Je to vidět i na střelách, za osm minut na střelecké pokusy 2-2.
     
    47:28
    V posledních minutách zápas ubral na tempu. Ani jeden z týmů se výrazněji neprosazuje.
     
    45:20
    Andrej Kuzmenko se pěknou kličkou uvolnil mezi kruhy a poté se opřel do puku. Ačkoliv Tichomirovovi kotouč vypadl a musel zasahovat nadvakrát, povedlo se mu to a puk má ve své moci.
     
    43:33
    Ani další dva ataky domácích neskončili tak, jak by si hráči v modrém přáli. Ale mrzet je to při tříbrankovém vedení příliš nemusí.
     
    43:03
    To samé se nepovedlo ani Arťomu Šveci-Rogovojovi, kterého našel mezi kruhy dobrou přihrávkou Anton Bělov.
     
    42:23
    Kirill Urakov by se uživil i jako házenkář, neboť přesně tímto způsobem si nyní sklepl puk ze vzduchu k sobě. Ale na branku už vystřelit z pravého kruhu nedokázal.
     
    41:48
    Třetí třetina se hraje zatím ve slušném tempu. Jako by se hosté ještě chtěli jednou dostat na rozdíl dvou branek. Což samozřejmě nebude chtít SKA dopustit.
     
    40:28
    Jevgenij Ketov projel na levou stranu a tvrdou střelu směřoval na bližší tyč, kde byl připravený gólman Tichomirov.
     
    40:05
    Úvodní buly třetí části vyhrávají domácí. Tak uvidíme, zda se dočkáme zase brankových hodů.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:40.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 4-1
    Střely na branku: 26-10
    Zásahy gólmanů: 9-22
    Zblokované střely: 11-11
    Vyhraná buly: 21-20
    Híty: 8-7
    Vyloučení: 0-2
    Využití: 1-0.
     
    Druhá perioda je u konce a nabídla zajímavou podívanou, ve které opět byli jasně lepší domácí. Ti se po trefě Andreje Kuzmenka v přesilové hře ujali vedení, když autor branky se dvakrát zastřeloval a poté se po hezké kombinaci Morozova s nahrávajícím Marčenkem trefil do šibenice. Taktéž podobnou ránou ho napodobil Nail Jakupov, kterému přihrál hezkou zadovkou zpoza branky Jori Lehterä a v čase 38:57 tak odstartoval gólostroj. Za 46 sekund se prosadili poprvé i hosté, když Genoway našel dlouhým pasem Rattieho, ten na levém kruhu přenechal puk Antonu Šenfeldovi a jeho bomba prošla nad lapačkou Samonova. Ale to nebylo všechno. Za devět sekund vedli domácí opět o tři branky. Po buly získal puk Švec-Rogovoj, na modré jej přenechal Ožiganovovi, jenž přihrál k brance Kuzmenkovi a hned si sjel do předbrankového prostoru na přihrávku. A udělal dobře, protože Kuzmenko obkroužil klec a předložil puk právě na Igora Ožiganova, jenž se trefil nad ležícího gólmana – 4:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:52 Igor OŽIGANOV - 4:1
     
    39:52
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    No tak tohle je gólová přestřelka na závěr druhé třetiny. Na první branku Torpeda domácí hned odpovídají. Po buly vznikla ve středovém kruhu zapeklitá situace, ze které vzešli nejlépe dva domácí hráči. Švec-Rogovoj zavezl puk do pásma a předal jej na Ožiganova. Ten moc dobře věděl, že se mu u branky uvolnil Andrej Kuzmenko. Směřoval mu puk, Kuzmenko obkroužil klec a dlouhou holí nahrál před branku, kam si sjel právě IGOR OŽIGANOV bez povšimnutí hráčů soupeře. A z dobré pozice se samozřejmě nemýlil. Neměl problém trefit se nad ležícího gólmana Tichomirova. Asistence: Anton Kuzmenko.
    39:43 Anton ŠENFELD - 3:1
     
    39:43
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Genoway si z vlastního obranného pásma všiml, že mu na levé straně najíždí Ty Rattie. Poslal mu dlouhou přirhávku a útočník hostí zavezl puk do pásma. Na kruhu ho dal za sebe, kde našel ANTONA ŠENFELDA, jenž neskutečnou ránou z první trefuje prostor kolem lapačky Samonova na vzdálenější tyči. Asistence: Ty Rattie, Charles Genoway.
    38:57 Nail JAKUPOV - 3:0
     
    38:57
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Jori Lehterä převzal na pravé straně útočného pásma puk a už to vypadalo, že obkrouží branku. Na poslední okamžik ale přes Mišarina přihrál za sebe na NAILA JAKUPOVA, který se dostal k puku, vystřelil a kotouč šel přes obránce Zborovského do šibenice vzdálenější tyčky. Tichomirov byl znovu bez nároku. Asistence: Jori Lehterä.
     
    38:15
    Igor Ožiganovi si s pukem vybruslil na vrchol pravého kruhu a tvrdou střelou prověřil Tichomirova, jenž si dnes na nedostatek střeleckých pokusů rozhodně stěžovat nemůže.
     
    37:39
    Danila Galeńuk inkasoval u mantinelu hodně tvrdý hit, po kterém s bolestivou grimasou odjíždí na střídačku, ale vše bylo v rámci pravidel.
     
    37:01
    Nepřehlednou situaci před vlastní brankou nakonec Andrej Tichomirov vyřešil a puk za svá záda nepustil. Ale hosté jen posílají kotouč do středního pásma.
     
    36:07
    Opravdu nevím, co by se muselo stát, aby se dnešní zápas nějak zdramatizoval. Byť se to vedením 2:0 tolik nezdá, domácí mají otěže zápasu pevně ve svých rukou.
     
    34:33
    Ožiganov dával na modré čáře poněkud riskantní přihrávku na spoluhráče, která nakonec prošla a hned z toho byla nebezpečná situace. Ale Anton Šenfeld střelou z levého kruhu z dobré pozice minul branku.
     
    33:07
    Protiútok hostí dva na dva znamenal asi nejnebezpečnější šanci Torpeda dosavadního zápasu. Kirill Urakov přijal před brankou výbornou přihrávku od Andreje Beleviče, který se dobrou zasekávačkou zbavil obránce. Zakončení Urakova nebylo vůbec špatné, ale Alexandr Samonov se stačil přesunout k bližší tyči.
     
    Před druhou komerční přestávkou druhé třetiny je poměr střel jednoznačný: 16-3 pro domácí.
     
    32:08
    SKA se navíc prezentuje dobrým napadáním, které začíná už v útočném pásmu těsně u branky Tichomirova.
     
    31:40
    Glotov ve středním pásmu viděl výborně na levé straně najíždějícího Andreje Kuzmenka, který má po své brance na 2:0 pořádnou chuť. Jako tank se prodral až před brankáře, který puk zastavil někde před čárou!
     
    31:28
    Domácí tým rozjíždí od vlastní klece další útočnou akci, kterou vede Vasilij Glotov.
     
    30:22
    Jenže přišla Jakupovova špatná přihrávka. Utavení hosté ale nestihl žádnou rychlou odpověď po převzetí puku na modré.
     
    29:59
    Tlak SKA pokračuje i tím, že nyní mají domácí blíže ke střídačce a postupně se při zámku v útočném pásmu prostřídávají.
     
    28:53
    Další hezká akce domácích, nyní se jako nůž máslem dostal do útočného pásma Jarno Koskiranta. Ale i jeho střela neměla úplně gólové parametry.
     
    28:17
    SKA je rázem na koni. Arťom Zub si bez problémů sjel až na pravý kruh – z pozice obránce – a vystřelil na bližší tyč, kde stál připravený brankář soupeře.
     
    26:36
    Alexandr Samonov nyní podržel kotouč ve své výstroji a je pro mě až s podivem, že Damir Žafjarov mohl dvakrát šťourat do gólmana ve snaze puk vypíchnout.
    26:12 Andrej KUZMENKO - 2:0
     
    26:12
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Potřetí se již útočník SKA raduje a šlo o pohlednou kombinaci. Morozov získal na ose hřiště kotouč, který přihrál napravo pro Marčenka. Ten se ale neukvapil a poslal krásný pas na druhý kruh pro ANDREJE KUZMENKA, jenž si zpracoval puk a poté nechytatelně zamířil do šibenice nad pravé rameno brankáře. Asistence: Kirill Marčenko, Ivan Morozov.
     
    25:57
    Na pravém kruhu se dvakrát na střelu dostal Kuzmenko. Poprvé mířil vedle, podruhé byl jeho pokus zblokován.
     
    25:38
    Domácí se zformovali před brankou a již zkouší ostřelovat Tichomirova.
     
    25:07
    Ty Rattie si jasně přidržel Kirilla Marčenka, který se kolem něj ve středním pásmu prohnal jako vítr a je druhým vyloučeným hráčem v dnešním utkání.
     
    24:11
    Po chybné rozehrávce SKA se mohl dostat k ohrožení branky Stanislav Bočarov, jenže otálel se střelou a poté už neměl dostatek prostoru.
     
    23:59
    Další útok Torpeda neskončil ohrožením brankáře Samonova jen kvůli tomu, že si dva hráči hostí úplně nerozuměli s pukem a nenahráli si přesně. Jinak je to zatím nahoru – dolu a takový hokej se samozřejmě líbí.
     
    22:25
    Trma vrma před brankou Torpeda. Vasilij Podkolzin, asi nejlepší hráč dneška, zavezl puk před branku, kde se proti němu roztáhl Tichomirov. Ten vzápětí odolal i dorážce Kirilla Marčenka.
     
    21:30
    Hosté rozhodně začínají ve druhé třetině působit nebezpečněji. Nyní přišel zajímavý útok z pravé strany, který vedl Daniil Iljin a jen štěstí pro domácí bylo, že svou střílenou přihrávkou nikoho nenašel.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 15:49.
     
    Statistiky první třetiny:
    Góly: 1-0
    Střely na branku: 10-2
    Zásahy gólmanů: 2-9
    Zblokované střely: 5-7
    Vyhraná buly: 10-8
    Híty: 3-3.
    Vyloučení: 0-1
    Využití: 0-0.
     
    První třetina je u konce a je třeba říct, že domácí tým SKA Petrohrad byl jasně lepší. Proto se ani není čemu divit, že Ivan Morozov již v deváté minutě po hezké přihrávce Podkolzina trefil úvodní gól. Který byl také jediný, neboť hosty zachránil od dalších pohrom gólman Anton Tichomirov, který lapil dalších devět ran soupeře.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:39
    Domácí jsou jasně lepší a když je třeba, tak i dokážou blokovat střely. Nyní pálil od modré Mišarin, ale hned dva hráči hostí šli mezi kruhy do bloku.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta úvodní periody.
     
    18:38
    Brankář domácích si nyní sjel za branku pro nahození, jeho tým střídá a bude ještě jednou útočit.
     
    17:57
    Zubovi nevyšla přihrávka podél modré a musel se hodně vracet, aby zastavil protiútok Daniila Iljina. Ten nakonec skončil s pukem za brankou Samonova.
     
    16:31
    Situaci dva na dva v podání domácích zkazila nepřesná přihrávka, po které se do útočného pásma taky dostávají hosté, ale obránce Anton Bělov dobrým zákrokem vypíchl soupeři kotouč.
     
    15:58
    Tlak Petrohradu nyní trošku umírnil, jako by před koncem první třetiny domácí trošku uspávali Torpedo a pak chtěli ještě jednou bodnout!
     
    14:28
    Devátá střela na branku v podání domácích přišla od Maxima Karpova, který na pravé straně obrovsky zrychlil a jako nůž máslem se prodral před branku. Avšak střelou na vzdálenější tyč si na brankáře nepřišel.
     
    13:57
    A málem se to povedlo, když Lehterä přistrčil před brankou puk na Marčenka, jenž byl na poslední chvíli pokryt soupeřem.
     
    13:22
    Tradiční obrázek, jen co hosté vyhodí puk do středního pásma, domácí jsou jako sršni a snaží se vrátit zpět do útočného pásma, ideálně opět střelecky ohrozit Tichomirova v brance Torpeda.
     
    12:56
    Tkačjov střílel od modré a před brankou trefil svého spoluhráče Ketova, od kterého se puk padáčkem odrážel na pravé tyčce Tichomirova. Ten po puku vůbec nešel vyrážečkou, ale přes ruku lapačkou a předvedl hodně nezvyklý zákrok. Ale chytil, to je hlavní.
     
    12:46
    Komerční přestávka.
     
    12:26
    Akci vedli také hosté, jenže Drew Shore, který se vrátil z trestné lavice, dostal na levé straně přihrávku na paty a protože byl rozjetý, puk zákonitě nemohl sebrat. Následný protiútok se nepovedl ani domácím.
     
    11:55
    Ivan Morozov vezl puk po levé straně, jenže nikdo mu nenajížděl, takže vrátil kotouč dozadu na střídajícího Podkolzina.
     
    11:11
    Hosté se s vypětím sil ubránili a jsou v plném počtu.
     
    10:30
    Což o to, Petrohrad hraje v přesilovce poměrně slušně kombinačně, ale bez jakékoliv střelby.
     
    09:54
    Domácí opět svírají soupeře před brankou Tichomirova. Střela Kuzmenka z levého kruhu šla mimo, vzápětí se netrefil přesně ani od modré střílející Ožiganov.
     
    09:11
    A pro hosty je ještě hůře, neboť Drew Shore jde ven na dvě minuty za sekání.
    08:14 Ivan MOROZOV - 1:0
     
    08:14
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Je tady to, co zákonitě při tlaku SKA muselo přijít. Vasilij Podkolzin dnes rozdává zatím fantastické přihrávky a jedna z nich přišla z pravého kruhu, odkud našel krásně z druhé vlny najíždějícího IVANA MOROZOVA. Ten vystřelil z první a byť mu kotouč lehce sjel z hole, tak se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Vasilij Podkolzin.
     
    07:01
    A zahřál se také Nikita Serebrjakov, náhradní gólman Torpeda, který na střídačce zachytil puk do své lapačky, který směřoval na lavičku hostí.
     
    06:22
    A nyní se zahřál výrazně více po tom, co Anton Šenfeld zkusil střelu z pravé strany z ostrého úhlu zblízka. Ani tato rána si ale cestu do sítě nenašla a následuje komerční přestávka.
     
    06:06
    Saša Samonov si alespoň vyjel za branku na zastavení puku, aby se trošku zahřál.
     
    05:47
    A další šance, nyní v ní byl Vasilij Tokranov, kterému přistrčil spoluhráč puk mezi kruhy. Obránce SKA poslal na branku táhlou střelu, ovšem ani on nepřekvapil Tichomirova.
     
    05:37
    Jen to arénou zašumělo po tom, co Marčenko z kruhů minul prostor tří tyčí.
     
    04:50
    Domácí hráči opět okupují prostor před brankou gólmana hostí Tichomirova. Kirill Marčenko se dostal na levý kruh, kde zkusil překvapit brankáře bekhendem, ale nevydařilo se. Celé akci předcházela výborná zadovka Podkolzina, který spoluhráči přistrčil puk mezi nohami.
     
    04:15
    Domácí opět mohli výrazně ohrozit branku soupeře, jenže nepřišla přesná finální přihrávka a vzápětí Ty Rattie vyhazuje puk na další zakázané uvolnění.
     
    03:17
    Také je celkem s podivem, že během nastávající čtvrté minuty jsme viděli zatím jen jednu střelu na branku.
     
    02:36
    SKA je zatím jasně lepším týmem, nicméně až na výjimky se nedaří domácím přejít modrou čáru.
     
    01:36
    Hra je hodně kouskována. Zakázané uvolnění nejprve přišlo na straně Torpeda. Poté měl slibnou šanci Vasilij Glotov, který si nabruslil z pravé strany až před branku, ale Andreje Tichomirova překonat nedokázal.
     
    00:51
    V končící první minutě přichází zakázané uvolnění domácí ekipy. Ještě před tím se Joonas Kemppainen hezky proháčkoval celým hřištěm prakticky až před brankáře, na poslední chvíli mu ale puk vyštípl vracející se bek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hymny dozněly, zápas bude za okamžik zahájen.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Samonov (Hellberg) – Bengtsson, A. Bělov, Tokranov, Ožiganov, Zub, Dyblenko, Galeňuk – Lehterä, Tkačjov, Jakupov – Kemppainen, Ketov, Karpov – Koskiranta, Glotov, Kuzmenko – Švec-Rogovoj, Ivan Morozov, K. Marčenko – Podkolzin.

    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Serebrjakov) – Barancev, Orlov, Zborovskij, Mišarin, Ch. Genoway, Volčenkov – Bočarov, Shore, Žafjarov – Schroeder, Šenfeld, Rattie – Varnakov, D. Iljin, Belevič – Szczechura, Urakov, Počivalov – Verjajev.

    Rozhodčí: Pavel Ovčinnikov, Roman Ščenjov – Konstantin Gordenko, Alexander Sysujev.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Československá stopa v utkání

    - Ani v jednom z těchto týmů nehraje žádný Čech či Slovák.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    V tomto ročníku KHL spolu týmy sehrály jen jeden zápas. Ten dopadl lépe pro Petrohrad na ledě domácího Torpeda. SKA si odvezl výhru 1:4. V přípravném zápase před sezonou vítězil také Petrohrad, a to drtivě, 6:0.

    V loňské ligové sezóně poprvé vítězil na svém ledě Novgorod v poměru 4:3. Petrohrad ale porážku soupeři vrátil na svém ledě debaklem 6:0.
     
    TORPEDO NIŽNIJ NOVGOROD

    Nižnij Novgorod je na tom o něco hůř. Je ale stále na postupové pozici, na šestém místě. Viťaz a Jaroslavl za ním, kteří drží poslední dvě postupové příčky mají ale stejně bodů. Novgorod ještě k tomu o zápas více. Soči na devátém místě je ale vzdáleno o 8 bodů. V posledních pěti zápasech se týmu podařilo vydolovat 6 bodů z desíti možných.

    Forma: P – V – V – V(pp) – P

    Poslední zápasy:
    Nižnij Novgorod – Magnitogorsk 1:3
    Nižnij Novgorod – Jaroslavl 3:1
    Nižnij Novgorod – Dynamo Moskva 6:4
     
    SKA PETROHRAD

    Petrohrad drží každoroční standard a pohybuje se na vrchu tabulky. Aktuálně je druhý za nedostižným CSKA. Přestože nedává tolik branek jako soupeři z postupových pozic, inkasuje po CSKA jednoznačně nejméně. V posledních pěti zápasech poznal Petrohrad jen jednou hořkost porážky. Třetí Dynamo zaostává o čtyři body s jedním zápasem navíc.

    Forma: V – P – V – V – V(pp)

    Poslední zápasy:
    Petrohrad – Barys Nur-Sultan 7:4
    CSKA – Petrohrad 3:2
    Petrohrad – Jokerit 4:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 9. Ivan Morozov (Podkolzin), 27. Kuzmenko (K. Marčenko, Ivan Morozov), 39. Jakupov (Lehterä), 40. Ožiganov (Kuzmenko) – 40. Šenfeld (Rattie, Ch. Genoway), 54. Belevič (D. Iljin), 59. Barancev (Ch. Genoway, Shore)


    SKA Petrohrad: Samonov (Hellberg) – Bengtsson, A. Bělov, Tokranov, Ožiganov, Zub, Dyblenko, Galeňuk – Lehterä, Tkačjov, Jakupov – Kemppainen, Ketov, Karpov – Koskiranta, Glotov, Kuzmenko – Švec-Rogovoj, Ivan Morozov, K. Marčenko – Podkolzin.
    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Serebrjakov) – Barancev, Orlov, Zborovskij, Mišarin, Ch. Genoway, Volčenkov – Bočarov, Shore, Žafjarov – Schroeder, Šenfeld, Rattie – Varnakov, D. Iljin, Belevič – Szczechura, Urakov, Počivalov – Verjajev.

    Rozhodčí: Pavel Ovčinnikov, Roman Ščenjov – Konstantin Gordenko, Alexander Sysujev
    thejrc.org