Třinec – Mountfield HK 6:0 (kon.) | Zlín – Liberec 2:4 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 3:5 (kon.)
K. Vary – Kometa Brno 9:1 (kon.) | Olomouc – Kladno 4:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
6:0 (3:0, 1:0, 2:0)
Mountfield HK
Pátek 14.02.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:51 Martin ADAMSKÝ - 6:0
     
    59:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinecký kapitán MARTIN ADAMSKÝ se dostal do samostatného úniku a uzavírá dnešní utkání tenisovým kanárem. Jeho střela mezi Lukešovy betony stanovuje velmi pravděpodobně konečné skóre dnešního zápasu. Asistence: Guntis Galvinš. Stav utkání 6:0.
     
    57:29
    Pech pro hosty. Žejdl odebral na levém křídle puk Galvinšovi. Kolegovi se přiřítil pomoct Kundrátek a rozjetého třineckého obránce trefil Žejdl vysokou holí.
     
    53:57
    Rychlý protiútok Třince. Troufám si tvrdit, že faul Petra Šidlíka byl nutný, neboť po přiťuknutí Růžičky by Vrána zakončoval do prázdné branky.
     
    52:39
    Marcinkova formace kombinovala v útočném pásmu a pasáž byla zakončena velmi nebezpečnou střelou Chmielewského z pravého kruhu z otočky. Lukeš pozorný.
    49:46 Aron CHMIELEWSKI - 5:0
     
    49:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři drželi dlouho puk v pásmu na holích a zkoušeli různé možnosti kombinace, z nichž se ale žádná neujala. ARON CHMIELEWSKI se toho ujal sám, vyjel s pukem zpoza branky a z bezprostřední blízkosti odrazem od obránce Šidlíka překonává Lukeše popáté. Asistence: Tomáš Kundrátek. Stav utkání 5:0.
     
    48:01
    Až teď avizovaný trest. Radovan Pavlík dostává dvě minuty za podrážení Davida Musila.
     
    46:27
    Klíma vjel do útočného pásma a hledal, kterého spoluhráče by našel. Na modré ale vyrobil hrubku, do trajektorie jeho přihrávky vložil hůl Adamský a ujel na Lukeše. Byl pod tlakem právě Klímy, a proto vystřelil. Puk letěl mimo pravou tyč Lukešovy branky.
     
    44:19
    Cingel z pravého kruhu hledal před brankou Smoleňáka, který vložil hůl do dráhy puku, domácí brankář vykopl betonem.
     
    43:30
    Obránce Šalda proskočil mezi Musilem a Zahradníčkem a dostal se až před Štěpánka. Na domácího brankáře si nepřišel, Oceláři se ale provinili faulem. Hosté hrají přesilovku.
     
    Sledovat počínání Ocelářů a hráčů Mountfieldu HK bude 4 367 diváků, kteří dnes zavítali do Werk areny.
     
    38:24
    Oceláři budou hrát 49 sekund proti třem. Do útočného pásma neohroženě vjel s pukem na holi Michal Kovařčík a aby nedošlo k přímému ohrožení Lukešovy branky, musel si obránce Čáp pomoct faulem.
     
    37:13
    Vrána tvrdě atakován u mantinelu. Vyloučen je Jordann Perret na dvě minuty plus osobní trest za vražení na hrazení. Menší trest odpykává Kubík.
    36:23 Tomáš MARCINKO - 4:0
     
    36:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Martin Růžička v obrovské šanci u levé tyče nevyužil přihrávky Stránského, ale rychle objel branku a poslal puk do brankoviště. Odtud se po zemi mezi Lukešovy betony prosadil TOMÁŠ MARCINKO. Asistence: Martin Růžička, Matěj Stránský. Stav utkání 4:0.
     
    36:06
    Dobré šance Třince! Nejprve našlápl Růžička ve středním pásmu a v útočném hledal Marcinka, puk se ale k němu nedostal. Následně dostal puk Stránský, ale nechal vyniknout Lukeše!
     
    34:30
    Obrovská smůla Hradce! Lev dostal puk na pravé křídlo, kde byl úplně sám. Vypálil příklepem na třineckou branku. Štěpánek puk vyrazil k úplně volnému Orsavovi, který mohl puk nasměrovat do prázdné branky. Buď trefil tyč, nebo třineckého brankáře, každopádně branka z toho není!
     
    32:45
    Hrňa sebral na levém kruhu nedůraznou rozehrávku Šaldy, měl čas zamířit a vyslat svižnou střelu na Lukešovu branku. Těsně minul levou tyč hradecké branky!
     
    31:15
    Po chybě Ocelářů v zadních řadách jel sám na Štěpánka Koukal. Zkoušel krátkou kličku do bekhendu a střelu po zemi, domácí brankář ale betony zcvaknul včas.
     
    24:46
    Domácí teď nezvládli situaci poté, co Gernát při pokusu vystřelit z první od modré zlomil hůl. Okamžitě jel na střídačku, ale na poslední chvíli si to rozmyslel, protože hrozil protiútok hostů. Mezitím ale naskočil na led jeho spoluhráč a zasáhl do hry. Trest pro hráčskou lavici odpyká Marcinko.
     
    24:22
    Třinečtí pobyli po aktivitě Marcinka a třetí formace chvíli v útočném pásmu a když se Chmielewski rovnal před brankou, aby tečoval střelu spoluhráče od modré, přišel zásah Jakuba Lva vysokou holí. Hostující útočník dostal menší trest a je druhým potrestaným hráčem Mountfieldu v zápase.
    14:38 Erik HRŇA - 3:0
     
    14:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    A Oceláři vedou už o tři góly! Aron Chmielewski povozil puk za Lukešovou brankou a nabil ERIKU HRŇOVI, který stal v mezikruží na vrcholu kruhů. Bomba z první třinecké osmaosmdesátky skončila v horním rohu královéhradecké branky. Asistence: Aron Chmielewski, Tomáš Marcinko. Stav utkání 3:0.
     
    12:35
    Obrovský tlak čtvrté formace Mountfieldu! Šanci měl Kubík, který byl sám před Štěpánkem, ale nezorientoval se včas, aby překonal třineckého brankáře, a následně Koukal, který to zkoušel příklepem z mezikruží. Třinecký gólman odolává!
     
    11:27
    Jergl sebral Musilovu nedůraznou rozehrávku na modré čáře a dal na pravou stranu, kde byl úplně volný Klíma. Pokud hradeckého útočníka ale vyrazil Štěpánek.
    10:47 Wojtek WOLSKI - 2:0
     
    10:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Souvislý tlak první třinecké formace přinesl druhou změnu skóre v podobě desáté branky WOJTKA WOLSKÉHO. Wolski se dostal z klinče v rohu kluziště, vyjel si do střelecké pozice na pravém kruhu a odsud prostřelil hostujícího brankáře. Asistence: Martin Gernát. Stav utkání 2:0.
     
    07:21
    Celá hradecká obrana předpokládala, že Wolski z pravého kruhu bude hledat Stránského nebo Vránu před brankou, ale třinecký útočník poslal puk přímo na branku a trefil horní tyč!
     
    06:35
    Gernát křížnou přihrávkou našel na pravém kruhu Marcinka a ten následně pálil do tyče! V situaci byl faulován Jakubem Orsavou. Po trestu pro extřineckého hráče tak bude následovat první přesilovka zápasu, kterou bude mít domácí tým.
    04:19 Ondřej KOVAŘČÍK - 1:0
     
    04:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Matěj Stránský se dral před Lukeše, ale byl v posledním okamžiku zastaven. Vypadalo to, že si hostující obránce pomohl podrážením, domácí to ale nemusí mrzet. Do situace dojel ONDŘEJ KOVAŘČÍK a poslal puk nad Lukešovo rameno. Asistence: Matěj Stránský, Tomáš Kundrátek. Stav utkání 1:0.
     
    01:42
    Perret si sjel na ose kluziště na přihrávku přímo před Štěpánka, ale jeho pokus bekhendem skončil mimo. Pravděpodobně v této velké šanci hostů zasáhl i gólman Štěpánek.
     
    00:09
    Úvodní buly vyhrál Hradec, ale Nedomlel se ve vlastním pásmu dostal pod tlak Wolského a následně byl zcela sám před Lukešem Gernát. Třinecký obránce ale byl moc blízko a Lukeš neměl problém situaci ustát.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 5. O. Kovařčík (M. Stránský, Kundrátek), 11. Wolski (Gernát), 15. Hrňa (Chmielewski, Marcinko), 37. Marcinko (Martin Růžička, M. Stránský), 50. Chmielewski (Kundrátek), 60. Adamský (Galvinš)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (L. Daneček) – Kundrátek, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána, Wolski – Chmielewski, Marcinko, M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Dravecký (A), Novotný, Adamský (C) – Hrňa.
    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Eklund, Nedomlel (A), Šidlík, Cibulskis, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – Žejdl, Cingel, Smoleňák (C) – M. Chalupa, Lev, Orsava – Perret, Klíma, Jergl – R. Pavlík, Koukal, Kubík.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Bryška, Rožánek

    Diváci: 4 367
    thejrc.org