Mladá Boleslav – Plzeň 3:1 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:4 (0:2, 1:0, 1:2)
Mountfield HK
Sobota 15.02.2020, 16:30 • ROCKNET ARÉNA • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 16. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.
     
    Krásný den všem fanouškům mládežnického hokeje. V dalším kole nadstavby o pořadí v play-off uvidíme souboj chomutovských Pirátů, kteří na svém ledě přivítají favorizovaný Mountfield HK. Utkání na severu Čech startuje v 16:30.
     
    MOUNTFIELD HK (3.)
    24 zápasů, 49 bodů, skóre 91:59

    Dorostenecký tým Hradce Králové je na třetím místě se ztrátou dvou bodů na druhou Mladou Boleslav, která ovšem odehrála o dva zápasy více. Mountfield navíc ubránil nejvíce oslabení ze všech týmů (91,49%). Královehradecký dorost je aktuálně bez formy, z posledních pěti zápasů vyhrál pouze jeden. Hned ve čtyřech případech navíc hráli Východočeši na domácím ledě. Naposledy z toho byla prohra na Kladně (2:3p.)

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Lukáš Pajer – 26 zápasů, 42 bodů (21+21)
    Matyáš Budina – 26 zápasů, 36 bodů (17+19)
    Matěj Beneš – 27 zápasů, 36 bodů (10+26)
     
    PIRÁTI CHOMUTOV (16.)
    25 zápasů, 23 bodů, skóre 71:98

    Piráti jsou na posledním postupovém místečku do play-off, které se jim aktuálně daří držet, ale náskok je pouze šestibodový. V jediné statistice, které se severočeskému celku daří, jsou branky v oslabení (6 branek, dělené čtvrté místo). Výsledkově se nevede ani Chomutovským, v posledních sedmi zápasech vyhráli pouze jedno, a to za velké pomoci hráčů, kteří normálně nastupují v juniorce. Naposledy Piráti uhráli velice slušný výsledek na ledě vedoucích Vítkovic (2:3).

    Nejproduktivnější hráči týmu
    Jiří Kulich – 19 utkání, 39 bodů (23+16)
    Tadeáš Svoboda – 18 utkání, 31 bodů (11+20)
    Tomáš Šilar – 32 utkání, 26 bodů (9+17)
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Bajgar (Ciple) – Poch, Perný, Husinecký, Pöschl, Rykl, Jenček, Badinka, Döring – Spudich, Šugár, Šilar, Vostiňák, Čech, Novotný, Ekrt.

    Mountfield HK: Tichý (Žalčík) – Táborský, Beran, Boukal, Havlíček, Jerman, Žaba, Pinkas – Giesl, Budina, Šimek, Jirků, Matěj Beneš, Novotný, Souček, Koblížek, Brož, Michal Beneš.

    Rozhodčí: Domský – Bláha, Pěkný..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté vyhráli vhazování a kotouč hned po buly posílali za branku Chomutova. Zde nakonec uspěli domácí, kteří se pokouší také založit něco směrem dopředu.
     
    00:46
    První snaha severočeského celku vytvořit něco do útoku skončila icingem, hra se tak vrací před Bajgara. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    00:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hned po vhazování se na pravém kruhu dostal ke střele hostující MATĚJ BENEŠ, který svižným zakončením zápěstím trefil horní růžek branky Bajgara. Asistence: Adam Jirků a Matěj Havlíček.
     
    01:33
    Za domácí celek se do útočné třetiny dostal Vojtěch Husinecký, ale mezi kruhy se mu nepovedlo dojet kotouč. Ten se dostal na hole hostů, kteří jej mají pod kontrolou.
     
    02:06
    Mountfield se pak pokoušel dostat zpátky do pásma, ale na pravé straně si najel jen do ofsajdové pozice. Píská se a pokračovat budeme vhazováním ve středu ledové plochy.
     
    02:18
    Hostující Matěj Novotný si aktivně najel s pukem mezi kruhy, odkud zakončoval bekhendově. Jeho rána ale skončila na výstroji připraveného Bajgara, který hru přerušil.
     
    02:31
    Aktivní hra Východočechů pokračovala a Bajgar musel být pozorný proti tlaku do jeho brankoviště. Piráti to ovšem přežili a stále tak prohrávají jen o jednu branku.
     
    02:35
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Pavel Šimek – 2 min., podrážení).
     
    02:50
    Domácí hráči první přesilovou hru nezačali ideálně a královehradecké obraně se povedlo černou gumu vyhodit přes všechny čáry až k Bajgarovi.
     
    03:20
    První práci měl Jakub Tichý, který si musel dát pozor na střelu z pravého kruhu. Rána na první tyčku pro něj ovšem nebyla problematická.
     
    04:03
    Velká šance pro domácí celek srovnat. Tomáš Šilar dostal přihrávku mezi kruhy, ale zakončoval jen nad masku Tichého a kotouč šel nakonec nad branku.
     
    04:36
    Domácí se pak dostali k dalším střeleckým pokusům, ale ani jeden puk nešel na branku. Hosté jsou tak v plném počtu a oslabení se jim povedlo přečkat bez úhony.
     
    05:34
    Mountfield nyní v útočném pásmu presoval a dohrával souboje. Nakonec se dostali ke střeleckému pokusu od pravého mantinelu, ale Bajgar v brance puk srazil hokejkou.
     
    05:41
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Jenček – 2 min., držení hole).
     
    06:05
    Ani černočervení nezačali přesilovou hru ideálně a domácímu celku se povedlo vyhodit. Zpětné získání pásma se hostujícímu celku zatím moc nedaří.
     
    06:50
    Výbornou práci nyní odvedli útočící hráči Chomutova, kteří se dokonce dostali do útoku. Pavel Šugár se dostal ke střeleckému pokusu, ale ten byl zblokován do ochranné sítě.
     
    07:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Následná protiakce ale už hostujícímu celku vyšla a ten tak jde do dvoubrankového trháku. Hosté si najeli do brankoviště, kde zůstal kotouč na betonu brankáře. Za záda Bajgara jej pak poslal LUKÁŠ KOBLÍŽEK. Asistence: Michal Beneš a Matyáš Budina.
     
    07:46
    Piráti prošli do útočného pásma a Radek Jenček hledal od modré čáry spoluhráče u levé tyčky. K tomu se ale slabší přihrávka nakonec nedostala.
     
    08:18
    V další slušné pozici byl Pavel Šugár, který zápěstím zakobčoval k levé tyčce. Jakub Tichý si s jeho pokusem ovšem poradil betonem, hra pokračuje.
     
    08:37
    Přerušuje se až nyní, kdy se hostující jedničce povedlo zachytit střelecký pokus z pravé strany. Jednalo se o velice pohodový zákrok, vhazuje se v útoku domácích.
     
    09:27
    Šimon Táborský pak svižně nahazoval od modré čáry, ale kotouč se do branky nedostal. Bajgarovi se povedlo puk srazit vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    10:12
    Před kruhy se v obtížné situaci dostal ke střele Lukáš Koblížek, kterému se ovšem nepovedlo puk trefit ideálně a ten se ani nedostal do branky.
     
    11:09
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Michal Beneš – 2 min., hákování).
     
    11:30
    Ani nyní se ale pirátskému celku nevede kombinovat v útoku a vymýšlet tak nějaké nebezpečné situace. Mountfield drží svého soupeře mimo útočnou třetinu.
     
    12:02
    Celá situace se opakovala po střele z levé strany, která byla zblokovaná. Hosté následně vyhodili a minuta z jejich oslabení je pryč.
     
    12:34
    Lukáš Novotný se dostal do první slibné šance v přesilovce. Zakončoval z levého kruhu, ale Jakub Tichý velice dobře zasáhl a kotouč poslal do ochranné sítě.
     
    13:10
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    13:32
    Josef Poch se pokoušel zachytit kotouč v pásmu, ale rukavicí jej srazil na lavičku Hradce Králové. Hra se tak přerušuje a pokračovat se bude vhazováním.
     
    14:12
    Po delší době si zachytal také chomutovský brankář. Jakub Jerman na něj poslal tvrdý pokus od modré čáry. Před Bajgarem ovšem nikdo neclonil, a tak šlo o pohodový zákrok.
     
    15:23
    Nyní měli Piráti velkou smůlu. Radek Jenček vybojoval kotouč a předal jej mezi kruhy, odkud zakončoval Filip Döring. Ten již překonal Tichého, ale jeho ránu zastavila branková konstrukce!
     
    16:10
    Následně se Pirátům povedlo vybojovat vhazování před Tichým, hra se celkem srovnala a nyní jsou domácí o něco lepší. Všemu ale chybí přesné zakončení.
     
    16:56
    Pavel Šimek vybojoval kotouč mezi kruhy, ale místo střely dával přihrávku po ledě do brankoviště. Zde se nikdo v černé ke střele nedostal, pokračuje se hrou Chomutova.
     
    17:36
    K dalšímu střeleckému pokusu se nyní odhodlal Jan Boukal, ale tomu svižné zakončení od modré čáry ani neprošlo do brankoviště.
     
    18:29
    David Brožek vyslal od pravého mantinelu dobrou a ukrytou střelu, kterou musel Bajgar vyrazit. To se mu nakonec povedlo, puk skončil v rohu kluziště.
     
    19:09
    Do útočné třetiny se za obranu velice dobře dostal hostující Pavel Šimek, který se u pravé tyčky z jeho pohledu dostával do zakončení. Do brankoviště posílal bekhendový pokus, ale Matyáš Bajgar opět zakročil.
     
    19:45
    V posledních sekundách první části mohli jít do útoku ještě domácí, ale Josef Rykl neriskoval a puk jen nahodil za branku Hradce Králové.
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Perný – 2 min., nedovolené bránění).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Prvních dvacet minut je u konce, zatím jsou šťastnější hosté. Ti se dostali do vedení hned na konci první minuty, kdy se milimetrově přesně prosadil Matěj Beneš, vedení navýšil Lukáš Koblížek po důrazu v brankovišti. Poté se domácí celek dostával zpátky do duelu, ale trápila ho koncovka.

    Druhá třetina začne v 17:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Piráti začali druhou třetinu v oslabení, ale velice dobře se dostali s kotoučem za branku a šetřili drahocenný čas.
     
    20:52
    Matěj Pinkas se pak dostal v přesilovce ke střeleckému pokusu z levého kruhu, ale branku se mu nepovedlo trefit. Hradec nicméně nadále kombinuje.
     
    21:40
    Šikovně se v oslabení do zakončení cpal Ondřej Čech, ale poslední obránce to nakonec ustál a chomutovského kapitána obral o kotouč.
     
    22:01
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    22:38
    Hra byla nyní přerušena poté, co se nepovedlo přihrávka na Šilara a kotouč nakonec skončil až na icingu. Vhazovat se bude před brankou Matyáše Bajgara.
     
    23:00
    Na vzniklou situaci nyní dobře zareagoval hostující brankář, ke kterému se dostal kotouč. V rychlostním souboji musel až mezi kruhy, který vyhodil před dotírajícím Pirátem.
     
    23:59
    Nyní se přerušovalo a Jan Spudich odkulhal ze hřiště. Nicméně se vhazuje po levici Bajgara, hostující celek je opět o něco aktivnější.
     
    24:09
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Lukáš Novotný – 2 min., hákování).
     
    24:28
    Hosté byli pod menším tlakem a přihrávky jim moc nevycházely. Nakonec se kotouč dostal po zásahu domácího hráče na střídačku, a tak se vhazuje před Bajgarem.
     
    24:48
    Michal Beneš si sjel od modré čáry až před branku, ale zakončení se mu nevydařilo a kotouč byl sražen za branku.
     
    25:31
    Geisl našel před brankou volného Koblížka a ten nastavil hokejku. Hostující hráč se už dokonce radoval, ale kotouč skončil na tyčce a vypadl ven z brankoviště!
     
    26:10
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    26:32
    Lukáš Koblížek si sjel do dalšího zakončení, ale mezi kruhy zakončoval bekhendem jen nad branku. Hra pokračuje za brankou Chomutova.
     
    26:43
    Pirátům se nadále nevede nic vymyslet směrem do útoku, jejich další snaha skončila opět icingem. V pozoru tak bude muset být Matyáš Bajgar v chomutovské kleci.
     
    27:27
    Jakub Tichý zachytil kotouč a hokejkou chtěl hned rozehrát, což se mu málem vymstilo. Do protiakce se dostali hosté, ale střela Novotného z pravého kruhu v brance neskončila.
     
    28:02
    Zpoza branky to zkoušel chomutovský kapitán Čech, ale ten z úhlu zakončoval jen do boční sítě. Piráti ovšem pokračují v nátlakové hře.
     
    28:45
    Královehradečtí nyní spálili snad tisíciprocentní tutovku! Matěj Pinkas si vyměnil kotouč se spoluhráčem a mohl zakončovat do úplně prázdné branky, puk ale trestuhodně netrefil a ten pak skončil pod Bajgarem!
     
    29:52
    Matěj Pinkas je při chuti a dostal se do dalšího zakončení. Z pravého kruhu střílel a kotouč obloukem padal do branky, ale nakonec skončil na nohou ležícího brankáře Chomutova.
     
    30:09
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Adam Jirků – 2 min., krosček).
     
    30:16
    Hned na startu přesilovky se ale domácí celek vůbec nedohodl a přihrávka na modrou čáru nebyla zachycena. Puk se dostal až k brankáři Bajgarovi.
     
    30:49
    Josef Rykl se dostal na pravé straně do zakončení, ale ve volné pozici se jako obránce nezachoval nejlépe. Střela na vzdálenější tyčku postrádala přesnost.
     
    31:37
    Domácímu celku chybí nějaký moment překvapení či rychlejší kombinace. Lukáš Novotný nahazoval od modré čáry, ale střela šla přímo do lapačky brankáře.
     
    31:50
    Po vhazování to z pravého kruhu zkusil Tomáš Šilar, ale ani jeho rána se nedostala do branky. Ani tato přesilovka nebude nejspíše využita.
     
    32:10
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    32:31
    Hosté se již v kompletním počtu pokoušeli dostat do útoku, ale to se jim nepovedlo. Hra bude pokračovat u levé tyčky Tichého, který se dnes v brance celkem nudí.
     
    32:47
    Následně to od pravého mantinelu zkusil domácí Novotný, ale Tichý jeho nahození vyrazil před sebe. Šugárovi se baseballově puk trefit nepovedlo.
     
    33:23
    Domácí jsou nyní aktivní do útoku, ale nepřichází koncovka a když už ano, tak to není žádná sláva. Další takový útok přerušil sudí odpískáním ofsajdu.
     
    33:40
    Piráti právě vstřelili branku!
    Kouzlo hostující branky je pokořeno až nyní, kdy se prosazuje chomutovský JAN EKRT! Ten dostal přihrávku před branku, ke které byl zády. Kotouč nabral na bekhend a z otočky se parádně prosadil pod víko. Asistence: Ondřej Čech a Tomáš Šilar.
     
    34:28
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Šimon Táborský – 2 min., podrážení).
     
    34:50
    Tomáš Šilar vybojoval puk, který od levé tyčky dával mezi kruhy. Zde byl Josef Rykl, ale těsně před ním hokejkou zasáhl bránící hráč Mountfieldu.
     
    35:01
    Východočeši poté vybojovali vhazování před Bajgarem a ušetřili tak cenné sekundy z jejich oslabení.
     
    35:26
    Domácí Piráti si pak najeli do ofsajdové pozice a hra bude pokračovat vhazováním ve středu ledové plochy. Chomutovská přesilovka je ve své polovině.
     
    35:56
    Josef Poch byl nyní přetlačen a Michal Beneš byl sám před brankou, kam také dostal přihrávku. Puk ale trestuhodně netrefil a je po akci.
     
    36:32
    S návratem vyloučeného Táborského to zkoušel od modré čáry Pöschl, ale tomu se nepovedlo překonat brankáře. Spíše nahození na teč skončilo v jeho rukavici.
     
    37:01
    Jan Vostiňák se dostal u levého mantinelu ke kotouči, který ale naprosto nepochopitelně poslal až do ochranné sítě. Vhazuje se ve střední třetině.
     
    37:36
    Tomáš Šilar proklouznul do útočné třetiny podél levého mantinelu a mezi kruhy našel Ekrta. Ten si připravoval střeleckou pozici, ale kotouč mu nakonec odebrali bránící hráči.
     
    38:10
    Sám na branku nyní unikal Filip Döring, kterému ale při zakončení vložil do rány hokejku obránce, a tak puk sotva doputoval k brankáři. Vostiňák se pokusil o dorážku z úhlu, ale bránu netrefil.
     
    38:46
    Po delší době se musel předvést také Bajgar, který zachytil střelecký pokus soupeře. Na konci předposlední minuty druhé třetiny se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    39:12
    Matěj Beneš vletěl do pásma a z levé strany se dostal do zakončení. Nestihl ani zabdrzit a přes jednoho Piráta přepadl až na brankáře Bajgara. Ten ale měl kotouč v lapačce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka je u konce, domácí celek nepřevedl na startu třetiny dobrý výkon, ale právě je to on, kdo se nakonec dočkal jediné branky. Za Piráty se prosadil Jan Ekrt, jenž využil pirátské aktivity ve druhé polovině třetiny. Stav před třetí částí je tedy celkem otevřený.

    Třetí třetina začne v 18:00.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Obrovská šance pro domácí na srovnání stavu! Jan Ekrt vybojoval kotouč a mezi kruhy oslovil Tomáše Šilare, jeho svižné zakončení ale brankář Tichý skvěle chytá!
     
    40:55
    Na druhé straně to od modré čáry zkoušel Jakub Jerman, který zakončoval střelou zápěstím. Matyáš Bajgar ovšem jen máchl lapačkou a jeho pokus zneškodnil.
     
    41:49
    Domácí celek se hnal ve čtyřech hráčích do otevřené obrany, ale celou akci neskutečně pokazil. Dominik Perný vjel nakonec do ofsajdové pozice.
     
    42:01
    Naprosto totožná situace se přihodila na druhé straně Táborskému, jenž si do pásma najel také v momentě, kdy se měl pískat ofsajd.
     
    42:44
    Po velké chybě Husineckého se do zakončení dostával u levé tyčky Novotný, ale ten po ledě střílel jen do betonu výborně chytajícího Bajgara.
     
    43:15
    Piráti nejdřívě díky sprintu Döringa zrušilo hrozící icing, na druhé straně se to již nepovedlo. Vhazuje se tak před brankou Jakuba Tichého.
     
    44:05
    Pöschl přihrávkou o mantinel poslal do útoku Döringa, ale ten od pravého mantinelu nezakončil ideálně, protože mu do střely byla vložena hokejka.
     
    44:20
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Matěj Havlíček – 2 min., hrubost).
     
    45:04
    Domácí celek byl sice nastěhován v pásmu, ale dlouho se do ničeho nemohl dostat. Nakonec to od modré čáry zkoušel Lukáš Novotný, ale jeho ránu pohodově zneškodnil Tichý.
     
    45:43
    Teď byla domácí defenzíva pod tlakem, a to hlavně velice dobrému pressinku soupeře. Ten si nakonec vybojoval vhazování a ušetřil cenné sekundy.
     
    46:16
    Nejdříve vyhodil puk Tichý a málem toho mohl litovat. Nakonec se ale do útoku dostal hostující celek, který si ale najel do těsného ofsajdu.
     
    46:21
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    46:48
    Aktivita Pirátů v útočné třetině byla poté ukončena, protože puk skončil na střídačce soupeře. Vhazovat se bude po pravici Jakuba Tichého.
     
    47:09
    Filip Döring se dostal do další šance mezi kruhy, ale možná se lehce ukvapil. Z první totiž zakončoval jen do betonů brankáře Tichého.
     
    47:23
    Na druhé straně projel jeden z hráčů od levého mantinelu až k pravé tyčce, ale bekhendové zakončení se do branky nedostalo. Skvěle zasáhl Bajgar!
     
    47:55
    Piráti následně spálili další velkou šanci! Ondřej Čech se hnal do útočné třetiny a před Tichým šel do bekhendové kličky, kterou ale hostující brankář skvěle zachytil!
     
    48:08
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Ondřej Čech – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Matěj Pinkas – 2 min., hrubost).
     
    48:25
    Hraje se ve čtyřech na obou stranách. Piráti šli do útočné třetiny, ale zastavil je ofsajd. Hra bude pokračovat vhazováním ve střední třetině, Mountfield nadále drží hubené vedení.
     
    48:43
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Matěj Beneš – 2 min., vysoká hůl).
     
    49:07
    Domácí celek má přesilovku a od modré čáry to zkoušel Josef Poch. Jeho rána šla ovšem po ledě, byla slabá a Tichý ji betonem dobře vyrazil.
     
    49:44
    Martin Pöschl to pak zkoušel od modré čáry, ale Jakub Tichý všechno viděl a kotouč se mu povedlo v pohodě udržet v lapačce. Předtím Ekrt z úhlu trefil brankovou konstrukci.
     
    50:07
    V momentě, kdy se chystají na led z trestné lavice hráči obou celků, to zkoušel Josef Rykl. Jeho rána z první ale skončila na hrudi připraveného brankáře.
     
    50:19
    Mezi kruhy vybojoval puk Lukáš Novotný, ale k zakončení nedošlo. Po silovém souboji se puk doklouzal k brankáři, který jej zastavil na betonech.
     
    50:44
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    50:51
    Matěj Beneš opustil trestnou lavici, po levé straně šel do útoku a u pravé tyčky připravil gólovou situaci pro Adama Jirků. Ten ale jeho nabídku odmítl, Bajgar skvěle zakročil!
     
    51:39
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Pavel Šugár – 2 min., podrážení).
     
    51:55
    Lukáš Koblížek se nyní pokoušel prosadit z dorážky, ale jeho zakončení po ledě skvěle vyrazil svým betonem Matyáš Bajgar!
     
    52:37
    Matyáš Budina nyní proklouznul do útočné třetiny mezi dvojicí bránících hráčů, kteří jej ale čistě poslali k zemi. Přesilovkový tlak nicméně pokračuje.
     
    53:17
    Matyáš Bajgar je naprosto jasně mužem utkání. Chomutovská jednička nyní zareagovala na teč mezi kruhy a rychle se přesunula. Výborný zákrok!
     
    53:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesně v moment, kdy se domácí hráč vracel z trestné lavice, dávají hosté důležitou a nejspíše rozhodující branku. MATĚJ NOVOTNÝ dostal přihrávku na levý kruh a milimetrově přesně zakončil. Na tohle už byl Bajgar krátký. Asistence: Michal Beneš.
     
    54:38
    Ondřej Čech se pokoušel dojet nahozený kotouč, ale jako první u něj byl brankář Tichý. Ten jej hokejkou odehrál do útočné třetiny.
     
    55:15
    Hradec právě vstřelil branku!
    A je tu další branka, která potvrzuje triumf hostujícího celku v Chomutově. Pavel Šimek našel přihrávku zpoza branky MATĚJE BENEŠE, jemuž se i s pomocí tyčky povedlo překonat brankáře Bajgara. Asistence: Pavel Šimek.
     
    56:22
    Vojtěch Husinecký dostal nabito na modrou čáru, ale jeho svižná rána se do branky nedostala. Puk skončil na bránícím hráči Mountfieldu.
     
    56:50
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (David Brožek – 2 min., držení).
     
    57:00
    Piráti hrají nejspíše už dosti odevzdaně. Hned po vhazování totiž přišel lob za obranu, který ale Budina nedokázal ideálně zpracovat. Hosté nicméně ve čtyřech kombinují.
     
    57:38
    Piráti právě vstřelili branku!
    Skóre se mění až nyní, kdy se Piráti dostali do útoku a konečně se také prosazují v početní výhodě. DOMINIK PERNÝ byl osamocen mezi kruhy, kam dostal přihrávku. Obránce Pirátů zamířil a trefil pravou šibenici. Asistence: Ondřej Čech.
     
    58:19
    Piráti si najeli do dalšího útoku, ale brankář zakročil betonem. Hosté tak šli do protiakce, ale u pravého mantinelu se vystavili mimo hru. Píská se ofsajd.
     
    59:01
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Pavel Šugár – 2 min., faul loktem).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Vostiňák – 2 min., hrubost).
     
    59:15
    Hosté hrají dvojnásobnou výhodu a Matěj Pinkas to zkoušel mezi kruhy. Jeho rána k pravé tyčce ovšem nebyla přesná a puk skončil vedle.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání šestnáctého kola nadstavby je u konce. Z vítězství se nakonec raduje hostující celek, který byl aktivnější a lepší v zakončení. Dvakrát se prosadil Matěj Beneš, po jednom góli přidali Lukáš Koblížek a Matěj Novotný. Branky domácího celku stříleli Jan Ekrt a Dominik Perný.
     
    Děkujeme za pozornost zase někdy u mládženického hokeje na počtěnou. (18:38:17)

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 34. Ekrt (Čech, Šilar), 58. Perný (Čech) – 1. Ma. Beneš (Jirků, Havlíček), 8. Koblížek (Mi. Beneš, Budina), 54. Novotný (Mi. Beneš), 56. Ma. Beneš (Šimek)


    Piráti Chomutov: Bajgar (Ciple) – Poch, Perný, Husinecký, Pöschl, Rykl, Jenček, Badinka, Döring – Spudich, Šugár, Šilar, Vostiňák, Čech, Novotný, Ekrt.
    Mountfield HK: Tichý (Žalčík) – Táborský, Beran, Boukal, Havlíček, Jerman, Žaba, Pinkas – Giesl, Budina, Šimek, Jirků, Ma. Beneš, Novotný, Souček, Koblížek, Brož, Mi. Beneš.

    Rozhodčí: Domský – Bláha, Pěkný.
    thejrc.org