Mladá Boleslav – Plzeň 3:1 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
HC Benátky nad Jizerou
Sobota 15.02.2020, 17:00 • Zimní stadion Prostějov, Prostějov • Chance liga - o účast v předkole • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely na bránu: 39-19; Zablokované střely: 12-4; Vhazování: 65%-35%; Bloky: 4-12; Přesilové hry: 0/1-0/4; Trestné minuty: 8-2. (19:19:54)
     
    Benátky se sice ujaly v šesté minutě vedení zásluhou Adama Dlouhého, Jestřábi ovšem v polovině utkání předvedl bleskový obrat, když se v rozmezí 36 sekund prosadili Tomáš Nouza a poté Matěj Novák. Hosté si zahráli ve třetí třetině čtyři přesilové hry v řadě a mohli vyrovnat, jenže ani jednu z početních výhod nevyužili a na opačné straně následně rozhodl Jaroslav Mrázek. Konečný výsledek dnešního utkání v Prostějově tedy je. LHK Jestřábi Prostějov 3 HC Benátky nad Jizerou 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Petr Krejčí mířil nádhernou střelou zápěstím z vrcholu pravého kruhu do bližšího horního rohu brány, puk ale nakonec skončil na boční síti!
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    57:46
    Jeden z domácích hráčů byl evidentně a jasně zasažen vysokou holí a Martin Böhm teď míří na trestnou lavici. Nakonec menší trest odnesl nevinný Adam Měchura.
     
    57:30
    Dnešní utkání sleduje 350 diváků.
    56:58 Jaroslav MRÁZEK - 3:1
     
    56:58
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    JAROSLAV MRÁZEK zachytil vyhození Ondřeje Buchtely a nádhernou střelou z vrcholu levého kruhu zamířil ke vzdálenější pravé tyči! Domácí vedou 3:1 a je zřejmě hotovo! Bez asistence.
     
    56:24
    Michal Machač si najel na vzdálenější levé tyči na parádní přihrávku z pravého křídla a mohl teď rozhodnout, Marek Schwarz ho ale vychytal!
     
    55:42
    Petr Chlán vystřelil na vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho střela zápěstím těsně minula vzdálenější levou tyč. Následné nahození z levého kruhu pro buly skončilo v lapačce Marka Schwarze.
     
    52:49
    Domácí Jestřábi přečkali i čtvrtou přesilovou hru Benátek a následně u levé tyče mohl skórovat Michal Pochobradský, Marek Schwarz ho ovšem vleže senzačně vychytal! Mohlo to být už 3:1.
     
    52:03
    A další střela Prostějova během oslabení, která tentokrát přišla na pravém křídle z ostrého úhlu, Marek Schwarz ale předvedl semafor a rychle rozehrál.
     
    51:29
    Petr Chlán si sjel z pravého křídla do mezikruží a rychlou střelou zápěstím mířil během oslabení pod horní tyč, Marek Schwarz ho ale vychytal vyrážečkou! Naděje hráčů Benátek stále žije.
     
    50:32
    Václav Meidl byl vyloučen za nesportovní chování a Benátky si zahrají už čtvrtou přesilovou hru. Šance.
     
    49:49
    Lukáš Žálčík se dostal v blízkosti levé tyče brány k bekhendové střele, která mířila do předního horního rohu brány, Marek Schwarz ale vytáhl skvělý semafor a podržel Benátky nad vodou!
     
    48:19
    Vyloučený Petr Krejčí je zpět na ledě a Benátky nyní nevyužily třetí přesilovou hru. Stále těsně prohrávají.
     
    46:51
    Tomáš Jandus se rozjel na trestné střílení a z mezikruží napřáhl k prudké střele zápěstím, která poté minula vzdálenější pravý horní roh!
     
    46:51
    Petr Wiencek fauloval během samostatného úniku Tomáše Janduse a následuje trestné střílení! Sekání.
     
    46:41
    Vratislav Kunst na levém křídle vypálil od modré čáry a puk skončil v náručí brankáře Daniela Hufa.
     
    46:19
    Petr Krejčí byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Benátky si zahrají třetí přesilovou hru v řadě. Stav 2:1.
     
    45:43
    Jakub Muška vypálil před vrcholem pravého kruhu a jeho prudká střela s příklepem mířila ke vzdálenější levé tyči, brankář Marek Schwarz ji ale vyrazil pravým betonem.
     
    43:25
    Prostějov přečkal dvojnásobné oslabení a Tomáš Nouza mohl po návratu na led skórovat, když z mezikruží mířil k pravé tyči, Marek Schwarz teď ale jeho střelu po ledě vyrazil levým betonem!
     
    42:34
    Adam Dlouhý nyní mířil střelou z pravého kruhu do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Daniel Huf ale zasáhl vyrážečkou a vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    42:03
    Adam Měchura se teď dostal do zakončení v mezikruží, jenže Daniel Huf byl v domácí bráně připraven a jeho rychlou střelou zápěstím podržel v náručí. Skóre je 2:1.
     
    41:08
    Tomáš Nouza dostal dvě minuty za hákování a Benátky si zahrají 1 minutu a 40 sekund přesilovou hru 5 na 3!
     
    40:59
    Dominik Hrníčko zbytečně fauloval v útočném pásmu a byl vyloučen na dvě minuty za sekání. První vyloučení.
     
    40:16
    Hokejisté Benátek nepřesně rozehráli podél trestných lavic a proti hostům bylo odpískáno zakázané uvolnění. Vhazování po pravici Marka Schwarze.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 28-15; Zablokované střely: 9-1; Vhazování: 70%-30%; Bloky: 1-9; Přesilové hry: 0/0-0/0; Trestné minuty: 0-0.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:33.
     
    Prostějov byl během prostřední části jednoznačně lepší a v rozpětí pouhých 36 sekund dokázal utkání otočit, když se v rychlém sledu prosadili Tomáš Nouza a poté Matěj Novák. Skóre po druhé třetině tohoto zápasu je. LHK Jestřábi Prostějov 2 HC Benátky nad Jizerou 1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    37:50
    Adam Charvát si najížděl na vzdálenější levé tyči na nádhernou přihrávku z pravého křídla, jenže se do zakončení nedostal, protože puk vůbec netrefil.
     
    36:12
    Jeden z hokejistů Jestřábů rychle objel bránu a v blízkosti pravé tyče vystřelil z otočky, jeho střela po ledě ale zamířila pod lapačku Marka Schwarze.
     
    35:36
    Prostějov odpověděl střelou od modré čáry, která přišla z pravého křídla a skončila v lapačce Marka Schwarze, který dnes jednou inkasoval, jinak ale chytá skvěle.
     
    35:21
    Jan Žemba se dostal do zakončení v prostoru mezikruží a jeho bekhendové zakončení mířilo mezi betony Daniela Hufa, jenže domácí brankář předvedl úžasný rozštěp a nakonec puk dokázal zastavit! Benátky nyní mohly rychle vyrovnat.
     
    34:10
    Jestřábi po přestávce naprosto dominují a nyní se dostali ke střele na levém křídle, která skončila v lapačce hostujícího brankáře Benátek Marka Schwarze.
    33:53 Matěj NOVÁK - 2:1
     
    33:53
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    MATĚJ NOVÁK na pravém křídle nyní pěkně objel trojici hráčů Benátek, kteří se ocitli v roli kuželů, a rychlou střelou zápěstím z blízkosti zamířil mezi betony Marka Schwarze ke vzdálenější levé tyči – 2:1! Asistence: Matyáš Hamrlík a Václav Meidl.
    33:17 Tomáš NOUZA - 1:1
     
    33:17
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Jaroslav Mrázek na levém křídle nyní vystřelil po zpětné přihrávce Tomáše Divíška od modré čáry a TOMÁŠ NOUZA kotouč skvělou tečí usměrnil ke vzdálenější pravé tyči! Jestřábi vyrovnali a je to 1:1. Asistence: Jaroslav Mrázek a Tomáš Divíšek.
     
    31:44
    A ještě jedna šance Dominika Šeligy, který tentokrát vystřelil z levého kruhu pro vhazování, a připravený brankář Daniel Huf na přední tyči kotouč zachytil.
     
    31:13
    Dominik Šeliga se protáhl mezi dvěma protihráči do samostatného úniku a jeho bekhendové zakončení po ledě těsně minulo vzdálenější levou tyč! Benátky nevyužily obrovskou šanci!
     
    30:37
    Petr Chlán nádherně zamíchal s pukem v pravém kruhu pro vhazování a poté se snažil dostat ke střele zápěstím, jenže kotouč mu odjel a do zakončení se nedostal.
     
    29:58
    Matěj Novák si najížděl na vzdálenější levé tyči na pěknou přihrávku z pravého křídla, jenže se ocitl zády k bráně a do zakončení se pod tlakem protihráče nedostal.
     
    28:55
    Petr Antoníček vystřelil z levého kruhu pro vhazování a puk skončil v náručí Marka Schwarze. Hostující brankář byl na přední tyči připraven a puk podržel.
     
    27:40
    Michal Machač na levém křídle šlápl do pedálů a na bodu kruhu pro vhazování napřáhl ke střele zápěstím, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Marek Schwarz ji ale levým ramenem vyrazil a připsal si další skvělý zákrok!
     
    26:25
    Michal Hrádek vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a puk mířil nad ledem k pravé tyči, Marek Schwarz ho ale dobře viděl a vyrážečkou poté vyrazil mimo.
     
    25:28
    Marek Schwarz rychle vyjel za svou bránu, aby zastavil nahození domácích Jestřábů a poté předvedl riskantní rozehrávku, která mu těsně vyšla.
     
    24:55
    Tomáš Jandus na pravém křídle nabral obrovskou rychlost, poté byl ale jedním z hostujících hráčů vytlačen za bránu a do zakončení se tedy dostat nedokázal.
     
    23:57
    Hokejisté Benátek se dostali v rychlém sledu ke třem střelám, jenže všechny tři pokusy z mezikruží byly zablokovány a domácí brankář Daniel Huf nezasahoval.
     
    23:18
    Daniel Špaček na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho prudká střela s příklepem minula přední pravou tyč brány. Daniel Huf ovšem situaci kontroloval.
     
    22:09
    Prostějov se dostal v rychlém sledu ke třem střelám, o poslední z nichž se na levém křídle postaral Jakub Husa, a jeho pokus skončil v lapačce Marka Schwarze.
     
    21:18
    Lukáš Žálčík odpověděl prudkou střelou z pravého kruhu pro vhazování, která skončila na pravém betonu hostujícího brankáře Benátek Marka Schwarze.
     
    20:30
    Martin Böhm vypálil na bodu levého kruhu pro vhazování a jeho střela skončila na výstroji Daniela Hufa. Domácí brankář byl na přední tyči připraven a puk vyrazil.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 15-9; Zablokované střely: 4-1; Vhazování: 59%-41%; Bloky: 1-4; Přesilové hry: 0/0-0/0; Trestné minuty: 0-0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:47.
     
    Hokejisté LHK Prostějova si vytvořili několik obrovských příležitostí, jenže hostující gólman Marek Schwarz zůstal nepřekonán a na opačné straně ledové plochy pak z dorážky udeřil Adam Dlouhý. Skóre po první třetině je. LHK Jestřábi Prostějov 0 HC Benátky nad Jizerou 1.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:00
    Do konce úvodní části zbývá odehrát 1 minuta.
     
    18:42
    Jestřábi vypálili na vrcholu pravého kruhu a po zákroku Marka Schwarze se dostali k dorážce, která zamířila těsně vedle vzdálenější levé tyče!
     
    18:09
    Petr Antoníček a Matyáš Hamrlík se dostali v rychlém sledu ke střele v levém kruhu pro vhazování, puk ale skončil v náručí Marka Schwarze a hra byla přerušena.
     
    16:34
    Daniel Špaček vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování a jeho pěkná střela těsně minula přední pravý horní roh brány! Moc nechybělo.
     
    15:56
    Puk se odrazil po střele Jestřábů z vrcholu mezikruží vysoko do vzduchu a málem se snesl do brány Benátek, jenže Marek Schwarz ho včas spatřil a zasáhl vyrážečkou.
     
    15:11
    Lukáš Pabiška se dostal do zakončení na pravém křídle a Daniel Huf kotouč vyrazil přes sebe, čehož mohli hosté využít, jenže se k dorážce nedostali.
     
    12:48
    Jakub Husa vypálil tvrdě od modré čáry a Tomáš Divíšek se snažil prosadit po jeho zablokované ráně z otočky, jenže jeho bekhendová střela z pravého kruhu skončila na vzdálenější levé tyči!
     
    12:13
    Marek Račuk se snažil prosadit v blízkosti pravé tyče a Marek Schwarz zmrazil puk v ruce, ve které drží vyrážku. Domácí kapitán se poté zlobil, že byl puk stále ve hře.
     
    11:36
    Hokejisté Prostějova na pravém křídle vystřelili od modré čáry a Marek Schwarz na přední tyči zasáhl vyrážečkou, od které se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    09:48
    Daniel Špaček vystřelil na vrcholu mezikruží a jeho střela zápěstím mířila do pravého horního rohu brány, Daniel Huf ale vytáhl fantastický semafor a lapačkou kotouč vyrazil! Následovala střela Martina Böhma z vrcholu levého kruhu, která pak také mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, domácího brankáře ovšem zachránila tyč! Benátky mohly vést o dva góly.
     
    08:17
    Lukáš Žálčík si z pravého křídla sjel před bránu, jenže byl tísněn a jeho zakončení na dlouhou hůl vzápětí skončilo na hrudi Marka Schwarze!
    05:59 Adam DLOUHÝ - 0:1
     
    05:59
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Daniel Huf nyní nedokázal udržet střelu Adama Měchury z levého kruhu a na vzdálenější pravé tyči se z dorážky prosadil jeho jmenovec ADAM DLOUHÝ! Domácí nevyužili velké šance a je to 0:1. Asistence: Adam Měchura a Lukáš Pabiška.
     
    04:12
    Lukáš Žálčík si najel na vzdálenější pravé tyči na nádhernou přihrávku z levého křídla a zdálo se, že teď přečíslení dva na jednoho zakončí gólem, jenomže Marek Schwarz ho dokázal vychytat a vzápětí si poradil i s dorážkou Dominika Hrníčka, který poté vypálil bez přípravy ze druhé vlny a hostující brankář zasáhl skvěle levým betonem!
     
    03:42
    Petr Wiencek na levém křídle předvedl skvělý forčeking a dokázal puk na útočné modré čáře zasáhnout, poté se ale odrazil mimo jeho dosah a nedokázal ho dojet.
     
    02:47
    Daniel Špaček na pravém křídle nabral velkou rychlost a po objetí brány posílal puk do mezikruží, kde se odrazil pod lapačku ležícího brankáře Daniela Hufa.
     
    01:26
    Adam Měchura odpověděl střelou z levého kruhu pro vhazování, se kterou si domácí gólman Daniel Huf bez problému poradil a na přední tyči ji podržel v náručí.
     
    01:10
    Petr Krejčí vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a po zákroku domácího Daniela Hufa si připsal první zákrok také Marek Schwarz, který puk vyrazil.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    LHK Jestřábi Prostějov: Huf (Štůrala) – Hrádek, Mrázek, P. Krejčí, Husa, Muška, Březák, Hamrlík – T. Jandus, Chlán, Pochobradský – Žálčík, Račuk (C), Hrníčko – Nouza (A), Divíšek (A), Machač – M. Novák, V. Meidl, Antoníček. Hlavní trenér: Ladislav Lubina.

    HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (Hrstka) – Böhm, Kunst (A), Buchtela, Charvát, Žůrek, Had – Gajda (A), Chrtek (C), D. Špaček – Pabiška, Měchura, A. Dlouhý – Žemba, Šeliga, Wiencek. Hlavní trenér: Valdemar Jiruš.

    Rozhodčí: Jiří Kašík, Filip Vrba. Čároví: Milan Gančarčík, Martin Konvička.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se v letošní sezóně střetly celkem čtyřikrát a vzájemná bilance vyznívá pro Prostějov, který prohrál pouze jednou a hned třikrát hokejisty Benátek porazil.
    Hosté přišli o šanci postoupit a tým navíc opustil Radek Duda
     
    HC Benátky nad Jizerou

    Benátky zakončily základní část na třináctém místě a rády by se zúčastnily předkola playoff, jenže už nemají šanci postoupit. Hosté spoléhali především na Radka Dudu, který byl nejproduktivnějším hráčem a zároveň také nejlepším střelcem svého týmu, než ho opustil.
    Hokejisté Prostějova v posledním střetnutí nestačili na Třebíč
     
    LHK Jestřábi Prostějov

    Jestřábí v posledním střetnutí nestačili na Třebíč a výrazně si zkomplikovali šanci postoupit do předkola playoff. Aby jejich šance zůstala naživu, musí dnes bezpodmínečně porazit Benátky nad Jizerou a navíc doufat v zaváhání soupeřů. Čeká je náročný zápas.
    Pozvánka na dnešní střetnutí mezi Prostějovem a Benátkami
     
    Hokejisté Prostějova se dnes popáté v letošní sezóně Chance ligy střetnou s Benátkami nad Jizerou a budou se snažit navázat na lednovou výhru 5:2, kterou hráči Jestřábů zapsali po zalétnutí do Středočeského kraje.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 34. Nouza (Mrázek, Divíšek), 34. M. Novák (Hamrlík, V. Meidl), 57. Mrázek – 6. A. Dlouhý (Měchura, Pabiška)


    LHK Jestřábi Prostějov: Huf (Štůrala) – Hrádek, Mrázek, P. Krejčí, Husa, Muška, Březák, Hamrlík – T. Jandus, Chlán, Pochobradský – Žálčík, Račuk (C), Hrníčko – Nouza (A), Divíšek (A), Machač – M. Novák, V. Meidl, Antoníček.
    HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (Hrstka) – Böhm, Kunst (A), Buchtela, Charvát, Žůrek, Had – Gajda (A), Chrtek (C), D. Špaček – Pabiška, Měchura, A. Dlouhý – Žemba, Šeliga, Wiencek.

    Rozhodčí: Jiří Kašík, Filip Vrba. Čároví: Milan Gančarčík, Martin Konvička

    Diváci: 350
    thejrc.org