Vítkovice – Plzeň 3:1 (kon.) | K. Vary – Třinec 2:6 (kon.) | Kladno – Pardubice 2:5 (kon.)
Olomouc – Liberec 2:1 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 4:5 (0:3 po s.n.)
konec
Rytíři Kladno
2:5 (0:0, 0:2, 2:3)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 21.02.2020, 18:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 47. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám krásný víkend, odpočiňte si od pracovních starostí a budu se někdy příště u hokejové extraligy znovu těšit napočtenou! (20:44:30)
     
    Dnešní utkání sledovalo 5 200 diváků.
     
    Z částí vyprodaného kladenského stadionu se ozývá pískot, Pardubice ve veledůležitém zápase slaví výhru 5:2! Třetí třetinu hosté zahájili s přehledem, už po 94 sekundách se prosadil Juraj Mikuš. Kladno bojovalo, snížilo díky Ladislavu Zikmundovi v přesilové hře na začátku 49. minuty. Zbylou pasáž však Dynamo vyhrálo 2:1, na gól Svačiny sice ještě reagoval v čase 54:13 Jaromír Jágr, definitivní podobu výsledku ale dal o dvě minuty později Radoslav Tybor.

    Kladno tak padá po tomto zápase na poslední místo tabulky a jeho krize je již hodně velká. Navíc mu ani nepomohly výsledky z ostatních stadionů, neboť Vítkovice vyhrály nad Plzní a Litvínov obral o dva body Hradec. Nyní tak mají Rytíři ze 14. místa dvoubodovou ztrátu na Vervu, která má navíc zápas k dobru. Závěr základní části tak bude velice výživný a může se také stát, že v posledním kole to bude mezi Kladnem a Litvínovem přímý souboj na život a smrt.
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Hostům se už ani nechce moc útočit, spíše si jenom tak nahrávají puk. Přecijen však přijde ještě jedno přerušení, neboť je pískán ofsajd Dynama.
     
    58:45
    V pardubickém kotli se již slaví, Kladno se však snaží ještě o čestný zásah.
     
    58:10
    Zápas se skutečně jenom dohrává. Pardubičtí si nyní dali takové bago v útočném pásmu, které končí střelou Mandáta, Cikánek bez problémů vyráží.
     
    56:13
    Avizované střídání je skutečností. Do samotného závěru zápasu nastupuje Lukáš Cikánek.
    56:13 Radoslav TYBOR - 2:5
     
    56:13
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nyní je už hotovo a Pardubice si jdou pro tři body! Absolutní hra na útok Kladnu nevychází, vznikl tak brejk Dynama, Kousal po levém křídle zavezl puk do pásma, pustil jej pod sebe na RADOSLAVA TYBORA, který prostřelil Godlu. Slovenský gólman však do zápasu nastupoval nedoléčen a na jeho zákroku se to teď podepsalo. Godla zůstává ležet na ledě v bolestech a zajisté dnes nedochytá – 2:5! Asistence: Robert Kousal.
     
    55:35
    Hra je vykázána do středního pásma, sudí Hodek už měl dost koukání se na bitvu u mantinelu, za viníka hromady označil kladenského hráče a všechno bylo vyřešeno.
     
    55:03
    Vstupujeme do poslední pětiminutovky třetí třetiny. Otevřel jí Strnad střelou z levého kruhu, ta však byla zablokována a bude se vhazovat před brankou Pardubic.
    54:13 Jaromír JÁGR - 2:4
     
    54:13
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Jak zní jeden z kladenských chorálů: „Kladno se nevzdává!“, tak to je realitou druhého gólu a snížení na dvougólový rozdíl. Ladislav Zikmund vybojoval puk u mantinelu a poslal jej z ostrého úhlu na branku. Tam JAROMÍR JÁGR v zápasnickém souboji na sílu přetlačil kapitána Dynama, Jana Koláře a z hranice brankoviště zametl kotouč za Kantorova záda – 2:4! Asistence: Ladislav Zikmund.
     
    52:50
    Následuje komerční přestávka, zřejmě poslední v tomto zápase.
    52:24 Vladimír SVAČINA - 1:4
     
    52:24
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice si berou zpátky třígólový trhák a Kladno už musí hrát vabank! Martin Látal podél mantinelu zpoza branky vybídl ke střele VLADIMÍRA SVAČINU, který čistým průstřelem na bližší tyči z kruhu překonal Godlu, gólman Kladna navíc promáchl – 1:4! Asistence: Martin Látal.
     
    51:35
    Robert Kousal se dostal k puku po přihrávce od modré a z vrcholku pravého kruhu vystřelil. Jeho pokus vypadal, že zapadl do branky, nakonec je z toho jenom tyčka a oproti prvním plánům se video zkoumat nebude!
     
    51:15
    Mandát se vymotal na pravém kruhu v pásmu a střílel krosem na delší tyč, jeho pokus nicméně mířil vedle levé tyče. Dynamo nicméně pokračuje v tlaku.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 49. Zikmund (Austin), 55. Jágr (Zikmund) – 32. Látal (Paulovič), 34. Harju (Poulíček), 42. Mikuš (Látal, Kusý), 53. Svačina (Látal), 57. Tybor (R. Kousal)


    Rytíři Kladno: Godla (57. Cikánek) – Austin, Nash, Kehar, Lakos, Zelingr, Barinka (A) – Zikmund, Vampola, Jágr – Redlich, Machač, J. Strnad (C) – O'Donnell, Stach, Melka – Hovorka, T. Kaut, Hajný – Š. Bláha.
    HC Dynamo Pardubice: Kantor (Kacetl) – Mikuš, J. Zdráhal, S. Zacharčuk, J. Kolář (C), T. Voráček, Holland, Oliva – Vondrka, R. Kousal, Tybor – Mandát (A), Poulíček, Svačina – Kusý, Harju, Látal – Blümel, Rolinek (A), Paulovič.

    Rozhodčí: Lacina, Hodek – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 5 200
    ocianews.com