Carolina – NY Rangers 2:5 (kon.) | NY Islanders – Detroit 4:1 (kon.) | Chicago – Nashville 2:1 (po pr.)
Dallas – St. Louis 1:5 (kon.) | Edmonton – Minnesota 3:5 (kon.) | Calgary – Boston 3:4 (kon.)
Anaheim – Colorado 0:1 (kon.) | New Jersey – Washington 3:2 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 4:2 (kon.)
Pittsburgh – Buffalo 2:5 (kon.)
konec
Calgary Flames
3:4 (3:3, 0:1, 0:0)
Boston Bruins
Sobota 22.02.2020, 03:10 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:43:07)
     
    Československá stopa v utkání

    David Pastrňák (BOS) 0+2, 1 střela, čas na ledě 16:48
    David Krejčí (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:52
    Jaroslav Halák (BOS) 18 zákroků, úspěšnost 85,7%
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:38
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Mikael Backlund (CGY) 2+0
    2. Patrice Bergeron (BOS) 2+0
    3. Johnny Gaudreau (CGY) 1+0
     
    Máme za sebou utkání mezi Calgary a Bostonem, v němž lídr Východní konference zvítězil na ledě kanadského soupeře 4:3 a připsal si tak jedenácté vítězství z posledních dvanácti zápasů.

    Nejvíce vzruchu nabídlo úvodních sedm minut. V těch totiž padlo hned pět branek. Nejprve se dvakrát prosadil Mikael Backlund, na něhož reagoval Patrice Bergeron, avšak Johnny Gaudreau okamžitě vrátil Plamenům dvoubrankové vedení. Na druhý Bergeronův zásah už ale domácí reagovat nedokázali, ve 13. minutě pak ze samostatného úniku vyrovnal na 3:3 Charlie Coyle.

    Klíčový moment utkání přišel v úvodní minutě druhé části. Od modré čáry nahodil Carlo a mimo dosah brankáře puk ztečoval Brad Marchand. Boston těsné jednogólové vedení udržel až do závěrečné sirény, přestože například po zakončení Dubého zazvonila za Halákem tyč. Medvědi si díky vítězství vypracovali na čele Východní konference pětibodový náskok na Tampu, to svěřenci kouče Warda sice zůstávají na Západě osmí, zase si však o něco více komplikují boj o postup do vyřazovací části.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Je rozhodnuto. Coyle ve spolupráci s Bergeronem odvedli výbornou práci, když společně nepustili k ohrožení Halákovy svatyně Tkachuka. Hanifin se už ani nesnaží podniknout poslední výpad.
     
    59:13
    Talbot se alespoň na malý moment vrací do brány. Do útočného pásma se pokusil proniknout Johnny Gaudreau, jenže jeho nahození zblokoval Chára na domácí střídačku.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:45
    Hokejisté Calgary se dostali do pásma a Cam Talbot okamžitě sprintuje na střídačku! Plameny to zkoušejí v šesti!
     
    58:34
    Výborně to udělal Patrice Bergeron. Jemným nahozením poslal kotouč do lapačky brankáře a rychle přepnul na vyšší rychlost, nedovolil gólmanovi rychle rozehrávat.
     
    57:58
    Ofsajd zastavil domácí mužstvo v honbě za vyrovnáním. Johnny Gaudreau neočekával, že Lindholm si před modrou ještě bude zpracovávat touš.
     
    57:29
    Patrice Bergeron nabral velkou rychlost a zdálo se, že Anderssona přebruslí. Toho si všiml i Talbot, jenž vystartoval z brány a vyhodil po mantinelu do bezpečí.
     
    56:49
    Hosté se dokonce dostali i do zakončení, když po nahrávce od Cháry pálil těsně nad Charlie Coyle. Třetí lajna střídá, na led naskakuje elitní formace.
     
    56:30
    Medvědi se brání na jedničku. Do třetiny nepustil Gaudreaua Torey Krug, který soupeři vypíchl kotouč při snaze o kličku do forhendu.
     
    55:56
    Konec základní hrací doby se blíží. Lze očekávat, že trenér Calgary Ward v brzké chvíli sáhne ke hře bez brankáře.
     
    55:38
    Sam Bennett za brankou udělal dvě otočky a následně před brankou hledal Dubého. Člena třetí formace si výborně pokryl Jérémy Lauzon.
     
    54:43
    Johnny Gaudreau se snažil překvapit gólmana střelou z velkého úhlu. Málem se to povedlo, Halák už šel k opačné tyči, ještě ale stihl zasáhnout lapačkou.
     
    54:04
    Sice byl Karson Kuhlman rychlejší než Hanifin, velkou ztrátu na krajana ale nedokázal smazat. Hokejista Plamenů po mantinelu našel Backlunda.
     
    53:46
    Svěřenci kouče Warda se snaží vyrovnat ze všech sil. Do předbrankového prostoru nahazoval Noah Hanifin, ve změti hokejek se ovšem nejlépe zorientoval Brandon Carlo.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 1. Backlund (R. Andersson, Hanifin), 3. Backlund (Rieder, M. Tkachuk), 4. J. Gaudreau (E. Lindholm) – 3. Bergeron (Pastrňák, McAvoy), 7. Bergeron (Pastrňák, Marchand), 13. Coyle (Kuhlman, Bjork), 21. Marchand (Carlo, Krug)


    Calgary Flames: Talbot (Rittich) – R. Andersson, Hanifin, Mi. Stone, Brodie, Jelesin, Kylington – E. Lindholm, Monahan (A), J. Gaudreau – M. Tkachuk (A), Backlund (A), Mangiapane – Dubé, S. Bennett, Lucic – Rieder, Jankowski, D. Ryan.
    Boston Bruins: Halák (T. Rask) – McAvoy, Chára (C), Carlo, Krug, Lauzon, Grzelcyk – Pastrňák, Bergeron (A), Marchand – Heinen, Krejčí (A), DeBrusk – Kuhlman, Coyle, Bjork – Wagner, Kuraly, Blidh.

    Rozhodčí: McIsaac, Rank – Suchánek, Gawryletz

    Diváci: 19 289
    thejrc.org