Zlín – Kometa Brno 3:5 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:5 (1:2, 0:3, 1:0)
HC Kometa Brno
Sobota 22.02.2020, 17:30 • Zimní stadion Kotlina, Havlíčkův Brod • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 18. kolo
Partner:
     
    Dnes je to ode mě všechno, děkuji vám za pozornost a přeji krásný zbytek sobotního večera. (19:35:46)
     
    Třetí třetina patřila Havlíčkobrodským, kteří změnili svoji hru a zaslouženě snížili. Další šance ztroskotaly na Michaelu Schnattingerovi, který byl bezchybný. Kometa tedy bere tři body.

    Dnešní utkání bylo velmi vyrovnané, i když o soudu zápasu rozhodla druhá část. V ní byli lepším celkem hráči Komety Brno, kteří nastříleli tři branky v nerovnoměrném počtu hráčů na ledě, a tím položili základní kámen svého vítězství. Havlíčkův Brod se zlepšenou hrou zvedl, ale na víc, než jednu branku v poslední části to nestačilo. Velkým hrdinou se stal Michael Schnattinger, který deptal střelce Bruslařů.
     
    Konec zápasu.
     
    59:09
    Tuček váhal s rozehrávkou, když ho málem o puk připravil Michal Nekvasil. Útočník Komety byl o chlup horší, a tak domácí ustáli horkou chvilku!
     
    58:37
    Brňané jsou před vlastním gólmanem, ale hra se rázem stěhuje na druhou stranu.
     
    58:02
    Tuče zastavil puk za svoji brankou, tam si ho berou obránci, jenž s velkou námahou dostali hrací předmět do středního pásma.
     
    57:23
    Martin Pigl si sjel na levý kruh, odkud vypálil hned z první. Proti jeho ráně se stačil přemístit domácí brankář, který má kotouč ve své rukavici!
     
    57:13
    Filip Tuček si připisuje rutinní zákrok, když našel puk ve své lapačce. Gólman Havlíčkova Brodu neměl problém se střelou zpoza modré čáry.
     
    56:30
    Šimon Báťa nahrnul puk na branku Schnattingera, který ho vyrazil před sebe. Volného kotouče se potom zmocnili jeho spoluhráči.
     
    56:20
    Domácí komando se snažilo o rychlý kontr, jenže ho zastavilo postavení mimo hru.
     
    55:34
    Šavlovačky o získání kotouče v pásmu hostí nakonec končí úspěšněji pro Kometu, která ihned zakládá útok. V něm byl Adam Horký, ten ale nepřekonal Filip Tučka mezi betony.
     
    54:43
    Kometa nyní měla dvě šance, ale ani jedny z nich nepřinesla kýženou branku, jež by zlomila odpor Havlíčkobrodských.
     
    53:42
    Bruslaři hýří pohybem a dělají značný rozruch ve hře svého protivníka. Teď se ke střele v pravého kruhu dostal Ivo Sedláček, Tuček byl připravený.
     
    53:19
    Michael Bačkovský mohl podruhé v krátkém sledu rozveselit svoji střídačku, ale v přímém souboji si nepřišel na gólmana brněnské Komety!
     
    51:44
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš, platí i tentokrát, když se prosazuje domácí tým! Josef Teplý nahrál na rozjetého MICHALA JANKA, který úspěšně vyřešil samostatný nájezd. Hráč Bruslařů zasunul kotouč mezi betony Michaela Schnattingera! Asistence: Josef Teplý a Petr Hrdlička.
     
    51:15
    Ivo Sedláček narýsoval nádhernou nahrávku na levý kruh. Tam stál Eduard Šalé, jenž z jedničky překonal Tučka. Oporu Havlíčkova Brodu zastoupila branková kostrunkce, tedy spojnice na levé straně jeho branky!
     
    50:35
    Poslední střídání se hraje opravdu na obě strany a je velkou škodou, že jsme neviděli prozatím gólovou radost u jednoho z týmů.
     
    49:01
    Na druhé straně se dobrou akcí prezentoval David Krejčí, ale jeho zakončení do bekhendu skončilo na betonech Schnattingera!

    Štěpán Ondráček

    Branky a nahrávky: 5. Jakubec (Kutlvašr, Holenda), 52. Janko (Teplý, Hrdlička) – 10. Šalé (Sedláček, Svoboda), 17. Sedláček (Pigl), 24. Sever (Sedláček), 28. Sedláček (Řehák, Němec), 36. Pigl (Fajmon, Šalé)


    BK Havlíčkův Brod: Tuček (Kubík) – Jakubec, Besmák, Fišer, Zych (C), Číhal, Kutlvašr – Dymák (A), Báťa, Rauš (A), Janko, Holenda, Teplý, T. Krejčí, D. Krejčí, Bačkovský, Hrdlička, Kravec, Prášek
    Trenér: Václav Adam

    HC Kometa Brno: Schnattinger (Bizoň) – Řehák, Fajmon, Běhůnek (A), Ulbricht, Němec, Svoboda – Nesvadba, Nekvapil, Šalé, Sever (A), Sedláček, Horký (C), Pigl, Harmim, Boltvan
    Trenér: Marek Moskal

    Rozhodčí: Tomáš Mejzlík – Petr Křivohlavý, Martin Klouda

    Diváci: 64
    ocianews.com