Zlín – Kometa Brno 3:5 (kon.)
konec
LHK Jestřábi Prostějov
2:5 (1:2, 0:1, 1:2)
HC Dukla Jihlava
Sobota 22.02.2020, 17:00 • Zimní stadion Prostějov • Chance liga - o účast v předkole • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z utkání Prostějov – Jihlava je to vše. Děkujeme vám za pozornost a přejeme vám příjemný zbytek víkendu. Od klávesnic se s vámi loučí Tomáš Kalas a Igor Mainka. (20:05:57)
     
    Střely na branku: 35:30 (ve 3. třetině 17:12).
     
    Dukla si vítězstvím upevnila vedoucí pozici ve skupině o dvě místa pro předkolo. Prostějovu se ještě více oddálí postup do předkola. Vzhledem k výsledku v Třebíči to vypadá, že do dalšího utkání vstoupí Jestřábi s osmibodovou ztrátou na desátý celek.
     
    Hotovo! Jihlava si z Prostějova odváží tři body za vítězství 5:2. To se postupně rodilo od úvodních minut. Domácí hokejisté se už ve 2. minutě dostali do vedení, jenže po gólech Koláře a Anděla Jihlavští ještě v první třetině otočila výsledek. Ve druhé a třetí části využil dvě dvojnásobné přesilovky Pekr a pátou branku Dukly přidal Skořepa. Tečku za zápasem udělal Račuk využitím trestného střílení.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Dvě zajímavé střely v krátkém sledu, nejprve Březák neuspěl v souboji se Štůralou, na druhé straně Račukův pokus zneškodnil Brož.
     
    58:44
    Po parádní zpětné přihrávce Fronka střílel z mezikruží Protasenja, brankář Štůrala puk vyrazil za branku, následně Protasenja zkusil zakončit zpoza branky, ale ani v tomto případě na bývalého brankáře extraligového Zlína nevyzrál.
     
    58:02
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, Mrázek vystřelil od modré čáry, Brož však jeho střelu chytil do lapačky a rychle rozehrál puk na hokejku spoluhráče.
     
    57:22
    Tvrdý střela Mrázka od levého mantinelu skončila pouze na boční síti jihlavské branky.
     
    56:13
    Polovysoká střela Holého od modré čáry prolétla těsně kolem levé tyče. Puku se zmocnili Jestřábi.
     
    55:36
    Oba týmy jsou v plném počtu, Račuk hledal přihrávkou po mantinelu Meidla, ale trefil některého z hráčů na střídačce.
    53:48 Marek RAČUK - 2:5
     
    53:48
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    MAREK RAČUK si nabruslil z pravé strany před branku a střelou k levé tyči prostřelil brankáře Brože – 2:5!
     
    53:48
    Jiránek sekl ujíždějícího Žalčíka a rozhodčí nařídil trestné střílení!
     
    53:30
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Petr Krejčí – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Michal Poletín – 2 min., sekání).
    53:09 Josef SKOŘEPA - 1:5
     
    53:09
    Dukla právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! JOSEF SKOŘEPA číhal před brankovištěm, kam se odrazila střela Piegla od modré čáry a dorazil puk za záda stojícího brankáře Štůralu! Asistence: René Piegl, Tomáš Čachotský – 1:5!
     
    52:35
    Mrázek tvrdě vypálil od modré čáry, Brož si i s pokusem zkušeného obránce poradil a drží jihlavské akcie na tříbodové ceně.
     
    51:36
    Po přihrávce Pekra od pravého mantinelu vystřelil z vrcholu pravého kruhu Poletí. Jeho nepříliš prudkou střelu Štůrala s přehledem zneškodnil.

    Igor Mainka

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Žálčík (Divíšek, Račuk), 54. Račuk (TS) – 10. D. Kolář (Anděl), 12. Anděl (Poletín), 36. Pekr (J. Pohl, Čachotský), 46. Pekr (J. Pohl, Čachotský), 54. Skořepa (Piegl, Čachotský)


    LHK Jestřábi Prostějov: Štůrala (Haas) – Hrádek, Mrázek, P. Krejčí, Husa, Vykoukal, Muška, Pěnčík – Hrníčko, Divíšek, Žálčík – Nouza, M. Novák, T. Jandus – Antoníček, Račuk, Machač – Březák, Knap, V. Meidl.
    HC Dukla Jihlava: Jan Brož (F. Krejčí) – Staněk, J. Pohl, Bukač, D. Kolář, Půža, Piegl, J. Holý – A. Zeman, Skořepa, Čachotský – Pekr, Poletín, Anděl – Chlubna, Fronk, Jiránek – Protasenja, Lichanec, T. Harkabus.

    Rozhodčí: Doležal, Skopal – Komínek, Kučera

    Diváci: 349
    thejrc.org