Toronto – Carolina 3:6 (kon.) | Ottawa – Montreal 0:3 (kon.) | NY Rangers – San Jose 3:2 (kon.)
Nashville – Columbus 4:3 (3:2 po s.n.) | Arizona – Tampa 7:3 (kon.) | Vegas – Florida 5:3 (kon.)
Vancouver – Boston 9:3 (kon.) | Los Angeles – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Pittsburgh 5:3 (kon.)
Dallas – Chicago 2:1 (kon.) | Buffalo – Winnipeg 2:1 (kon.) | NY Islanders – San Jose 4:1 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
7:3 (2:1, 2:2, 3:0)
Tampa Bay Lightning
Neděle 23.02.2020, 02:10 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné nedělní ráno! Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Tampou a Arizonou.
     
    Arizona Coyotes

    Hokejisté Arizony čeká těžký boj o postup do vyřazovací fáze. Prozatím se nacházejí v Západní konferenci na deváté pozici, avšak mají stejně bodů jako osmé Calgary, jen horší skóre. V případě výhry tedy Kojoti mohou poskočit na místo zaručující místenku v play-off. Svěřenci kouče Toccheta střídají lepší výkony s těmi horšími, z posledních pěti zápasů odešli vítězně dvakrát, prohráli třikrát. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Taylor Hall s 48 body.
     
    Tampa Bay Lightning

    Po špatném vstupu do sezóny předvádějí Blesky takové výkony, na jaké jsme u nich byli v základní části zvyklí v loňském roce. Svěřenci trenéra Coopera se pyšnili sérií jedenácti vítězných klání za sebou, tu přerušilo až v pátek Las Vegas, tomu Tampa podlehla 3:5. Lepší než Blesky je na Východě pouze Boston, ten nasbíral ještě o pět bodů více. Týmovou produktivitu vede Nikita Kučerov, jemuž se podařilo nasbírat již 74 bodů.
     
    Československá stopa v utkání

    Jan Rutta (TBL)
    Ondřej Palát (TBL)
    Erik Černák (TBL)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Raanta (Hill) – Goligoski, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Oesterle, Ljubuškin, Ness – Garland, Dvorak, Hall – Schmaltz, Stepan (A), Keller – Kessel, Hayton, Söderberg – Hinostroza, Richardson, Crouse.

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman, Shattenkirk, Sergačjov, L. Schenn, Coburn – Kučerov, B. Point, Stamkos (C) – Killorn, Cirelli, Coleman – Gourde, T. Johnson, Palát – Verhaeghe, Paquette, Maroon.

    Rozhodčí: St. Laurent, Meier – Murchison, Knorr.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání bylo zahájeno, tak pojďme na něj! Úvodní buly pařilo Stevenu Stamkosovi, první útok zápasu tak patří Bleskům!
     
    00:16
    Avšak Nikita Kučerov si neporadil se zpracováním, na druhou stranu se tedy vydali Kojoti. Od modré čáry nahazoval kapitán Ekman-Larsson, puk skončil v lapačce Vasilevského.
     
    01:06
    Ruský obr, nejlepší gólman uplynulého mistrovství světa se tentokráte zapojil do hry holí, za vlastní bránou po mantinelu uvolnil Victora Hedmana.
     
    01:35
    Více volného prostoru za bránou využil Anthony Cirelli. Vytočil se zpoza bránu a snažil se kotouč zasunout podél Raantova pravého betonu. Neúspěšně.
     
    02:10
    Znovu musel být finský strážce svatyně v pohotovosti, tentokráte zakročil proti dělovce od modré v podání Sergačjova. Levým betonem vykopl černou gumu do bezpečí.
     
    02:48
    Třetí lajna Arizony se alespoň na malý moment dokázal usadit v útočné třetině. Od modré střílel Ljubuškin, avšak přímo do blokujícího Coburna.
     
    03:07
    Zatím se hraje nahoru dolů. Elitní lajna Blesků se snažil udrže v pásmu, to se nepovedlo. Puk získal Ness, jenž vyhodil tak, aby se nepískal icing.
     
    03:53
    Tampa právě vstřelila branku!
    Blesky se ujímají vedení! Nahození Gaunceho od modré se odrazilo od zadního mantinelu ke Killornovi, jenž jemným přiťuknutím našel ANTHONYHO CIRELLIHO. Kanaďan si s přehledem přehodil puk z bekhendu na forhend a posléze neomylně trefil odkrytou bránu. Asistence: Alexander Killorn a Cameron Gaunce.
    03:53 Anthony CIRELLI - 0:1
     
    04:30
    Domácí zatím hrají doře, nejsou horším týmem, přesto musejí dotahovat. Ztrátu se rychle snažil smazat Hall, přes Sergačjova však neprošel.
     
    05:16
    Hru uklidňuje Victor Hedman. Švédský zadák vybruslil za branku, nechává oba celky vystřídat. Na led nasakují elitní formace.
     
    05:46
    Alex Goligoski ihned po přejetí středové čáry poslal puk za branku Vasilevského. Zde se strhla velká bitva o otuš, z níž nakonec vyšel vítězně Stamkos.
     
    06:03
    Poměrně dlouho se hraje bez přerušení. Svůj pobyt v útočné třetině nijak zvlášť neprotáhla ani Tampa, Kučerov nevyzrál na Ljubuškina.
     
    06:30
    Andrej Vasilevskij zastavil puk za vlastní brankou, aby mohl přenechat černou gumu Černákovi. Slovenský bek si poradil s dotírajícím Dvorakem, po mantinelu nahrál Pointovi.
     
    07:29
    Tak až teď se přerušuje. Bleskům se přeci jen podařilo usadit v útočném pásmu. Po několika přihrávkách se kotouče chopil bránící Oesterle, jenž okamžitě vyhodil přes všechny čáry. Icing.
     
    07:50
    Anti Raanta uklidňuje situaci ve svém brankovišti. Na střelu Shattenkirka od modré čáry dobře viděl, kotouč schoval v lapačce. Následuje komerční přestávka.
     
    08:24
    Srgačjov měl velké problémy se zpracováním, naštěstí pro něj se v jeho blízkosti nenacházel žádný ze soupeřů. U mantinelu už si s pukem věděl rady, odrazem o plexi nahrál Kučerovovi.
     
    08:49
    Z levé strany najížděl na Vasilevského osamocený Taylor Hall. Kanaďan zvolil střelu na zadní tyč, ruský obr bez problémů zasáhl levým betonem.
     
    09:20
    Nebude se pískat zakázané uvolnění, nejrychlejším hokejistou byl totiž Carter Verhaeghe. Ten znepříjemnil rozehrávku Raantovi, kotouč však nezískal.
     
    09:48
    FInský gólman musel zasahovat, na svém kontě už má pět zákroků. Tentokráte neměl moc těžkou práci, na pokus Maroona po celou dobu dobře viděl.
     
    10:10
    Buly v obreanném pásmu zvládl Tyler Johnson. Centr třetí lajny okamžitě rozjel akci na druhou stranu, kterou sám zakončil. Ness srazil jeho pokus nad branku.
     
    10:53
    Hraje se opravdu ve vysokém tempu. Arizona zatím stíhá bruslit se soupeřem, nemá to ovšem vůbec jednoduché. Rozjetého Gourdeho zastavil Ljubuškin.
     
    11:11
    Anti Raanta nechtěl zdržovat hru, po zákroku rychle rozehrál na Nesse. Tomu nesedla nahrávku. Rozehrávku vystihl Cirelli, tváří v tvář brankáři nechal vyniknout Finovu vyrážečku.
     
    11:29
    Fantastický Anti Raanta! Steven Stamkos se po nahrávce od Gaunceho ocitl před poloprázdnou brankou, finský fantom se ale skvěle přesunul a hned dvakrát střely Stamkose zlikvidoval!
     
    12:20
    Hokejisté Tampy se dostali do přečíslení tří proti dvěma. Proti Palátovi pěkně zaklekl Ekman-Larsson, český forvard jej nedokázal objet.
     
    12:46
    Další útok Besků táhl po pravé straně Yanni Gourde. Daleko nedojel, k mantinelu ho titiž tvrdě přispendlil pohotový Alex Goligoski.
     
    13:22
    Postavená mimo hru zastavuje další snahy hostujícího mužstva. Před modrou čárou udělal kličku navíc Kučerov, čímž vystavil do ofsajdu Pointa.
     
    13:59
    Obranné záležitosti si Brayden Point splnil na výbornou. Za vlastní svatyní obral o černou gumu Kessela, po mantinelu rozjel rychlý kontr na druhou stranu.
     
    14:13
    Centr elitní lajny našel Kučerova, jenž nikým neatakovaný pronikl po pravé straně do útočné třetině. Zde však jeho cesta s kotoučem skončila, z pod hokejky mu puk vypíchl Ljubuškin.
     
    14:45
    Ilja Ljubuškin se pokusil razantním pasem vyslat do úniku Haytona. Mladý devatenáctiletý hokejista si neporadil se zpracováním, dokázal touš alespoň tečovat, takže se nepískalo zakázané uvolnění.
     
    15:00
    Po ztrátě Hedmana se do šance dostal Vincent Hinostroza. Pod tlakem zvolil křižnou střelu zápěstím, jež těsně minula levou tyč branky.
     
    15:21
    Znovu Vincent Hinostroza! Tentokráte se řítil sám na gólmana. Zvolil bekhendový blafák, kotouč následně i dobře přizvedl, avšak Vasilevskij předvedl parádní zákrok lapačkou!
    15:21 Vasilevskij předvedl výborný zákrok proti Hinostrozovi
     
    16:02
    Michal Sergačjov hledal Killorna, ten se ovšem nedokázal prosadit přes osobního strážce, jímž byl Goligoski. Američan osvobodil Arizonu vyhozením podél mantinelu.
     
    16:50
    Za vysokým nahozením Johnsona se vydal Yanni Gourde. Puk získal do své moci, ale ne na dlouho, snahu o pas do přebrankového prostoru zblokoval Ekman-Larsson.
     
    17:36
    Arizona právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Ljubuškin se vydal podpořit ofenzivu, avšak jeho rána ještě v síti neskončila. Puku se u levého mantinelu následně chopil CONOR GARLAND, který rychle zacílil do pravého horního rohu, Vasilevskij reagoval pozdě. Asistence: Ilja Ljubuškin a Oliver Ekman-Larsson.
    17:36 Conor GARLAND - 1:1
     
    18:46
    Arizona právě vstřelila branku!
    Během minuty a pár drobných tu máme obrat ve skóre! CLAYTON KELLER si několikrát vyměnil puk s Goligoskim a poté vypálil z vrcholku levého kruhu přesnou střelu k pravé tyči, brankář se přesouval marně! Asistence: Alex Goligoski a Derek Stepan.
    18:46 Clayton KELLER - 2:1
     
    19:30
    Opařená Tampa se snaží hlavně ubránit zbytek třetiny bez inkasované branky. To se zatím daří, Victor Hedman včas vypíchl kotouč s velkou chutí hrajícímu Garlandovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Skončila první třetina utkání mezi Arizonou a Tampou, která nám nabídla tři góly. Aktivnější Blesky se dostaly do vedení už ve 4. minutě, po přesné nahrávce Killorna otevřel skóre utkání Anthony Cirelli. Kojoti vyrovnali v 18. minutě zásluhou milimetrově přesné rány Conora Garlanda a o minutu později dokonali obrat, když se ze zápěstí prosadil Clayton Keller.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní bulyve druhé třetině ovládl Yanni Gourde, jenž se postavil na vhazování místo Johnsona a uspěl. Hraje Sergačjov.
     
    20:52
    Průnik Johnsona od pravého mantinelu nepřinesl kýžené ovoce, střela na přední tyč nebyla přesná. Neuspěl ani Hedman od modré čáry.
     
    21:09
    V útočném pásmu se usadila elitní lajna Blesků. Kučerovi si ránu rozmyslel, vystřelil až Steven Stamkos, a to několik metrů nad.
     
    21:47
    Kevin Shattenkirk dlouho čekal na správnou chvíli, nakonec se pokusil do úniku vyslat Cirelliho. Nahrávka měla oči, forvard si ovšem nedokázal s razantním pasem poradit.
     
    22:22
    A tak hrají Kojoti. Po levém mantinelu se do třetiny dostal Conor Garland, překvapivým zakončením z velkého úhlu si na Vasilveksého nepřišel.
     
    22:56
    Anti Raanta šel do pokleku hodně brzo. Přitom do něj jít vůbec nemusel, projektil vypálený z hokejky Colemana totiž zblokoval Ljubuškin.
     
    23:17
    Clayton Keller ukázal obrovskou šikovnost, když v těžké pozici vyskočil a kotouč dokázal tečovat takovým způsobem, aby šel na bránu. Brankáře tato varianta zakončení nerozhodila, připsal si úspěšný zákrok lapačkou.
     
    23:59
    Poprvé v zápase se vylučuje. Střílejícího Taylora Halla podrazil padající Michail Sergačjov, ruský bek proti rozhodnutí sudího vůbec neprotestoval, moc dobře věděl, co provedl.
     
    24:05
    Začátek přesilovky Arizoně nevyšel. Christian DVorak nedokázal vyhrát buly, přes všechny čáry vyhodil Victor Hedman.
     
    24:59
    Při vlastním oslabení naopak zaútočila Tampa. Killorn před brnakou hledal Cirelliho, jehož teč poslal kotouč jen těsně nad branku.
     
    25:24
    Conor Garland byl velmi blízko svému druhému zásahu v utkání, z vrcholku levého kruhu ovšem minul prostor u levé tyčky!
     
    25:51
    Arizona právě vstřelila branku!
    Arizona nakonec svoji první početní převahu využívá! Garland našel v předbrankovém prostoru CARLA SODERBERGA, který si dokázal najít puk, ten poslal gólmanovi nad levé rameno! Bez asistence.
    25:51 Carl SÖDERBERG - 3:1
     
    26:36
    Svěřenci kouče Coopera se snažili přispěchat s rychlou odpovědí. Jenže Kučerova dokázal výborně vybruslit jeho krajan Ljubuškin, od jeho pravé brusle se puk odrazil do ochranné sítě.
     
    26:54
    Tambě bylo signalizováno postavená mimo hru, Yanni Gourde tedy musel vyklidit útočné pásmo. Hodně času na rozehrávku tím pádem dostal Oliver Ekman-Larson.
     
    27:19
    Švédský bek rozjel akci po pravé straně. Puk předal Kesselovi, jenž se snažil ještě vylepšit pozici pro Haytona, do cesty přihrávky však vložil hokejku Stamkos.
     
    27:55
    Nick Schmaltz mohl střílet, avšak nesobecky ještě nahrával po pravé straně najetému Kellerovi. Ten s touto variantou viditelně nepočítal, nestihl včas vypálit.
     
    28:25
    Zkusil to, ale nevyšlo mu to. Phil Kessel moc dobře věděl, že je bruslemi v útočném pásmu, když přebíral pas od Nesse. Rozhodčm to podle očekávaní neuniklo, píská se ofsajd.
     
    28:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Rozdíl ve skóre je opět jednogólový! Střelu Gaunceho z mezikruží vyrazil Raanta pouze před sebe. Velmi rychle se zorientoval ONDŘEJ PALÁT. Český forvard si stáhl kotouč pro sebe a v pádu dokázal poslat touš do odkryté svatyně. Asistence: Cameron Gaunce a Yanni Gourde.
    28:45 Ondřej PALÁT - 3:2
     
    29:30
    Zápas opět dostává náboj. Blesky určitě vstřelený gól nakopne, zatímco Arizona by po třech brankách v řadě zase mohla jít se sebevědomím trošku dolů.
     
    30:11
    Tampa právě vstřelila branku!
    To je rychlost, máme vyrovnáno! První pokus BRAYDEN POINT do sítě ještě nedostal, ale po nahrávce Stamkosa zpoza brány dostal druhou možnost a tentokrát již kanadský forvard nezaváhal, s přehledem poslal puk za dezorientovaného brankáře. Asistence: Steven Stamkos a Nikita Kučerov.
    30:11 Brayden POINT - 3:3
     
    31:04
    Arizona právě vstřelila branku!
    S brankami se roztrhl pytel, a to je jedině dobře! Taylor Hall šel po kontaktu s obráncem k zemi, přesto ještě dokázal nahrát před branku BRADU RICHARDSONOVI, jehož rána propadla Vasilevskému pod levým betonem, Kojoti opět vedou! Asistence: Taylor Hall.
    31:04 Brad RICHARDSON - 4:3
     
    32:11
    Postavená mimo hru. Ilja Ljubuškin se snažil, na modré čáře už ovšem puk nezastihl. Čárový rozhodčí na situaci dobře viděl.
     
    32:36
    Zkušený mazák Richardson nebyl daleko od druhého gólu. Bekhendem trefil vystrčený levý beton Vasilevského, s dorážkou neuspěl ani Carl Söderberg.
     
    33:03
    Anthony Cirelli bekhendem poslal puk po mantinelu, kde si jej našel Nikita Kučerov. Ruský kanonýr to neměl na středu, a tak nabil na modrou Hedmanovi. Rána proletěla těsně nad.
     
    33:27
    Čtvrtá formace Arizony o sobě dnes dává hodně vědět. Po levé straně nabral velkou rychlost Lawson Crouse, s nepříliš razantním zakončením do středu brány si ale Vasilevskij bez problémů poradil.
     
    34:11
    Po ztrátě Dvoraka hosté ujeli do přečíslení tří proti dvěma. Gourde v krkolomné pozici přikopl kotouč Palátovi, jehož bekhendový blafák nepřinesl kýžené vyrovnání.
     
    34:38
    Nahození Maroona do útočné třetiny sklepl vysokou holí Alex Goligoski. A jelikož následně hrál Vincent Hinostroza, musel rozhodčí přerušit hru.
     
    35:00
    Hedma už už napřahoval ke střele, když si v pravém kruhu všiml volného Pointa. Kanaďan dostal pas přímo do hokejky, Anti Raanta se však stihl výborně přemístit.
     
    35:26
    Drek Stepan nabral velkou rychlost středem, žádný ze spoluhráčů ho nedokázal zastavit. Střela mezi betony Vasilevskému nepropadla, ruský obr dokonce ještě vyklepal kotouč, aby se nemuselo vhazovat v jeho blízkosti.
     
    36:27
    Arizona působí velmi sympatickým dojmem. Určitě si je vědoma obrovské síly svého soupeře, zatím s ním ale hraje více než rovnocennou partii.
     
    36:54
    Kojoti si zahrají druhou přesilovou hru, dokáží ji opět využít? Na lavici hanby usedá za držení dvoubodový obránce Cameron Gaunce.
     
    37:17
    Taylor Hall na poslední chvíli uskakoval před ránou Goligoskiho. Vasilevskij nic neviděl, naštěstí pro něj puk proletěl těsně vedle pravé tyče.
     
    37:55
    Čitelnou rozehrávku Garlanda vystihl Brayden Point. Nenabral ale takovou rychlost, jakoou by si zřejmě sám představoval, s pokusem z velkého úhlu si Raanta věděl rady.
     
    38:20
    Domácím se vůbec nedaří probojovat se do úočné třetiny. Neuspěl Dvorak ani Schmaltz, v obou případech výborně zasáhl Hedman.
     
    38:54
    Cameron Gaunce je zpátky na ledové ploše. Za katrem se moc nezpotil, jeho celek zvládl početní nevýhodu na jedničku.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:04
    Krátce po skončení přesilovky se do velké šance dostal Phil Kessel. Tvrdá střela Vasilevskému vypadla z výstoje, puk se posléze odkutálel kousek vedle levé tyčky.
     
    39:40
    Gól do šatny měl na hokejce Lawson Crouse. Ten ujel všem přítomným hokejistům na ledové ploše, samostatný únik ovšem zakončil nepřesnou střelou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Podobně jako první třetina, tak i druhá byla hodně gólová. Diváci viděli dokonce čtyři branky, po dvou na každé straně. Na rozdíl dvou branek nejprve v přesilové hře navýšil Carl Söderberg, avšak Blesky dokázali srovnat v rozmezí dvou minut, na gól Ondřeje Paláta dokázal rychle navázat Brayden Point. Radost Tampy ale netrvala dlouho, za další minutu totiž vrátil Arizoně vedení Brad Richardson. Stav 4:3 vydržel až do konce třetiny, závěrečná dvacetiminutovka slibuje velké drama.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Kdo se bude radovat z vítězství? To se dozvíme v následujících několika minutách. První buly ve třetí třetině ovládl Christian Dvorak.
     
    40:46
    Od modré čáry nahodil na Vasilevského Oliver Ekman-Larsson. Střelu švédského beka dokázal tečovat Garland, avšak mimo bránu.
     
    41:02
    Carl Soderberg to myslel dobře, jeho pas napříč celým útočným pásmem ale zblokoval do ochranné sítě Nikita Kučerov.
     
    41:18
    Nová akvizice v dresu Tampy Blake Coleman měl na holi vyrovnání, jenže z mezikruží zamířil ve stoprocentní šanci těsně vedle pravé tyčky.
     
    42:12
    Kojoti se dostali do útočného pásma a v něm také ještě nekolik sekund zůstanou. Victor Hedman totiž pod tlakem vyhodil puk mimo hrací plochu, naštěstí pro něj se černá guma při cestě otřela o plexisklo.
     
    42:20
    Chvilku po vhazování vypálil štiplavou střelu z vrcholku pravého kruhu Nick Schmaltz. Andrej Vasilevskij včas srazil pravou ruku k tělu, puk udržel ve výstroji.
     
    43:08
    Po dalším zákroku ruského obra se strhla mela, neboť Derek Stepan holí zasáhl brankáře do lapačky. To pochopitelně nenechal jen tak Michail Sergačjov, jenž počastoval soka pár ránami.
     
    43:23
    Niklas Hjalmarsson si za brankou poradil s nelhekou situací na jedničku. Zadovkou překvapil Killorna, naopak našel spoluhráče Oesterleho.
     
    44:01
    Centr první lajny Brayden Point patří k nejaktivnějším hokejistům Tampy. Tentokráte pálil z pravé strany po nahrávce od Stamkose, Raanta zasáhl lapačkou.
     
    44:45
    Tyler Johnson v plné jízdě dokázal přihrát Ondřeji Palátovi, který se snažil nahrát ze zadní vlny najíždějícímu Gourdemu, jenže nahrávku zblokoval Ljubuškin.
     
    45:20
    Arizona se nadále snaží hrát hodně ofenzivě, což je jedině dobře. Svěřenci kouče Toccheta si uvědomují, že hrát jen do obrany by se jim nemuselo vyplatit.
     
    45:52
    Christian Dvorak ze středního pásma nahodil na Vasilevského, jenž si se situací neporadil úplně dobře, vyrážečkou odpálil touš do ochranné sítě.
     
    46:29
    Tampu zabrzdilo postavení mimo hru. Nikita Kučerov byl moc rychlý, spukem jedoucí Stamkos na kolegu rychlostně ztratil dobrý metr.
     
    46:47
    Hra se teď hodně kouskuje. Skvělý dvojblok předvedl Ilja Ljubuškin. Ten nejprve srazil ránu Hedmana, posléze i Černáka.
     
    47:00
    Victor Hedman se nenechal odradit jedním neúspěchem, ihned po buly to zkusil znovu. Anti Raanta moc neviděl, přesto dokázal vystrčit vyrážečku.
     
    47:17
    Tampa musí minimálně na dvě minuty přepnout do defenzivního módu. Bude se totiž potřetí bránit v oslabení, na trestnou lavici usedá za podrážení Nikita Kučerov.
     
    47:51
    Úplně zbytečného faulu se v útočné třetině dopustil Jordan Oesterle, který mimo dění hry vysekl soupeři hokejku. Čeká nás hra ve čtyřech na obou stranách.
     
    48:08
    Taylor Hall využil více volného prostoru na ledě. Po levé lajně najel do útočného pásma a Vasilevského se snažil překvapit zakončením na přední tyč. To se málem podařilo, ruský gólman ne úplně jistě vyrazil kotouč před sebe.
     
    48:40
    Tentokráte si ruský fantom počínal o poznání lépe. Nahození Dvoraka ukryl do lapačky a jelikož k němu nikdo nesjížděl, tak si touš hodil na hůl a přihrál volnému Hedmanovi.
     
    49:17
    Nikita Kučerov je zpátky na ledové ploše. Startuje první přesilová hra Tampy, ta však nebude trvat ani půl minuty.
     
    49:52
    S koncem Oesterleho trestu se k ráně zápěstím odhodlal Kevin Shattenkirk. Střela postrádala razanci i přesnost, Raanta schoval černou gumu v lapačce.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Arizona stále drží nejtěsnější možné vedení, avšak Blesky přidávají na aktivitě.
     
    50:31
    Centr první lajny Dvorak zastavil kontr soupeře už v jeho zárodku. Výborně přečetl, kam bude Stamkos nahrávat, koncem hole poslal puk na hostující střídačku.
     
    51:06
    Erik Černák přecenil rychlostní síly Stevena Stamkose. Kanaďan se nedokázal probojovat přes Ekmana-Larssona, píská se zakázané uvolnění.
     
    51:29
    Z vrhcolku levého kruhu pálil z první Vincent Hinostroza. Křídelník mířil dobře, o kousek minul mezírku u Vasilevského levé tyče.
     
    52:11
    Luke Schenn nahazoval do předbrankového prostoru na teč. Žádná z hokejek ovšem nedokázala změnit směr kotouče, Raanta si připsal snadný zásah.
     
    52:51
    Arizona právě vstřelila branku!
    CLAYTON KELLER přibližuje Arizonu velmi cennému vítězství! Amerického forvarda vyslal do samostatného úniku přihrávkou o mantinel Crouse. Keller nezazmatkoval, zamířil a gólmana propálil svižnou střelou k levé tyči. Asistence: Lawson Crouse.
    52:51 Clayton KELLER - 5:3
     
    53:09
    Alexander Killorn prováhal ideální možnost ke střele. Mezitím se mu pod nohy vrhl Ljubuškin, slabou střelu forvarda Raanta vykopl pravým betonem.
     
    53:42
    Finský strážce svatyně se vydal za branku, kde zastavil vyhození Hedmana. Poradil si na výbornou, když přes dotírajícího Gourdeho nahrál Nessovi.
     
    54:09
    Vincent Hinostroza byl v úniku přidržen a chvilku to vypadalo, že by rozhodčí mohli nařídit trestné střílení. Nestalo se tak, faulující Victor Hedman putuje na trestnou lavici.
     
    54:28
    Arizona právě vstřelila branku!
    Arizona si pojišťuje vítězství v přesilové hře! Nick Schmaltz to udělal fantasticky, místo střely ještě udělal kličku do forhendové strany a poté v brankovišti nastřelil Garlanda, od něhož se kotouč odrazil šťastně za brankovou čáru! Asistence: Nick Schmaltz a Taylor Hall.
    54:28 Conor GARLAND - 6:3
     
    54:28
    Trenér Cooper si ještě bere challenge, rozhodčí jdou přezkoumat údajné bránění ve hře Vasilevskému. Jak rozhodnou?
     
    54:28
    Gól platí! Jelikož trenérská výzva byla neúspěšná, tak se znovu vylučuje na hostující straně. Trest odpyká Verhaeghe.
     
    55:15
    Kojoti se už pochopitelně dopředu neženou. Tříbrankový náskok je více než dostačující, Tampa toho v početní nevýhodě navíc moc nezmůže.
     
    55:49
    Do útočné třetiny nastřelil puk Conor Garland. Taylor Hall byl u kotouče později než protihráč, Hedman vyhodil touš přes všechny čáry.
     
    56:28
    Carter Verhaeghe je zpět na ledě, Arizona druhou přesilovku v řadě nevyužila. Blesky se mohou ještě pokusit zdramatizovat střetnutí, čas však hraje proti nim.
     
    56:58
    Nikita Kučerov zavezl puk do útočného pásma a v mezikruží našel Stevena Stamkose. Kanaďan vypálil z první, Raanta včas zareagoval lapačkou.
     
    57:19
    Victor Hedman vyslal příliš prudkou nahrávku na Černáka. Slovenský forvard si neporadil se zpracováním, hosté musejí vyklidit útočné pásmo.
     
    57:47
    Je znát, že už se nehraje tolik na doraz. Svěřenci kouče Coopera v hlavách zápas prohráli, pouze čekají na závěrečnou sirénu.
     
    58:46
    Arizona právě vstřelila branku!
    Gól s pořadovým číslem sedm v síti Vasilevského! Garland mohl zaútočit na hattrick, ovšem v situaci dvou na jednoho se zachoval nesobecky a nahrál DEREKU STEPANOVI, proti jehož dělovce pod horní tyč se ruský obr natahoval marně. Asistence: Conor Garland a Clayton Keller.
    58:46 Derek STEPAN - 7:3
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta zápasu.
     
    59:31
    Snížit ještě mohl Anthony Cirelli, centra druhé lajny ale skvěle vychytal Anti Raanta. Finský brankář reflexivním zákrokem nepřipustil čtvrtý zásah ve své síti.
     
    59:54
    Poslední útok patřil domácím. Garland zkusil zaútočit na hattrick, avšak to mu nevyšlo. V souboji jeden na jednoho nepřešel přes Sergačjova.
     
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou utkání kanadsko-americké NHL, v němž Arizona překvapivě hladce porazila Tampu na domácím kluzišti 7:3 a připravila jí druhou porážku v řadě.

    Přitom Blesky začaly aktivněji a dokonce se dostali do vedení zásluhou Anthonyho Cirelliho, v závěru první dvacetiminutovky ovšem domácí předvedli ukázkový obrat, když se prosadil Conor Garland a Clayton Keller. V prostřední části se rozdíl ve skóre nezměnil, za domácí skóroval Carl Söderberg a Brad Richardson, za hosty korigoval český forvard Ondřej Palát a Brayden Point.

    Třetí třetina byla jednostrannou záležitostí. Kojoti v ní skórovali hned třikrát. Na rozdíl dvou branek zvýšil svým druhým zásahem Clayton Keller, pojistku na vítězství Arizony dal rovněž svojí druhou trefou Conor Garland. Konečnou podobu dal výsledku Derek Stepan, jenž úspěšně zakončil přečíslení dvou proti jednomu. Svěřenci kouče Toccheta se díky vítězství vyhoupli v Západní konferenci na sedmou pozici, Tampa na Západě zůstává druhá.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Conor Garland (ARI) 2+1
    2. Clayton Keller (ARI) 2+1
    3. Ilja Ljubuškin (ARI) 0+1
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Palát (TBL) 1+0, 2 střely, čas na ledě 11:33
    Erik Černák (TBL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 10:39
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:53:54)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 18. Garland (Ljubuškin, Ekman-Larsson), 19. Keller (Goligoski, Stepan), 26. Söderberg, 32. Richardson (Hall), 53. Keller (Crouse), 55. Garland (Schmaltz, Hall), 59. Stepan (Garland, Keller) – 4. Cirelli (Killorn, C. Gaunce), 29. Palát (C. Gaunce, Gourde), 31. B. Point (Stamkos, Kučerov)


    Arizona Coyotes: Raanta (Hill) – Goligoski, Ekman-Larsson (C), Hjalmarsson (A), Oesterle, Ljubuškin, Ness – Garland, Dvorak, Hall – Schmaltz, Stepan (A), Keller – Kessel, Hayton, Söderberg – Hinostroza, Richardson, Crouse.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Černák, Hedman, Shattenkirk, Sergačjov, L. Schenn, Coburn, C. Gaunce – Kučerov, B. Point (C), Stamkos – Killorn, Cirelli, Coleman – Gourde, T. Johnson, Palát – Verhaeghe, Maroon.

    Rozhodčí: St. Laurent, Meier – Murchison, Knorr

    Diváci: 14 825
    ocianews.com