Toronto – Carolina 3:6 (kon.) | Ottawa – Montreal 0:3 (kon.) | NY Rangers – San Jose 3:2 (kon.)
Nashville – Columbus 4:3 (3:2 po s.n.) | Arizona – Tampa 7:3 (kon.) | Vegas – Florida 5:3 (kon.)
Vancouver – Boston 9:3 (kon.) | Los Angeles – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Pittsburgh 5:3 (kon.)
Dallas – Chicago 2:1 (kon.) | Buffalo – Winnipeg 2:1 (kon.) | NY Islanders – San Jose 4:1 (kon.)
konec
Washington Capitals
5:3 (1:0, 0:2, 4:1)
Pittsburgh Penguins
Neděle 23.02.2020, 18:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:13 Carl HAGELIN - 5:3
     
    59:13
    Washington právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Metropolitní divizi pro tuto chvíli bude vládnout Washington! Domácí dostali kotouč do středního pásma, kde Nicklas Bäckström poslal do úniku CARLA HAGELINA, který už neměl složitou práci se skórováním. Asistence: Nicklas Bäckström, T. J. Oshie.
    50:40 T. J. Oshie - 4:3
     
    50:40
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals si bleskově berou vedení zpět na svou stranu! Bekhendové zakončení T. J. OSHIEHO sice Matt Murray měl, ale kotouč opět zůstal ležet v brankovišti, kde ho jako první našel původní střelec, který ho procpal za brankovou čáru. Bez asistence.
    48:50 Jevgenij MALKIN - 3:3
     
    48:50
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Je opět srovnáno, z pasivného zápasu se tak pomalu stává přestřelka! Bryan Rust vybídl zadovkou k sólu JEVGENIJE MALKINA, který nasadil Johnu Carlsonovi ukázkové jesličky, díky čemuž se dostal před Bradena Holtbyho, který nebyl vůbec vyjetý, takže ho ruský hráč překonal jednoduchou střelou nad beton. Asistence: Bryan Rust.
    44:41 Carl HAGELIN - 3:2
     
    44:41
    Washington právě vstřelil branku!
    Je tady druhý obrat v zápase, Washington se tedy zase ujímá vedení! Nahození Johna Carlsona neudržel Matt Murray ve své lapačce. První dorážku Larse Ellera sice dokázal zlikvidovat, ale na druhou ránu, kterou provedl CARL HAGELIN už byl krátký. Asistence: Lars Eller, John Carlson.
    41:16 Tom WILSON - 2:2
     
    41:16
    Washington právě vstřelil branku!
    Opět začínáme od nuly! Obránce Pittsburghu dost lacině ztratil kotouč při rozehrávce, čehož dokonale využil TOM WILSON, který si při samostatném úniku potáhl puk na bekhend a zakončil do odkryté klece. Asistence: Nicklas Bäckström.
    35:13 Sidney CROSBY - 1:2
     
    35:13
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins během půlminuty otáčejí vývoj zápasu! Jason Zucker se prezentoval fantastickým pasem, díky kterému se SIDNEY CROSBY dostal až před Bradena Holtbyho. Puk sice poslal jen do něj, ale T. J. Oshie nedokázal včas zastavit, takže svého brankáře i s kotoučem natlačil až za brankovou čáru. Asistence: Jason Zucker, Marcus Pettersson.
    34:47 Patric HÖRNQVIST - 1:1
     
    34:47
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté se ještě před druhou přestávkou přece jen dočkávají vyrovnání! Tučňáci dobře získali kotouč u pravého mantinelu, odkud Jevgenij Malkin nachystal střeleckou pozici pro Krise Letanga. Ten sice trefil PATRICA HÖRNQVISTA do holenního chrániče, ale to mu vlastně pomohlo, protože si tím kotouč zpracoval, takže ho pak poslal pod horní tyčku. Asistence: Kris Letang, Jevgenij Malkin.
    06:12 Jakub VRÁNA - 1:0
     
    06:12
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají do vedení díky krásné individuální akci českého hráče! JAKUB VRÁNA se po vyhraném vhazování rozjel, dostal se až před Marcuse Petterssona, který navíc upadl. Střelec gólů sice zakončil jen do vyrážečky Matta Murraye, ale právě spadlý Marcus Pettersson si kotouč zavezl až do vlastní sítě. Bez asistence.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 7. J. Vrána, 42. T. Wilson (Bäckström), 45. Hagelin (Eller, Carlson), 51. Oshie, 60. Hagelin (Bäckström, Oshie) – 35. Hörnqvist (Letang, Malkin), 36. Crosby (Zucker, M. Pettersson), 49. Malkin (Rust)


    Washington Capitals: Holtby (Samsonov) – Dillon, Carlson (A), Orlov, Jensen, Kempný, Gudas – Ovečkin (C), Kuzněcov, T. Wilson – J. Vrána, Bäckström (A), Oshie – Hagelin, Eller, Pánik – Leipsic, Dowd, Hathaway.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (Jarry) – J. Johnson, Letang (A), M. Pettersson, J. Schultz, Trotman, Ruhwedel – Zucker, Crosby (C), Simon – Rust, Malkin (A), Hörnqvist – McCann, Blueger, B. Tanev – Angello, Agozzino, Lafferty.

    Rozhodčí: Lee, Hanson – Berg, Tobias

    Diváci: 18 573
    thejrc.org