Toronto – Carolina 3:6 (kon.) | Ottawa – Montreal 0:3 (kon.) | NY Rangers – San Jose 3:2 (kon.)
Nashville – Columbus 4:3 (3:2 po s.n.) | Arizona – Tampa 7:3 (kon.) | Vegas – Florida 5:3 (kon.)
Vancouver – Boston 9:3 (kon.) | Los Angeles – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Pittsburgh 5:3 (kon.)
Dallas – Chicago 2:1 (kon.) | Buffalo – Winnipeg 2:1 (kon.) | NY Islanders – San Jose 4:1 (kon.)
konec
New York Islanders
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
San Jose Sharks
Neděle 23.02.2020, 23:08 • Nassau Coliseum, Uniondale, New York City • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zámořská NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi New York Islanders a San Jose Sharks.
     
    New York Islanders

    Hokejisté Islanders se v současné době nacházejí na šesté pozici východní konference, přičemž na vedoucí Boston v tuto chvíli ztrácejí už šestnáct bodů. Islanders z posledních pěti ligových duelů vyhráli pouze v jediném případě, dlouhou sérii bez bodového zisku přesekl duel proti Detroitu, který nakonec prohrál výsledkem 1:4. Domácí celek tohoto zápasu je pátým nejlepším celkem konference na vlastním ledě, dohromady zde odehrál přesně třicet zápasů, během kterých naplno bodoval v devatenácti případech. Poslední čtyři domácí zápasy navíc pokaždé přinesly kýžené vítězství (Dallas, Los Angeles, Philadelphia a Detroit).
     
    San Jose Sharks

    Na opačné straně stojí trápící se San Jose, kterému pro změnu patří třináctá pozice západní konference, vidina postupu do play-off tak nevypadá zrovna optimisticky. Žraloky navíc od posledního místa dělí pouze sedm bodů, na druhou stranu manko na osmé Calgary je v tuto chvíli dvanáctibodové. San Jose sice mělo na svém kontě dvě výhry v řadě, na druhou stranu přišla na řadu také dvojice nepovedený výsledků. Žraloci totiž nejprve nedokázali vyzrát na Floridu, který podlehli výsledkem 3:5. V minulém kole pro změnu prohráli na ledě New Jersey, jenž vyhrálo těsně 2.1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    -20
    Ještě jednou vám přeji větrný nedělní pozdní večer při sledování zápasu NHL! Za zhruba dvacet minut začne na Long Islandu zápas dvou týmů, které v poslední době formu moc nemají. Za San Jose nastoupí na led ve třetí obranné dvojce Radim Šimek, který bude mít vedle sebe zlého muže Sharks, Bretta Burnse.
     
    -15
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Varlamov (Greiss) – A. Greene, Pulock, D. Toews, Mayfield, Leddy, Boychuk (A) – Lee (C), Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Komarov – Bellows, Jo. Bailey (A), Dal Colle – M. Martin, Koivula, Kühnhackl.

    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Vlasic, Ferraro, Middleton, Heed, R. Šimek, Burns (A) – Meier, J. Thornton (A), Labanc – E. Kane, Goodrow, Marleau – Noesen, Kellman, Sörensen – Gregor, True, Gambrell.

    Rozhodčí: MacDougall (CAN), Pollock (CAN) – Galloway (CAN), Murphy (USA).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly tohoto souboje vyhrávají hosté, ti však při prvním pokusu založit nějaký útok okamžitě poslali kotouč na icing.
     
    00:18
    Ryan Pulock si po vyhraném buly našel kotouč na modré a okamžitě jej posílal přes clonu na branku, gólman Sharks si připisuje první zákrok v dnešním utkání.
     
    00:49
    Martin Jones podél prken našel svojí rozehrávkou jenom hůl Nelsona, který tak podržel útočné pásmo pro Islanders a dovolil prostřídat svým spouhráčům. San Jose je v úvodu pod velkým tlakem.
     
    01:30
    A když se hosté poprvé dostali do útočného pásma, vlivem nepřesné rozehrávky musel Kevin Labanc lovit kotouč až skoro u své branky.
     
    02:02
    Semjon Varlamov si při rozehře vybral slabší chvíli a zpoza branky poslal kotouč jenom na hůl Gregora, který ale nedokázal někoho najít, či sám něco vymyslet. Puk se tak vracel až na modrou, následnou střelu Varlamov drží v lapačce.
     
    02:35
    Islanders se dostali pod zámek aktivní třetí formace Sharks, proto zvolili řešení v podobě vyhození na icing. Vstup do utkání ze strany Islanders je tak prakticky dorovnán povedenou sekvencí hostí.
     
    03:12
    Timo Meier si na pravém křídle kličkou na dlouhou hůl otevřel prostor pro střelu, jeho střela ale končí na betonech Varlamova. Na základě toho rozjeli Islanders rychlý útok, který obstaral Anders Lee, avšak neuspěl.
     
    05:45
    Jordan Eberle selhal při přechodu modré čáry, omluvte zároveň prosím technické potíže, které pronásledují dnešní zápas. Silný déšť a větrná smršť bohužel moc nejsou příznivci onlajnových přenosů.
     
    06:48
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí se ujímají po necelých sedmi minutách vedení a může za to chyba obránce Sharks ve středním pásmu! Právě tady sebral kotouč Eberle, přistrčil ho na Mathewa Barzala, který tak rozjel brejk 2 na 1, na jehož konci byla přesná přihrávka na ANDERSE LEEHO. Domácí kapitán pak nekompromisně umístil puk do levého vinglu – 1:0! Asistence: Mathew Barzal, Jordan Eberle.
    06:48 Anders LEE - 1:0
     
    07:23
    Na druhé straně však hned mohl reagovat Jacob Middleton, střelou z vrcholku levého kruhu ale napálil jenom břevno Varlamovy branky! Následuje komerční přestávka.
    07:23 Middleton nastřelil jenom břevno
     
    08:03
    Martin Jones nyní při rozehrávce zachyboval a prakticky daroval kotouč pro Bellowse, který však nedokázal zblízka, navíc z ostrého úhlu, zamést puk do opuštěné klece! Dvě velké šance na obou stranách, stav ale zůstává stále příznivější pro domácí.
     
    09:06
    Mathew Barzal sice předvedl krásnou individuální akci, zákrok Martina Jonese ale zabránil tomu, aby to skončilo gólem na 2:0! Barzal se totiž dostal do střelecké pozice kličkami rovnou přes tři hráče, jeho střela na delší tyč ale končí jenom v náručí domácího gólmana.
    09:06 Barzalova kličkovaná nekončí gólem
     
    10:08
    Hraje se rozhodně velice solidní utkání, nyní Sharks nahodili do útočného pásma a dokázali v přesile získat kotouč proti soupeři a rozjíždí kombinaci.
     
    10:36
    San Jose právě vstřelilo branku!
    San Jose dokázalo ojedinělý výpad přetlačit do gólu a srovnat stav zápasu! DYLAN GAMBRELL šikovně tečoval takovou polostřelu Radima Šimka od modré čáry a kotouč překvapivě propadl až za Varlamovova záda. Ruský gólman o tom prakticky vůbec nevěděl a Šimek slaví asistenci – 1:1! Asistence: Radim Šimek, Timo Meier.
    10:36 Dylan GAMBRELL - 1:1
     
    11:08
    Hosté povzbuzeni gólovým úspěchem znovu kombinují v blízkosti domácí branky,. Evander Kane se dostal po krosové přihrávce ke střele z hranice levého kruhu, ale Varlamov se včas přesunul.
     
    12:00
    Islanders dvakrát za sebou vyhodili snadno puk k brance Jonese, nyní nejsou domácí moc ve své kůži a Sharks do toho skutečně šlapou.
     
    12:21
    Z hromadného souboje za Varlamovou brankou vyšli lépe jeho spoluhráči, kteří už si to šturmovali do útočného pásma. Nelson po pravém křídle ale neprotlačil sebe, ani kotouč.
     
    13:37
    Sharks mají velký tlak, Dylan Gambrell vyslal z pravého kruhu střelu na delší tyč, Varlamov vyrazil betonem přímo na protější stranu, kde byl připraven Evander Kane k dorážce, ale minul! Dokázal však puk vrátit zpátky do ohně, obrana Islanders nakonec s vypětím sil dokázala situaci uhlídat.
     
    14:55
    Po komerční pauze se rozehraje první přesilovka dnešního zápasu. Stefan Noesen (SJS) podrazil v rohu kluziště Baileyho a míří na trestnou lavici.
     
    17:27
    Opět omluvte prosím technické potíže. Islanders ale přesilovou hru nevyužili, hraje se nadále tak v plném počtu hráčů, zatímco se třetina pomalu blíží ke konci.
     
    18:07
    Na Eberleho směřovala další nahrávka do jízdy, tentokrát si ji již dokázal hráč domácích lépe zpracovat a valit do útočného pásma. Jeho střela zleva však byla velmi slabá.
     
    18:46
    Dylan Gambrell byl za brankou Varlamova osamocen, nepodařilo se mu tak cokoliv udělat, aby ohrozil gólové konto zápasu. Pomalu se blížíme do závěru třetiny.
     
    19:45
    Noah Gregor mohl poslat těsně před koncem třetiny Sharks do vedení, jeho dorážka po nejistém zákroku Varlamova však neskončila ani přímou střelou na branku!
    19:45 Gregor z dorážky ani neohrozil branku Islanders
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Za námi je rušná první třetina, která nabídla mnoho šancí z obou stran, a také dva góly. Sharks sice působili zakřiknutě v samotném úvodu zápasu a dostali gól na konci sedmé minuty z hole Anderse Leeho, z toho se ale Žraloci dokázali oklepat a srovnat v čase 10:36, což zařídil šikovnou tečí Šimkovy střely od modré Dylan Gambrell. Ke konci dvaceti minut měli hosté více ze hry, stav 1:1 však zůstává i do druhé třetiny.

    Střely na branku: 10 – 10
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Začíná nám druhá třetina, úvodní buly šlo pro domácí barvy, které se hned vrhly do útočení.
     
    20:38
    Sharks však byli prvním týmem ve třetině, kdo zahrozil. Jejich brejk 3 na 2 skončil sice střelou z ostrého úhlu, ale Varlamov neměl žádný problém s tímto zákrokem.
     
    21:10
    Islanders právě vstřelili branku!
    Islanders si berou na začátku třetiny zpět své vedení a ANDERS LEE jako správný kapitán skóruje v dnešním zápase podruhé! Všechno to začalo u vlastní branky, Devon Toews rozjel útočnou akci, vyměnil si puk s Barzalem a nejproduktivnější hráč Islanders pak nechal prostor pro střelu právě Leemu, který díky nešikovné cloně Vlasice překvapil Jonese projektilem na bližší tyč – 2:1! Asistence: Mathew Barzal, Devon Toews.
    21:10 Anders LEE - 2:1
     
    23:05
    Hraje se i nadále ve vysokém tempu, od mantinelu k mantinelu. Jenže je to momentálně pasáž hry bez šancí. Oba týmy kotouč na svých holích trošku hledají a nedokáží ohrozit soupeřovu branku.
     
    24:02
    Tim Heed vytušil přihrávku na Toewse, byl na puku první a po přechodu modré čáry okamžitě střílel, jeho střelu doprostřed ale Varlamov spolehlivě kryje.
     
    24:22
    Kevin Labanc jenom nahodil puk do útočného pásma a odjíždí se svojí pěticí střídat. To samé páchají i domácí.
     
    25:20
    Ztráta puku na modré čáře dala prostor dalšímu protiútoku Sharks, poslední přihrávka na Kanea sice šla do výborné pozice na pravém kruhu, žraločí #9 si však nedokázala puk zpracovat na první dobrou.
     
    26:12
    Noah Gregor se pokusil překvapit Varlamova objetím branky a zasunutím puku na druhé tyči, jeho záměr ale přečetl Leddy a dobře hostujícího útočníka vystínoval.
     
    27:35
    Mathew Barzal se opět probíjel středem přes dva hráče, tentokrát mu to však nevyšlo a vznikl tak prostor na útok Barclayho Goodrowa po pravém křídle. Jeho střelu z kruhu nakonec Varlamov udržel ve výstroji, Anders Lee pak následně narazil Goodrowa na mantinel a vysvětloval mu něco, všechno ale rozehnali čároví a následuje power break.
     
    27:48
    Mario Ferraro zkouší rozjezdit následky tvrdého hitu na ledě během přestávky, zřejmě se jednalo o nějaký problém s kolenem. Nakonec ale dává souhlasný pokyn a zůstává na ledě.
     
    28:11
    Andy Greene schytal pukem do obličeje přímou střelu od modré, naštěstí se nic vážného nestalo, Greene neplival zuby, ani se v jeho obličeji neskví krev. Hra nicméně byla i tak přerušena.
     
    28:35
    Johnny Boychuk tvrdě nasypal na mantinel Kanea, emoce začínají v tomto utkání jít postupně nahoru. Hosté se v pásmu následně dostali před branku Varlamova, sám domácí gólman přerušuje hru zalehnutím puku.
     
    28:55
    Tom Kühnhackl na pravém křídle zakončoval brejk 3 na 2, jenže v té nejlepší pozici pro střelu nakonec promáchl. Při Kühnhacklově brzdě se navíc srazili hned tři hráči včetně něj a Sharks byli v početní nevýhodě, soupeř toho ale nedokázal nijak využít.
     
    30:02
    Radim Šimek vyhrál důležitý souboj za vlastní brankou a následně poslal puk tak šikovně, že se nejednalo o zakázané uvolnění. Ostrované se ale bleskově vrátili zpátky, po zásahu ochranné sítě následuje komerční přestávka.
     
    30:33
    Kevin Labanc najíždějící si po pravém křídle nedosáhl na nahrávku do jízdy, puk přebírá Leddy a snaží se konstruktivně rozehrát.
     
    31:08
    Anthony Beauvillier přejel celé pásmo napříč ve snaze si najít lepší střeleckou pozici, ve finále však nenašel vůbec nic a byl nucen nahodit kotouč po prknech za Jonesovu branku.
     
    31:55
    Kieffer Bellows, syn Briana Bellowse, který byl draftován do NHL v roce 1982, se ukazuje v dobrém světlě, když dokázal dvakrát přerušit rozehrávku Sharks. Nic navíc z toho ale nevytěžil.
     
    32:52
    Už to vypadalo, že se domácí dostanou do souvislého tlaku, jenže Pulock na modré nepřesně nahrál a Žraloci vykazují hru do středního pásma.
     
    33:28
    Patrick Marleau po vyhraném buly v obranném pásmu nasadil rychlost a brousil hranu na levém křídle. Dokonce se dostal i před vracejícího se obránce, ale jeho pokusu chyběla o dost větší razance.
     
    34:11
    Brent Burns zvládl píchnout puk v poslední chvíli do předbrankového prostoru, ve kterém se nacházel True. V těžké pozici však zástupce dánského hokeje nebyl schopen postrčit kotouč k brance.
     
    35:26
    Michael Dal Colle si najížděl na levém kruhu na přihrávku, blok Kanea však tuto zpětnou nahrávku zastavil.
     
    35:59
    Nahození Kieffera Bellowse ze středního pásma v první chvíli nevypadalo nijak zvláštně, o to větší šok ale byl, když se puk zastavil na tyči Jonesovy branky! Tohle mohl být klidně rozdílový gól na 3:1.
     
    36:15
    Následuje komerční přestávka, zatímco komentátor se modlí, aby mu aktuální počasí venku hrálo do karet. Zatím tomu tak bohužel není...
     
    36:51
    Jordan Eberle si stáhl po zadovce Barzala kotouč z pravého křídla na osu a střílel, Jones jeho pokus kryje betony.
     
    37:38
    Islanders právě vstřelili branku!
    V dalším případě však Jones neměl šanci jakkoliv reagovat, domácí odskakují před koncem třetiny na dvoubrankový rozdíl! Opět to byla chyba hráče Sharks, Barclay Goodrow vůbec nevěděl o Nelsonovi za zády a bylo pro něj překvapení, když mu domácí plejer puk za brankou čistě sebral. Pak už to bylo jednoduché, Nelson nahrál na DEVONA TOEWSE, který nekompromisní bombou pod víko dává Islanders klid – 3:1! Asistence: Brock Nelson.
     
    38:43
    Chyby se však nevyhýbají ani domácí straně, po jedné takové se do střelecké příležitosti tlačil Marcus Sörensen, místo puku však do Varlamovovy branky dopravil akorát tak sebe.
     
    39:25
    Poslední minuta druhé periody, domácí se ještě snaží navýšit svůj náskok, ke gólu se již ale pravděpodobně nedopracují.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Tak i tomu je, Islanders odcházejí přesto do kabiny spokojenější. Proti Sharks drží po 40 minutách vedení 3:1. Své gólové zásahy si rozložili na úvod a konec periody. Nejprve vrátil domácím náskok v čase 21:10 kapitán Anders Lee, aby pak zajistil odskočení na dvě branky dvě a půl minuty před koncem Devon Toews. Opět jsme sledovali svižnou třetinu ve vysokém tempu, avšak ubylo oproti první části šancí. Herně je to stále otevřené a není vyloučeno, že by Sharks mohli zdramatizovat zápas.

    Střely na branku: 14 – 20 (10 – 6)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    První buly ve třetí třetině vyhrávají hosté, jenže první, co stihli vytvořit, bylo zakázané uvolnění. Hra se proto rychle stěhuje před branku Jonese.
     
    40:20
    Tvrdá srážka Goodrowa s jedním z obránců Islanders si vysloužila hodně velký aplaus z tribun naplněné haly. Díky tomu však Sharks udrželi útočné pásmo, aby ten potlesk ještě domácí fanoušky nemrzel.
     
    41:26
    Nakonec se tak nestalo, San Jose však pokračuje v náporu a snaží se dotlačit se do nějaké lepší šance.
     
    42:00
    Mathew Barzal nabruslil do pásma, přejel na pravý kruh a tvrdou střelou křížem napálil jenom beton Jonese, od kterého se kotouč odrazil do ochranné sítě.
     
    42:05
    Hned po buly musel Jones předvést bleskový zákrok, Kieffer Bellows skryl střelu za obránce a gólman hostí reagoval až v poslední chvíli.
     
    42:29
    Semjon Varlamov byl přesvědčen po střele Noesena o tom, že puk má jednoduše někde pod sebou a rozhodčí přeruší hru. Opak byl ale pravdou, kotouč byl zhruba dva metry od jeho betonu a hasit to musel nejblíže postavený obránce.
     
    43:13
    Tim Heed se tlačil více na osu ledové plochy, dvojice obránců mu to však nedovolila a navíc obránce Sharks o puk přišel. Tohle se tak rozhodně nevyplatilo...
     
    43:53
    Kotouč šel na tribuny z hole hráčů Islanders a hosté si žádali vyloučení, čárový rozhodčí ale signalizuje teč o mantinel, a proto se menší trest neudělí.
     
    44:29
    Zakázané uvolnění Islanders stěhuje hru zpět před branku ruského gólmana Varlamova. Obecně posledními minutami kvalita hry jde pomalu dolů.
     
    44:55
    Nick Leddy na vrcholku levého kruhu v útoku udělal efektivní otočku a zbavil se clonícího Heeda, následně přenechal puk pro Beauvillera z druhé vlny, jehož střelu však pevně drží pod betonem Jones.
     
    45:09
    Evander Kane ale také umí střílet z druhé vlny, předvedl to v momentě, kdy přešel modrou čáru a prakticky okamžitě z nahrávky nastřelil puk na branku. Semjon Varlamov raději přerušuje hru.
     
    46:24
    Další střelu poslal na branku Radim Šimek a opět to byla teč v předbrankovém prostoru, tentokrát jí však Joel Kellman umístil mimo. Po dalším ofsajdu domácích následuje komerční přestávka.
     
    47:07
    Mathew Barzal je zkrátka ve formě a tým Islanders táhne. Tentokrát si na modré pohrál s Thortonem, kterého poslal na párek, v krátkém časovém sledu ještě Barzal překonal obránce, nicméně neměl podporu, tím pádem musel puk odevzdat.
     
    48:02
    Anthony Beauvillier využil další nepřesné rozehrávky, potáhl si kotouč mezi kruhy a prudkou střelou zkusil překonat povyjetého Jonese, ale hostující gólman se prostřelit nenechal.
     
    49:28
    Obrana Žraloků vůbec nestíhala, Mario Ferraro (SJS) ale křivdu cítí poměrně oprávněně. Leeho se prakticky hokejkou nedotkl, respektive ne v rámci hákování. Rozhodčí to leč viděl jinak a posílá obránce Sharks na dvě minuty ven.
     
    50:33
    Přesilovku však Islanders hrají tragicky, San Jose naopak v pohodě brání a vyhazuje kotouče jeden za druhým.
     
    51:29
    Přesilovou hru zakončoval střelou z vrcholku pravého kruhu Ryan Pulock, Martin Jones však nadvakrát jeho bombu zkrotil, přerušil hru a dal tím pádem prostor pro komerční přestávku.
     
    52:02
    Timo Meier (SJS) si pomohl při zpracování kotouče vysokou holí, problém však nastal v tom, že holí navíc trefil do obličeje i obránce Islanders stojícího za ním. Tím pádem to jsou dvě minuty a pomýšlení na drama se hostům oddaluje.
     
    53:19
    Oslabení se sice San Jose daří, ale čas povážlivě utíká směrem ke konci a hosté potřebují hrát, nikoliv jenom vyhazovat kotouče napříč ledovou plochou.
     
    54:14
    Domácí nyní přečkali veikou šanci hostí! Timo Meier naskočil z trestné, zachytil kotouč a díky tomu, že měl hodně prostoru v útočném pásmu, dostal se i ke střele. Varlamov ji však lapil, puk mu vypadl k hokejce Truea. Zády k brance ale dánský hokejista nedokázal poslat kotouč do branky a Varlamov jeho poměrně neefektivní střelu kryje!
     
    55:02
    Následuje poslední komerční přestávka dnešního zápasu. Po ní vstoupíme do poslední pětiminutovky zápasu v Nassau Coliseum.
     
    55:25
    Závod o puk nakonec vyhrává Burns, díky němuž tak není potřeba pískat zakázané uvolnění. Nikdo ze spoluhráčů mu ale nepomohl, proto Islanders hrají zpět před Jonesovou brankou a čas hraje pro ně.
     
    56:26
    Marc-Édouard Vlasic střílel od modré, vystupující Lee ale jeho pokus bruslí zastavil. Sharks drží pásmo a na střídačce se už chystá plán na odvolání gólmana.
     
    57:12
    Sražená střela v ochranné síti, sáhnou Kalifornští k oddechovému času, nebo si to nechají na později?
     
    57:12
    Rozhodně však neotálí se hrou bez gólmana a Martin Jones tak bude sledovat snažení svých spoluhráčů ze střídačky.
     
    57:19
    První pokus trefit prázdnou branku z vlastního kruhu ale končí fiaskem, respektive zakázaným uvolněním.
     
    57:41
    Islanders právě vstřelili branku!
    V Nassau Coliseu je hotovo, Islanders se vítězně naladí na zápas s Rangers! Brock Nelson získal puk a podél prken našel rozjetého Anderse Leeho, který měl prostor na završení hattricku. Zachoval se však týmově, nahrávkou našel rozjetého JOSHE BAILEYHO, který z osy zametl puk do prázdné kasy – 4:1! Asistence: Anders Lee, Brock Nelson.
    57:41 Josh BAILEY - 4:1
     
    59:04
    Zápas se už jenom dohrává. Sharks ani neodvolávají znovu gólmana, skutečně se čeká jenom na závěrečnou sirénu.
     
    59:27
    V samotném závěru tu ale ještě je přesilovka pro Sharks. Nick Leddy (NYI) stáhl za ruku na zem unikajícího Sörensena a závěr zápasu tak bude sledovat z trestné.
     
    59:45
    Islanders ale bezpečně vyhazují až za branku Jonese a nic víc se už dnes nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je za námi a šťastnější jsou hráči Islanders, kteří nepustili své dvougólové vedení z druhé třetiny a zodpovědnou hrou jak dozadu, tak dopředu si dokráčeli pro výhru 4:1. Ve třetí třetině se toho skutečně moc neudálo, hrálo se však poměrně v tempu. Sharks se nemohli propracovat k nějaké větší šanci, tu největší měl v 55. minutě True, jenže kotouč do branky nedostrkal. Nakonec to hosté zkusili bez gólmana, to však potrestal v čase 57:41 Josh Bailey a ustanovil tak definitivní podobu výsledku.

    Střely na branku: 26 – 30
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Anders Lee (NYI) 2+1
    2. Mathew Barzal (NYI) 0+2
    3. Devon Toews (NYI) 1+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Radim Šimek (SJS) 0+1, 1 střela, čas na ledě 22:54
     
    Dnešní utkání sledovalo 13 917 diváků.
     
    Z mé strany je to tak dnes vše. Přijměte prosím ještě jednou omluvu za technické problémy v úvodu zápasu, nakonec se to však povedlo napravit a vše dovést do zdárného konce. Islanders se tak naladili vítězně před důležitým soubojem s Rangers, krize Sharks naopak pokračuje a je to čtvrtá prohra z pěti posledních utkání.

    U NHL se na vás budu opět těšit už ve středu od jedné hodiny ranní, právě při bitvě o New York. Do té doby užívejte života a dobrou noc! (01:37:53)

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 7. Lee (Barzal, Eberle), 22. Lee (Barzal, D. Toews), 38. D. Toews (B. Nelson), 58. Jo. Bailey (Lee, B. Nelson) – 11. Gambrell (R. Šimek, Meier)


    New York Islanders: Varlamov (Greiss) – A. Greene, Pulock, D. Toews, Mayfield, Leddy, Boychuk (A) – Lee (C), Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Komarov – Bellows, Jo. Bailey (A), Dal Colle – M. Martin, Koivula, Kühnhackl.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Vlasic, Ferraro, Middleton, Heed, R. Šimek, Burns (A) – Meier, J. Thornton (A), Labanc – E. Kane, Goodrow, Marleau – Noesen, Kellman, Sörensen – Gregor, True, Gambrell.

    Rozhodčí: MacDougall (CAN), Pollock (CAN) – Galloway (CAN), Murphy (USA)

    Diváci: 13 917
    thejrc.org