Chabarovsk – Nižněkamsk 0:8 (kon.) | Magnitogorsk – Ufa 1:2 (po pr.) | Jokerit – Petrohrad 1:6 (kon.)
Kazaň – Minsk 5:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 2:1 (3:2 po s.n.) | Omsk – Jaroslavl 0:1 (kon.)
po prodl.
Metallurg Magnitogorsk
1:2 (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)
Salavat Julajev Ufa
Neděle 23.02.2020, 13:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    63:41 Sakari MANNINEN - 1:2
     
    63:41
    Ufa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Salavat okamžitě využívá přesilovku a z dnešního duelu bere dva body. SAKARI MANNINEN si vyměnil na modré čáře puk s Omarkem a následně bez přípravy vypálil. Trefil to výtečně, neboť rána zamířila do bližší šibenice. 1:2 po prodloužení. Asistence: Linus Omark.
     
    Hostující střídačka si bere oddechový čas.
     
    63:27
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Maxim Matuškin – 2 min., držení).
     
    Střely na bránu: 18 – 37.
     
    59:30
    Filippi se dostal k odraženému puku a před sebou už měl jen hostujícího brankáře. Střelou pod horní tyč ale neuspěl. Magnitogorsk mohl v úplném závěru rozhodnout.
     
    Gól je potvrzen! Je vyrovnáno.
     
    Ještě však není jisté, zda-li tento gól bude platit. Rozhodčí se radí u videa, neboť Baranov byl ve chvíli dosažení branky v brankovišti.
    46:23 Eduard GIMATOV - 1:1
     
    46:23
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hned po skončení přesilovky padla branka! EDUARD GIMATOV si počkal na levém kruhu na přihrávku Kadějkina z otočky a rozvlnil síť. Zřejmě se ještě bude telefonovat, neboť Baranov při dosažení gólu spadl do brankoviště. 1:1. Asistence: Alexandr Kadějkin a Alexandr Burmistrov.
     
    44:16
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Vasilij Košečkin – 2 min., podrážení).
    43:22 O'Dellova branka nakonec uznána nebyla
     
    43:22
    Metallurg sice vsítil hned vzápětí další gól, jenže ten nebyl uznán z důvodu kopnutí do kotouče. Eric O'Dell dorážel bruslí po střele Kuljomina, která skončila na tyči.
    42:56 Sergej MOZJAKIN - 1:0
     
    42:56
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Úvodní branka zápasu je tady! SERGEJ MOZJAKIN vystihl velmi špatnou přihrávku Semjonova, která od mantinelu mířila na střed. Kapitán Metallurgu si už poradil a krásnou střelou poslal svůj celek do vedení. 1:0. Bez asistence.
     
    Střely na bránu: 13 – 24.
     
    37:24
    Magnitogorsk využil nepřesné rozehrávky Ufy a najednou se zjevil ve třech lidech před bránou. Loktionov ale nedokázal propasírovat kotouč za ležícího Metsolu, který se parádně na brankové čáře natáhl.
     
    36:06
    Vasilij Košečkin se výtečně přemístil proti ráně Baranova z pravého kruhu. Ufa celou situaci skvěle vykombinovala, ale branku ani tentokrát nedala.
     
    34:22
    Ani tentokrát Kadějkin z vyložené pozice neuspěl. Opět stál sám v mezikruží a stačilo už jen přesně zamířit. Košečkin byl však včas betony na ledě a pohotově zakročil.
     
    31:14
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Grigorij Dronov – 2 min., podrážení).
     
    25:08
    Alexandr Kadějkin vystihl nepřesnou rozehrávku domácích. Z mezikruží mířil do šibenice, ale pouze orazítkoval tyč Košečkinovy brány.
     
    20:50
    Vyloučení v týmu Salavat Julajev Ufa (Alexej Semjonov – 2 min., podrážení).
     
    Střely na bránu: 5 – 13.
     
    10:12
    Ufa vsítila gól, jenže branka neplatí! Burmistrov střelou z pravého kruhu trefil rameno brankáře Košečkina, od kterého se puk odrazil do vzduchu. Dmitrij Kugryšev jej právě ze vzduchu poslal do brány, ale podle hlavního rozhodčího to bylo nad horní tyčí.
     
    09:27
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Arťom Minulin – 2 min., podrážení).

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 43. Mozjakin – 47. Gimatov (Kadějkin, Burmistrov), 64. Manninen (Omark)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Děmčenko) – Antipin (A), J. Birjukov, Dronov, J. Jakovlev (A), Minulin, Matuškin, Pivcakin – Kozun, Loktionov, Mozjakin (C) – N. Kuljomin, O'Dell, Potěchin – A. Nestrašil, Filippi, Dorofejev – Ljubimov, Několenko, Timkin – Rožkov.
    Salavat Julajev Ufa: Metsola (Karejev) – Larsen, A. Semjonov (A), Arzamascev, Koledov, Pašnin, Ar. Sergejev, Muchamadullin – Hartikainen, Manninen, Omark (C) – Baranov, Burmistrov (A), Kugryšev – Soloduchin, Kadějkin, V. Žarkov – M. Majorov, Kartajev, Gimatov – Alalykin.

    Rozhodčí: Odins, Romaško – Judin, Ivanov

    Diváci: 7 500
    ocianews.com