Chabarovsk – Nižněkamsk 0:8 (kon.) | Magnitogorsk – Ufa 1:2 (po pr.) | Jokerit – Petrohrad 1:6 (kon.)
Kazaň – Minsk 5:4 (kon.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 2:1 (3:2 po s.n.) | Omsk – Jaroslavl 0:1 (kon.)
po s.n. (3:2)
Dynamo Moskva
2:1 (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
Spartak Moskva
Neděle 23.02.2020, 15:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Vladimir BRJUKVIN - 2:1
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Dynamo Moskva.
    VLADIMIR BRJUKVIN se prosadil v obou nájezdech, nejprve v první sérii a poté rozhodl v sérii šesté, když se trefil přesně mezi betony dnes jinak vynikajícího Chomčenka. Dynamo tak vítězí nad svým soupeřem pošesté v řadě a Spartak tak naposled porazil soupeře 5.11.2018.
     
    64:33
    Vadim Šipačov dostal pas mezi kruhy a svojí ránou těsně přestřelil branku.
     
    Branka neplatí a opravdu i přes opakované záznamy nevím, co za tímto rozhodnutím stojí. Pokračuje se tak ve hře.
    64:21 Neuznaný gól Chochlačova
     
    64:21
    André Petersson se proháčkoval až před branku, ovšem k zakončení se nedostal. Odražený puk sebral Igumnov a dával ho pro Michala Čajkovského na střelu, ale ani on se neprosadil. Naopak puk si srazil pro sebe ALEXANDR CHOCHLAČOV, ujel do samostatného úniku a nyní už Ivana Bočarova překonal střelou kolem betonů. Bez asistence.
     
    56:34
    Daniil Tarasov byl před brankou hodně aktivní a naprosto skvěle nahrál pro Teema Pulkkinena. Ten už zakončoval do poloviny prázdné branky, navíc k tyči, ale tam se stačil skvěle natáhnout Pavel Chomčenko a kotouč lapil. Finovi prostě není přáno dát v patnáctém utkání v sezoně za Dynamo svůj šestý gól.
     
    56:08
    Fantastický zákrok Ivana Bočarova. Kotouč propadl mezi kruhy pro Anatolije Nikonceva, který na nic nemyslel, zavřel oči a napálil touš golfákem na branku. Ale lapačka gólmana Dynama byla na místě.
     
    54:02
    Nyní přišla na modré otřesná přihrávka Damira Musina na spoluhráče, takže domácí forvard Daniil Tarasov vypíchl puk a se spoluhráčem šli do situace dva na dva. Na útočné modré převzal kotouč Teemu Pulkkinen, kterému dnes prostě přáno není. Ve druhé třetině neproměnil velkou šanci tváří v tvář Chomčenkovi, nyní těsně netrefil levou šibenici.
     
    52:25
    André Petersson se snažil u levé tyče z pohledu Chomčenka dvakrát dorážet puk, ale ani v jednom případě nebyl úspěšný a brankář Spartaku nyní opět zachránil svůj tým.
     
    48:08
    Dmitrij Jaškin poslal Michaila Juňkova na mantinel, který spadl na jeho hůl a nepovolil. Možná to bylo i trošku od Juňkova taktické, takže když už český útočník konečně svou hůl dostal do moci, zasáhl soupeře právě svou holí.
     
    46:03
    Pro Dynamo mohlo být opět veseleji, neboť Vladimir Brjukvin dostal kotouč na modrou a prodral se přes dva hráče až k Chomčenkovi. Neměl tolik prostoru, takže zkusil zakončení bekhendem, ale po ledě na gólmana nevyzrál.
    44:56 Anatolij NIKONCEV - 1:1
     
    44:56
    Spartak právě vstřelil branku!
    Tohle byla paráda ANATOLIJE NIKONCEVA. Ten se ve středním pásmu dostal k odraženému puku a z pravého kruhu si to namířil před branku. Trošku netakticky po něm vystartoval Mironov, kterému Nikoncev udělal snadnou kličku, vzápětí oklamal i gólmana a zamířil mu přesně mezi betony. Asistence: Arťom Fjodorov.
     
    43:10
    André Petersson se krásně prokličkoval po pravé straně až k tyči, kde už se hodlal zakončovat, ovšem kotouč mu na poslední chvíli sjel z hole.
     
    40:57
    Tím spíše, že Arťom Fjodorov dostává naprosto zbytečný trest za nedovolené bránění.
     
    40:31
    Další šance pro Spartak. Andrej Mironov dostává dvě minuty za hákování.
     
    39:59
    Ještě jedna šance pro Dynamo. Vladislav Jefremov nahrával puk na Arťoma Volkova, který si z druhé strany sjel mezi kruhy, ale střelou kousek nad ledem našel jen lapačku gólmana.
     
    37:01
    Oba dva kohouti dostávají dvě minuty za hrubost, což bylo jednoznačně správně posouzené.
     
    36:49
    Tak až v závěru dlouhé početní výhody Spartak trošku zavřel soupeře před brankou a znovu je z toho velká potyčka. Bočarov jistě držel puk, ale Daugavinš i přes to zkusil kotouč zpod jeho výstroje vyšťourat, což se samozřejmě nelíbilo Jegoru Zajcevovi a už se to všechno mlelo. A bude se vylučovat.
     
    33:19
    Jenže ubránili se jen za cenu toho, že Gennadij Stoljarov inkasoval zásah zpoza branky vysokou holí od Michala Čajkovského, který jde opět ven na dvě a dvě minuty.
     
    30:50
    Danill Tarasov z levého kruhu krásně naservíroval puk před branku na Teemu Pulkkinena, ale finský hokejista neusměrnil kotouč za záda Chomčenka. Naopak ve velké šanci trefil přímo gólmana Spartaku. Mezírku mezi jeho betony nastavením hole nenašel. Skóre je tak stále stejné.
     
    30:05
    Chomčenko má nějaký problém s výstrojí a musí jet na střídačku k úpravě. Julo Hudáček zatím zůstává v klidu.
     
    29:14
    Vjačeslav Kuljomin se snažil dorážet puk z pozice brankoviště a je jasné, že v tomto prostoru musí nějakou tu ránu očekávat. A také přišla dohrávka od Jevgenije Kulika, která byla možná až moc tvrdá a mohlo jít o faul.
     
    16:35
    Obávaný kanonýr z KHL si projel přes dva hráče, které oklamal krásnou stahovačkou, a přes Viklunda si sjel až k brankáři Chomčenkovi. Ačkoliv neměl příliš prostoru na zakončení, pokusil se o rychlou střelu, se kterou měl gólman problémy.
     
    15:54
    Vzápětí tak přišel tvrdý souboj u trestných lavic, kdy Maxim Gončarov, možná trošku frustrován, že nebyl jeho týmu pískán faul, sejmul Michaila Grigorjeva. Hodně nepříjemný faul loktem, po kterém je Grigorjev dost otřesen.
     
    12:40
    Neslavná čtyřminutová přesilovka hostí končí, jelikož se střídačka Spartaku provinila příliš mnoho hráči na ledě. Za tohle určitě nebude kouč Olegs Znaroks nebo Oleg Znarok – jak chcete -rád.
     
    09:42
    Těžký moment pro Dynamo, jelikož Michal Čajkovský je potrestán na dvě a dvě minuty za napadení. Naopak jeho souputník z bitky nikoliv.
     
    09:42
    Před brankou byla dlouho taková menší pošťuchovačka, až se utvořila dvojička Michal Čajkovský a Ansel Galimov. Oba dva si to hezky rozdali v pěstním souboji, který by na body vyhrál útočník Spartaku Galimov. A oba dva míří na střídačku.
     
    07:56
    Ansel Galimov šel za brankou na zem po tom, co ho naprosto zbytečně poslal na hrazení krosčekem Arťom Volkov.
     
    07:39
    Martinš Karsums přijal před brankou ideální přihrávku zpoza klece Bočarova. Byl na okamžik nehlídán, ale z dobré pozice pálil pouze do gólmana a k dorážce se již nedostal.
    05:27 Vjačeslav KULJOMIN - 1:0
     
    05:27
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí ekipa se dostává do vedení. VJAČESLAV KULJOMIN dostal ideální přihrávku na osu hřiště mezi kruhy od Muranova, který se po pravé straně prodral do pásma. Tváří v tvář z z ideální pozice po naznačení propálil Pavla Chomčenka, čímž určitě udělal radost Vladimiru Jurzinovovi, klubové legendě. Asistence: Ivan Muranov.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 6. V. Kuljomin (Muranov), rozh. náj. Brjukvin – 45. Nikoncev (Fjodorov)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Kaspars Daugavinš (SPM)
    1:1   Vladimir Brjukvin (DMS)
    2. série:
    1:1   Anatolij Nikoncev (SPM)
    2:1   Daniil Tarasov (DMS)
    3. série:
    2:1   Arťom Fjodorov (SPM)
    2:1   Ivan Igumnov (DMS)
    4. série:
    2:1   Alexandr Chochlačov (SPM)
    2:1   Teemu Pulkkinen (DMS)
    5. série:
    2:2   Andrej Kutějkin (SPM)
    2:2   Igor Polygalov (DMS)
    6. série:
    3:2   Vladimir Brjukvin (DMS)
    3:2   Kaspars Daugavinš (SPM)


    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Hietanen, Čajkovský, Volkov, Mironov (A), Grigorjev, J. Zajcev, Ljamin, Pribylskij – A. Petersson, Jaškin, Šipačov (C) – Pulkkinen, Igumnov, Tarasov – Alexejev, Jefremov, Brjukvin – Polygalov, Muranov, V. Kuljomin.
    Spartak Moskva: Chomčenko (J. Hudáček) – Hersley, Viklund, Kulik, Kutějkin, Trišin, Gončarov, D. Musin, Nikišin – Juňkov, Chochlačov, Fjodorov – Nikoncev (C), Daugavinš (A), Zubov (A) – Arkalov, A. Galimov, Karsums – Cyplakov, Stoljarov, Zlobin.

    Rozhodčí: Konstantin Olenin, Vladimir Krikunov – Alexander Sadovnikov, Alexander Zacharenko
    thejrc.org