Washington – Philadelphia 2:5 (kon.) | Calgary – Columbus 3:2 (po pr.) | Colorado – Anaheim 3:4 (po pr.)
Vancouver – Arizona 2:4 (kon.)
konec
Washington Capitals
2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Philadelphia Flyers
Čtvrtek 05.03.2020, 01:10 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Kevin Hayes (PHI) – 1+1
    2. Ivan Provorov (PHI) – 1+1
    3. Derek Grant (PHI) – 0+2 (03:51:46)
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Vrána (WSH) – 0+0, 1 střela na bránu, -1, čas na ledě 13:10
    Radko Gudas (WSH) – 0+0, 0 střel na bránu, -2, čas na ledě 12:24

    Jakub Voráček (PHI) – 0+1, 2 střely na bránu, +1, čas na ledě 17:58
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 27:29.
    Zblokované střely – 11:15.
    Vyloučení – 7:7.
    Využití přesilovek 0/7 – 1/7.
    Vhazování – 29:26
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Philadelphie, která svého soupeře porazila výsledkem 5:2. Poslední perioda nám opět přinesla celkem vyrovnanou podívanou, při které jsme sledovali celkem dost nebezpečných situací. Nakonec se Flyers radovali z dalších dvou přesných zásahů, což plně stačilo k vítězství. Jedná se o zaslouženou výhru, Washington dnes nepodal vůbec dobrý výkon.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Vypadá to, že se nám výsledek už měnit nebude. Philadelphia to před malým momentem opět zkoušela směrem dopředu, navíc se jí povedlo nasbírat cenné vteřinky.
     
    57:13
    Wilson zabojoval za hostující brankou, kde se mu povedlo udržet kotouč. Následně u levého kruhu opět zakončoval Ovečkin, který ani tentokráte netrefil branku Flyers.
     
    56:30
    Elliott zkrotil velice nepříjemnou střelu, kterou vyrazil na poslední chvíli. Jeho spoluhráči poté odehráli puk až na druhou stranu, za toušem tak spěchá Dillon.
     
    55:49
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers (Scott Laughton – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:47
    Domácí hráči se konečně dostali k náporu, avšak k prolomení Elliotta nedošlo. Hostující brankář navíc raději pozastavil hru, na řadu tak přichází další komerční přestávka.
    54:15 Scott LAUGHTON - 2:5
     
    54:15
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    O vítězi tohoto zápasu se zdá být rozhodnuto! Ihned po vhazování to SCOTT LAUGHTON zkoušel nahrávkou ke vzdálenější konstrukci, kde byl jeho kolega dobře bráněn. Domácí Orlov ale nešťastně vložil do dráhy letu puku vlastní brusli, od které se touš odrazil za bezmocného Holtbyho.
    Asistence: Kevin Hayes.
     
    52:33
    Hayes se málem dočkal své druhé přesné trefy v tomto duelu, avšak střela do odkryté branky mu nevyšla, neboť trefil pouze brankovou konstrukci.
     
    51:30
    Další zakázané uvolnění v podání Washingtonu, hra se tak vrací zpět před brankáře Holtbyho. Ještě před tím budeme sledovat další komerční přestávku.
     
    50:18
    Před Elliottem se strhl velký závar, avšak puk v brance neskončil. Nejprve se do vyložené šance dostal Wilson, posléze z dobré pozice neuspěl ani Ovečkin!
     
    49:23
    Holtby opět musel za vlastní branku, kde se mu nepovedlo rozehrát dle představ. Jeho nahrávku totiž vystihl jeden z protihráčů, který nabízel puk zpět k modré čáře.
     
    48:11
    Couturier pouze nahazoval směrem za domácí branku, kde se ovšem dokázal zorientovat Siegenthaler. Právě po jeho nahrávce velice nebezpečně nabízel puk Eller.
     
    47:01
    Do své první vyložené šance se dostal také Voráček, který měl celkem dost prostoru na zakončení, avšak to Holtby dokázal vyrazit betonem.
    46:36 Ivan PROVOROV - 2:4

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 15. Eller (Pánik, Hagelin), 39. Hathaway (T. Wilson, Dowd) – 28. Konecny (Provorov, Giroux), 35. K. Hayes (D. Grant, Aube-Kubel), 38. Pitlick (M. Raffl, D. Grant), 47. Provorov (Voráček), 55. Laughton (K. Hayes)


    Washington Capitals: Holtby (Samsonov) – Carlson (A), Dillon, Jensen, Orlov, Gudas, Siegenthaler – T. Wilson, Kuzněcov, Ovečkin (C) – Oshie, Bäckström (A), J. Vrána – Kovalčuk, Eller, Hagelin – Hathaway, Dowd, Pánik.
    Philadelphia Flyers: Elliott (Hart) – Niskanen, Provorov, P. Myers, Sanheim, Braun, Hägg – Voráček, Couturier (A), Giroux (C) – Konecny, K. Hayes (A), Laughton – Pitlick, D. Grant, J. van Riemsdyk – Aube-Kubel, N. Thompson, M. Raffl.

    Rozhodčí: Dwyer, MacDougall – Murchison, Kovachik
    thejrc.org