Washington – Philadelphia 2:5 (kon.) | Calgary – Columbus 3:2 (po pr.) | Colorado – Anaheim 3:4 (po pr.)
Vancouver – Arizona 2:4 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:2 (2:0, 1:0, 3:2)
HC ZUBR Přerov
Čtvrtek 05.03.2020, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 21. kolo
Partner:
     
    V tuto chvíli je to ode mě již vše. Přeji příjemný zbytek dne a u dalších přenosů z dorosteneckého hokeje se těším na shledanou. (19:35:50)
     
    Šedesát minut je pryč, nejzajímavější třetina rovněž u konce! Hradečtí berou ze zápasu po výhře 6:2 všechny body, za vítězstvím vykročili už od první části. Soupeře přehrávali a po čtyřiceti minutách vedli už 3:0, závěrečná dvacetiminutovka ještě nabídla divácky atraktivní pasáž. V 51. minutě totiž padly hned tři branky, poté se ještě Mountfield prezentoval závěrečnou trefou na konečných 6:2 a další salvou šancí. A vysokou výhru si Lvi za dnešní výkon určitě zasloužili, po celý duel byli totiž směrem dopředu i dozadu aktivnějším celkem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Lukáš Pajer číhal úplně sám před bránou a také na něj mířila nahrávka, jenže byla příliš prudká a nedokázal ji zpracovat!
     
    59:11
    Tentokrát zastavilo hradecký útok postavení mimo hru.
     
    58:28
    A další aktivní hradecký bek! Matěj Pinkas krásně prokličkoval kolem soupeřových obránců a tváří v tvář brankáři zakončoval, ve finále své akce ale neuspěl.
     
    57:38
    Šimon Táborský dnes hraje dopředu aktivně, od modré čáry nyní nastřelil tyč!
     
    56:56
    Teď ale domácí vyrobili chybku na modré a Štěpán Mann mohl jít sám do úniku, naneštěstí pro něj se mu však zamotali brusle a skončil na ledě.
     
    56:32
    Lvi jsou znovu v útočné třetině, vypadá to, že jim šest branek ještě stále nestačí.
     
    55:39
    Petr Moravec obkroužil branku a nejprve se pokoušel nahrát před brankoviště a poté ještě dorážet k tyči, přerovský gólman měl ale výstroj tentokrát na svém místě.
     
    55:16
    Matěj Novotný zakončoval z levého kruhu, proti jeho ráně se stihl Žurek přesunout.
     
    54:29
    Zubrům se nepovedlo projít do útoku, po gólové smršti teď vidíme na ledě trochu klidnější dění.
     
    53:20
    Hradec právě vstřelil branku!
    A další branka, nyní znovu v přerovské síti! Lukáš Pajer vrátil kotouč mezi kruhy LUKÁŠI SOUČKOVI, Který puk z otočky a navíc ještě bekhendovou stranou hole zametl po ledě přesně k levé tyči – 6:2. Asistence: Lukáš Pajer.
     
    52:55
    Zubři toho v početní výhodě moc nevymysleli, už je Mountfield zpět v plném počtu.
     
    51:57
    Přerov se sice dostal do pásma, nedokázal ale zacílit na branku.
     
    50:55
    A Přerov má teď ještě přesilovku, Šimon Táborský totiž podrážel.
     
    50:41
    Přerov právě vstřelil branku!
    51. minutu můžeme směle označit jako gólovou, právě jsme v ní totiž viděli už třetí branku! Tentokrát byl aktérem MIROSLAV ŠTÍBR, který upravil výsledek na aktuálních 5:2. Asistence: Adam Tomiga.
     
    50:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Na hostující branku reagují domácí stejnou mincí! Petr Moravec posunul touš na LUKÁŠE PAJERA, jenž přiklepl puk od pravé tyčky za přesouvajícího se brankáře – 5:1. Asistence: Petr Moravec.
     
    50:16
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři se poprvé v duelu prosazují a kazí tak domácímu gólmanovi myšlenky na čisté konto! ŠTĚPÁN MANN zkusil vypálit od pravé tyčky a povedlo se mu najít mezírku ve výstroji – 4:1. Bez asistence.

    Klára Petrásková

    Branky a nahrávky: 3. Budina (Pajer, Pelda), 3. Giesl (Novotný, Táborský), 39. Jirků (Brožek), 48. Brožek (Beran), 51. Pajer (Moravec), 54. Souček (Pajer) – 51. Mann, 51. Štíbr (Tomiga)


    Mountfield HK: Žalčík (Kasal) – Táborský, Beran, Boukal, Havlíček (C), Pelda, M. Pinkas – Giesl, Budina (A), Pajer, Jirků, Novotný, Souček, Brožek, Moravec, Michal Beneš (A).
    HC ZUBR Přerov: Žurek (Němec) – Kaprál, M. Koblížek, Svozil, Růžička, Tomiga, Holík, Billa – Štíbr, Brázda (A), Kuncek, Halík (C), Hradil, Kuchta, Hyža, Buršík, Mann, Galnor, Šilhavý (A).

    Rozhodčí: Pastier – Lučan, Raška

    Diváci: 67
    thejrc.org