Litvínov – Kladno 6:2 (kon.) | Sparta – Olomouc 3:2 (2:0 po s.n.) | Mladá Boleslav – Zlín 3:0 (kon.)
K. Vary – Liberec 3:5 (kon.) | Kometa Brno – Pardubice 0:2 (kon.) | Třinec – Plzeň 3:0 (kon.)
Mountfield HK – Vítkovice 5:2 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
3:4 (1:1, 0:1, 2:2)
HC Škoda Plzeň
Pátek 06.03.2020, 18:00 • Enteria Aréna • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • 22. kolo
Partner:
     
    Děkujeme za přítomnost na dnešním přenosu a těšíme se na Vás u dalšího zápasu. (20:03:20)
     
    Vyrovnaný souboj končí šťastněji pro hosty z Plzně. Ti zvítězili nejmenším možným náskokem 3:4. Pardubice ke konci zápasu dokázaly dvakrát snížit. Napotřetí se jim to ale už nepovedlo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Formánek – osobní trest do konce utkání, kopnutí + 5 min., kopnutí).
     
    59:39
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hra bez brankáře se Pardubicím povedla. Po střele z pravého kruhu od Chabady se puk ocitl před brankářem, kde se nejlépe zorientoval PAVOL ŠTETKA a puk poslal za záda Bočana. Asistence: Ondřej Chabada.
     
    59:27
    Hebek má několik šancí, ale gól zatím nepřišel.
     
    58:49
    Domácí zkoušejí hru bez brankáře.
     
    58:13
    Plzeň měla teď obrovskou šanci, když zpoza branky přihrával Hauser na najetého Korčáka, ten střelou z příklepu branku ale netrefil.
     
    56:02
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice dokázaly snížit na dvoubrankové inkaso. Od modré čáry střílel Novotný, který trefil Bočanovu hruď, puk se od něho odrazil a před brankou stál úplně osamocený DANIEL BURDA, který už měl lehkou práci a puk poslal do sítě. Asistence: Adam Novotný.
     
    55:26
    Plzeň hraje už opatrně a zápas kontroluje.
     
    53:11
    Pardubice se dostaly do obrovského tlaku. Prohrávají o 3 góly a snaží se se zápasem ještě něco udělat. Je vidět, že mladíci jsou zbrklí a hodně přihrávek kazí.
     
    50:12
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Na čtvrtý gól Plzeň nemusela dlouho čekat. Hned po minutě využila přesilovku 5 na 4. Jakub Holý dokázal puk poslat na pravou stranu, kde stál PETR HAUSER a ten tak Plzeň uklidnil ještě více a zavěsil. Asistence: Jakub Holý.
     
    49:10
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Plzeň ke gólu v přesilové hře 5 na 3 stačilo pouze 8 sekund. Po vyhrané buly se puk dostal před branku, odkud nahrával ještě Matěj Houdek na volného JAKUBA HOLÉHO, který puk poslal za záda borovičky. Asistence: Matěj Houdek, Jakub Šiler.
     
    49:02
    Plzeň si vyžádala oddechový čas.
     
    49:02
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Špinka – 2 min., hákování).
     
    48:07
    Pardubice svoji druhou hru v oslabení hrají výborně, dokonce dokázaly vystřelit. Střela však nebyla natolik razantní, aby skončila za zády Bočana.
     
    47:42
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice (Vašíček – 2 min., podrážení).
     
    45:58
    Paleček svoji individuální akcí potrápil plzeňskou obranu a poté se musel činit i hostující brankář, který opět přes výborný zákrok lapil soupeře.
     
    44:33
    Na druhé straně se dostal do příležitosti Marek Soukup, ten po odraženém puku, který se dostal až k němu, vyslal puk do protipohybu domácího Borovičky, ten jen tak tak stihl vytasit svůj pravý beton a zabránil tak navýšení skóre.

    Rudolf Novák

    Branky a nahrávky: 18. Štetka, 57. Burda (Novotný), 60. Štetka (Chabada) – 13. Hauser (M., Šíler), 36. Šíler (Houdek, Hauser), 50. Holý (Houdek, Šiler), 51. Hauser (Holý)


    HC Dynamo Pardubice: Borovička (Matěcha) – Joudal, Hebek, Vašíček, Kubíček, Koudelka, Chabada (C), Špinka – Pavlata, Matuška, Paleček (A), Kubíček, Formánek (A), Nekvinda, Burda, Novotný, Štetka.
    HC Škoda Plzeň: Lokajíček (Bočan) – Houdek (A), Kanta, Matoušek, Hodinář, Lučan, Černý – Šiler (A), Hauser (C), Korčák, Hořejší, M. Soukup, Schindler, Křemen, Kreuzman, Holý.

    Rozhodčí: Glanc – Kovář, Stanko
    thejrc.org