Dánsko – Německo 2:0 (kon.)
konec
Dánsko
2:0 (1:0)
Německo
Pátek 15.05.2020, 13:10 • Ullevi, Gothenburg • Mistrovství Evropy 1992 • Finále
     
    Je konec! Finálový duel nakonec vyzněl pro reprezentaci Dánska, které svého soupeře porazila poměrem 2:0. Průběh druhého poločasu sice nabídl optickou převahu Německa, avšak to neustále naráželo na pozorně bránící obranu soupeře. Dánové navíc zhruba deset minut před koncem zápasu dokázali využít další ojedinělou šanci, prostřednictvím které se dostalo do dvoubrankového vedení. To navíc dokázali udržet až do konce, což znamenalo prvenství na tomto ME! (14:27:28)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Dánsko je skutečně hodně blízko. Německu se navíc nedaří proniknout do nějaké větší šance.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Jürgen Klinsmann (Německo).
     
    87
    Posléze si s míčem pohrál také brankář Schmeichel, který rovněž nechtěl nikterak riskovat. Raději tak rozehrál na vedle stojícího Nielsena, jenž razantně odkopl.
     
    86
    Dánsko si vybojovalo rohový kop, což mu rozhodně vyhovuje. K rozehrávce se nakonec postavil Jensen, který na jistotu rozehrál po zemi na volného Povlsena.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Thomas Doll (Německo).
     
    83
    Vilfort byl čistým způsobem zbaven míče, což mohlo mít fatální následky. Balón v pokutovém území propadl až ke Thomovi, jenž trestuhodně netrefil branku.
     
    82
    Do pokutového území záhy přiletěl další centr, který ovšem doplachtil pouze na kopačku připraveného Piechnika. Dánský obránce nekompromisně odvracel do bezpečí.
     
    81
    Ochozy zaplněného stadionu jsou z větší části na nohou, fanoušci Dánska jsou totiž ve varu. Německo si však vybojovalo autové vhazování, které provede Helmer.
     
    80
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Stefan Effenberg, přichází Andreas Thom.
     
    79
    Německo to bude mít skutečně hodně složité, necelých deset minut před koncem zápasu prohrává už o dvě branky. Na vyrovnání to dost možná nebude stačit.
    78. VILFORT - 2:0
     
    78
    Dánsko právě vstřelilo branku!
    Německo to bude mít o poznání složitější, zničehonic totiž prohrává už o dvě branky! Jeden z hráčů Dánska dokázal uspět v hlavičkovém souboji, po kterém se k míči dostal KIM VILFORT. Ten se s balónem dostal až k hranici pokutového území, odkud levačkou vypálil mimo dosah brankáře Illgnera.
     
    77
    Tlak německé reprezentace i nadále pokračuje. K rohovému praporku si pro změnu dokázal seběhnout Reuter, jehož následná nabídka skončila u protihráče.
     
    76
    Německo se opětovně dostalo na útočnou polovinu, kde rozjelo další dlouhou kombinaci. Do ní se zapojil také Klinsmann, který narazil pouze do protihráče.
     
    75
    Druhou branku měl na kopačce německý útočník Riedle, který si seběhl až do střelecké pozice, ze které trestuhodně netrefil vzdálenější konstrukci.
     
    74
    Doll se neohroženým způsobem dostal na útočnou polovinu, kde před ním číhala řada protihráčů. Německý záložník nakonec roztáhl hru na pravou stranu.

    David Suchý

    Branky: 18. Jensen, 78. Vilfort

    Karty:   32. Piechnik (DEN) – 35. Effenberg (GER), 39. Häßler (GER), 55. Reuter (GER), 83. Doll (GER), 88. Klinsmann (GER)


    Dánsko: Schmeichel – Sivebæk (66. Christiansen), Olsen (C), Piechnik, Nielsen, Christofte – Jensen, Vilfort – Larsen – Laudrup, Povlsen
    Německo: Illgner – Reuter, Kohler, Buchwald, Helmer, Brehme (C) – Sammer (46. Doll), Häßler, Effenberg (80. Thom) – Riedle, Klinsmann

    Rozhodčí: Galler – Popović, Wyttenbach (všichni Švýcarsko)

    Diváci: 37 800
    bahis siteleri