Norimberk – Bochum 0:0 (kon.) | Kiel – Bielefeld 1:2 (kon.) | Sandhausen – Hannover 3:1 (kon.)
Karlsruher SC – St. Pauli 1:1 (kon.)
konec
1. FC Norimberk
0:0 (0:0)
VfL Bochum
Sobota 30.05.2020, 13:00 • Max-Morlock-Stadion, Norimberk • 2. německá Bundesliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (14:59:34)
     
    Statistiky:
    Střely celkem: 12 – 9
    Střely na branku: 0 – 2
    Držení míče: 50 % – 50 %
    Rohové kopy: 7 – 5
    Ofsajdy: 3 – 2
    Fauly: 14 – 11
    Žluté karty: 1 – 2.
     
    Je dobojováno! V porovnání s prvním poločasem šla po změně stran kvalita hry výrazně nahoru. Na bezbrankové podobě skóre se až do závěrečného hvizdu přesto nic nezměnilo. Losillu v hostující šanci vychytal Mathenia a gólem posléze neskončila ani možnost Robina Hacka, která skončila na horní tyči. Norimberk si tak v boji o záchranu příliš nepomohl, jeho náskok na baráž zůstává dvoubodový, zatímco devátá Bochum prodloužila sérii bez porážky na sedm zápasů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Philip Heise na levém kraji neprosadil. Odražený míč odcentroval až Geis, ovšem stoperská dvojice Bochumi Riemanna ve štychu nenechala.
     
    90+3
    Střídání v týmu VfL Bochum: ze hřiště odchází Miloš Pantovič, přichází Thomas Eisfeld.
     
    90+2
    Manuel Riemann se nebál jít do klubka těl a centr od rohového praporku vyboxoval až do míst, odkud je to k jeho bráně několik desítek metrů.
     
    90+1
    O rozehrávku se postaral právě Žulj, nicméně domácí obrana si s neškodným centrem na přední tyč věděla rady. Z protiakce získal pro Norimberk rohový kop Robin Hack.
     
    90
    Robert Žulj se s trochou štěstí dostal k centru z pravého křídla. Sorg situaci ve vápně vyřešil za cenu jednoho z posledních rohových kopů.
     
    89
    Po několika zajímavých momentech se dění na trávníku trochu uklidnilo. Trenéři zblízka sledují urputný boj na místech kolem středové čáry.
     
    87
    Hosté se nechali hodně zatlačit. Balón do vápna každopádně nepustili, Hack se s Heisem na levém křídle neprosadili ani na dva pokusy.
     
    86
    Na zemi skončili v jednu chvíli hned tři hráči. Rozhodčí přitom viděl faul na Heiseho, kterým se provinil Weilandt.
     
    85
    Robin Hack se dostal znovu do hlavní role. Ještě před šestnáctkou ale fauloval a následovat bude odkop v podání Manuela Riemanna.
    83. Robin Hack (NUR)
     
    83
    Jednoznačně největší možnost pro Norimberk! Zreľák po hostující chybě v rozehrávce nahrál Hackovi, jenž se ve vápně obtočil kolem Celozziho a z dobré pozice orazítkoval břevno!
     
    82
    Pantovičovi v situaci tři na tři rychle docházely možnosti. Z větší dálky proto zvolil střelu, které scházelo k dokonalosti opravdu hodně.
     
    81
    Robin Hack neměl sebemenší šanci dostihnout průnikovou přihrávku, ke které to měl nejblíže Manuel Riemann. Něco podobného na druhé straně platilo o Žuljovi, který byl navíc v ofsajdu.
     
    80
    Bochum je po změně stran mnohem nebezpečnější. Na gól ale stále čeká a deset minut před koncem je tak stále pravděpodobnější, že se v Norimberku budou body dělit.

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   60. Ishak (NUR) – 9. Losilla (BOC), 29. Leitsch (BOC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 0:2. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:11.
    1. FC Norimberk: Mathenia – Sorg, A. Sörensen, Mavropanos (46. Margreitter), Handwerker (76. Heise) – Geis, Nürnberger – Dovedan (69. Schleusener), Behrens (C) (69. Zreľák), Hack – Ishak (60. Frey).
    Náhradníci: Dornebusch – Erras, Frey, Heise, Lohkemper, Margreitter, Schleusener, Valentini, Zreľák.

    VfL Bochum: Riemann – Celozzi, Lambropoulos, Leitsch, Soares – Losilla (C), Janelt (76. Tesche) – Osei-Tutu (76. Weilandt), Žulj, Pantovič (90+3. Eisfeld) – Ganvoula (57. Wintzheimer).
    Náhradníci: Drewes – Bella-Kotchap, Eisfeld, Fabian, Lorenz, Tesche, Weilandt, Wintzheimer, Holtkamp.

    Rozhodčí: Sather – Dietz, Fritsch
    thejrc.org