Frankfurt – Schalke 2:1 (kon.) | Augsburg – Hoffenheim 1:3 (kon.) | Dortmund – Mohuč 0:2 (kon.)
Leverkusen – Kolín nad Rýnem 3:1 (kon.) | RB Lipsko – Düsseldorf 2:2 (kon.)
konec
Bayer Leverkusen
3:1 (2:0)
1. FC Kolín nad Rýnem
Středa 17.06.2020, 20:30 • BayArena, Leverkusen • Německá Bundesliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:27:37)
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:6. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:16.
     
    Leverkusen se díky osmnácté výhře v ročníku vrátil před Mönchengladbach na čtvrté místo, které zaručuje přímý postup do Ligy mistrů. Třináctý Kolín naopak posedmé za sebou nezvítězil a jeho náskok na barážovou šestnáctou příčku se zúžil na šest bodů.
     
    Kolín nad Rýnem prohloubil své trápení i na promoklém hřišti v Leverkusenu. Výrazně to zapříčinil úplný úvod zápasu, kdy domácí kopali spoustu rohových kopů a z jednoho takového udeřili prostřednictvím Bendera. Po Havertzově trefě ze čtyřicáté minuty to vypadalo, že Bayer snadno dojde ke třem bodům. Na startu druhé půle však situaci malinko podcenil a po snížení Bornauwa se reálně obával o výsledek. Uklidnění přišlo až necelých deset minut před koncem, kdy svůj dobrý výkon vyšperkoval přesným zásahem Diaby.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Amiri měl před sebou volného Wirtze, jenž si před Ehizibuem navedl míč na pravačku. Střele ale nedal dostatek razance a Horn si připsal další snadný zákrok.
     
    90+1
    Paulinho dostal míč do velké díry v obraně. Se zakončením v úniku ale trochu váhal a Bornauw jej stihl na poslední chvíli odzbrojit.
     
    90
    Amiri měl před sebou bílou zeď, takže zvolil přízemní střelu z dvaceti metrů. Krátký a rychlý nápřah Horna nezaskočil, hostující gólman spolehlivě zakročil.
     
    89
    Diabyho centr před Paulinhem odvrátil Ehizibue. O chvíli později ale fauloval Córdoba a Leverkusen zůstane nastěhován poblíž Horna.
     
    88
    Sudí Jablonski přerušuje hru, protože ve středovém kruhu zůstává ležet Modeste. Za vše mohl souboj s Tapsobou a pád na záda z velké výšky.
     
    87
    Wendell našel nelehký způsob, jak dostat míč na Amiriho. Ten se ihned snažil o kolmici do vápna, nicméně hostující defenziva ji včas eliminovala.
     
    86
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Kai Havertz, přichází Nadiem Amiri.
     
    86
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Charles Aránguiz, přichází Kerem Demirbay.
     
    85
    Teď už by nemělo Bayeru nic bránit k tomu, aby se v tabulce Bundesligy posunul na čtvrtou příčku. Výsledkové trápení Kolína naopak bude trvat přinejmenším do víkendu.
     
    83
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Velká úleva pro domácí fotbalisty, kteří v závěru odskakují na 3:1! MOUSSA DIABY si narazil s Havertzem, který se mu pak ve vápně opět nabízel jako adresát finálního centru. Ten ale nepřišel a francouzský rychlík místo toho z úhlu propálil Tima Horna.
     
    82
    Brazilec Wendell si věřil na přímou střelu z horšího úhlu. Rána levačkou to byla razantní, leč hodně nepřesná.
     
    81
    Bez balónu domácí dlouho nevydrželi. Toni Leistner navíc podrazil Paulinha a je z toho standardní situace pro Leverkusen.
     
    80
    Paulinhovi byl po nahrávce od Dragoviće ukopnut míč směrem na Diabyho, který si neporadil s obklíčením napravo od pokutového území.

    Michal Břuchanský

    Branky: 7. S. Bender (Bailey), 40. Havertz (Bailey), 83. Diaby (Havertz) – 59. Bornauw (Rexhbecaj)

    Karty:   29. Aránguiz (LEV), 45. Dragović (LEV) – 21. Czichos (KLN), 65. Leistner (KLN)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 7:6. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 12:16.
    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Tapsoba, S. Bender (33. Tah), Dragović – Aránguiz (86. Demirbay), Baumgartlinger, Havertz (86. Amiri), Wendell – Diaby, Volland (C) (64. Wirtz), Bailey (64. Paulinho).
    Náhradníci: R. Özcan – Amiri, Demirbay, Palacios, Paulinho, Tah, Sinkgraven, Weiser, Wirtz.

    1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn (C) – Ehizibue, Bornauw, Czichos (56. Leistner), Katterbach – Drexler, Schirí (56. Höger), Rexhbecaj (78. Kainz), Thielmann (78. Uth) – Modeste, J. Córdoba.
    Náhradníci: Kessler – Hector, Höger, Kainz, Leistner, Lemperle, Schindler, Schmitz, Uth.

    Rozhodčí: Jablonski – Aarnink, Thielert
    bahis siteleri