Bournemouth – Newcastle 1:4 (kon.) | Arsenal – Norwich 4:0 (kon.) | Everton – Leicester 2:1 (kon.)
West Ham – Chelsea 3:2 (kon.)
konec
West Ham United
3:2 (1:1)
Chelsea FC
Středa 01.07.2020, 21:15 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mne z tohoto atraktivního malého londýnského derby vše. Doufám, že jste si zápas užili stejně jako já a přeji příjemný zbytek večera. (23:24:42)
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 7:11. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:9.
     
    Senzační výsledek je dokonán, West Ham po pěti měsících poprvé vítězí, navíc i podruhé letos poráží Chelsea! Dnešní zápas byl navíc pro nezaujatého a hlavně českého diváka velmi zajímavý. V první půli totiž skóre duelu otevřel Tomáš Souček, i když gól mu byl vzápětí sebrán. Chvíli na to se navíc Blues dostali do vedení díky Willianovi, který jistě proměnil pokutový kop. Kladiváři však na sobě nenechali znát frustraci, zejména pak český záložník, který se v nastavení trefil podruhé a tentokrát už se branka počítala! I druhý poločas byl podle mé předpovědi velmi strhující. West Ham do něj nastoupil opravdu aktivně, díky čemuž vzápětí skóroval podruhé zásluhou Michaila Antonia. Chelsea však ještě v přijatelném čase dokázala najít odpověď, zase se trefil brazilský křídelník, který tentokrát předvedl skvostný přímý kop. Kladiváři následně už bránili vyrovnaný stav, protože remíza by pro ně byla obrovským úspěchem. Střídají Andrij Jarmolenko jim však nakonec vystřelil všechny tři body, díky čemuž se jeho týmu odlepuje od zóny sestupu, na kterou má nyní tříbodový náskok. Chelsea naopak po třech ligových výhrách v řadě poprvé prohrává a dost si komplikuje cestu do Ligy mistrů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Blues útočí z posledního dechu. N'Golo Kanté chtěl ušetřit čas, takže se odhodlal ke střele z velké vzdálenosti, ale ta se mu vůbec nepovedla, protože skončila nějaký ten metr vedl brány.
     
    90+3
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Pablo Fornals, přichází Fabián Balbuena.
     
    90+2
    Domácí už se logicky snaží míč držet co nejdál od své klece, což se úspěšně daří. Na útočné polovině totiž získali dokonce autové vhazování.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
    89. Andrij JARMOLENKO - 3:2
     
    89
    West Ham právě vstřelil branku!
    Jak jsem říkal, West Ham vyčkával na rychlý protiútok, ten přišel teď a Kladiváři vedou! Po odkopu Declana Riceho se rozběhl ANDRIJ JARMOLENKO, čehož si skvěle všiml Michail Antonio, který ho tak vyslal do úniku. Ukrajinský hráč si následně navedl míč na levačku a přesně zakončil ke vzdálenější tyči. Asistence: Michail Antonio.
     
    88
    V závěru zápasu jsou jednoznačně lepší hostující hráči, ale ani domácí rozhodně stále nesložili zbraně. Kladiváři spíše vyčkávají na nějaký rychlý protiútok.
     
    87
    César Azpilicueta tentokrát centroval z pravé strany, ale Kladiváři pořád dobře střeží vzdušný prostor před vlastní klecí, tentokrát míč uklízel do bezpečí Pablo Fornals.
     
    86
    Útok Chelsea však pořád pokračoval, načež se k dalšímu centrovanému míči dostal Marcos Alonso. Centr byl ale moc vysoký, takže si domácí budou moci zase na chvíli oddechnout.
     
    85
    Łukasz Fabiański vysílá odkop až na druhou polovinu hřiště, kde si však jeho spoluhráči nepočínali moc úspěšně. Toho okamžitě zkoušel využít Christian Pulisic, který ale tentokrát na soupeřící hráče nic nevymyslel.
     
    84
    Poprvé byl na hřišti vidět také střídající Olivier Giroud, který dostával přihrávku na hranici malého vápna, ale dostal jí moc za sebe, takže na nějaké nebezpečnější zakončení nemohl pomýšlet.
     
    83
    Také Kladiváři ještě pořád usilují o plný bodový zisk. Aaron Cresswell si tak hledal prostor na levé straně, který si úspěšně našel, ale přihrávku přijímal jen v ofsajdu.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Willian (Chelsea FC).
    81. Antonio mohl být domácím hrdinům, na druhý pokus ale mířil mimo

    Lukáš Mihal

    Branky: 45+2. T. Souček (Bowen), 51. Antonio (Bowen), 89. Jarmolenko (Antonio) – 42. Willian (pen.), 72. Willian

    Karty:   65. Lanzini (WHU), 70. Rice (WHU) – 82. Willian (CHE)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 7:11. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 9:9.
    West Ham United: Fabiański – Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell – Rice (C), T. Souček – Bowen (78. Jarmolenko), Lanzini (68. Wilshere), Fornals (90+3. Balbuena) – Antonio.
    Náhradníci: Randolph – Balbuena, Johnson, Anderson, Wilshere, Jarmolenko, Al. Ajeti, X. Silva, Lewis.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Christensen, Rüdiger, M. Alonso – Barkley (63. Loftus-Cheek), Kanté, Kovačić (53. Mount) – Willian, T. Abraham (63. Giroud), Pulisic.
    Náhradníci: Caballero – K. Zouma, R. James, Gilmour, Jorginho, Loftus-Cheek, Mount, Giroud, Hudson-Odoi.

    Rozhodčí: Atkinson – Betts, Lennard
    ocianews.com