Atlético – Mallorca 3:0 (kon.)
konec
Atlético Madrid
3:0 (2:0)
RCD Mallorca
Pátek 03.07.2020, 22:00 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (23:57:07)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:10.
     
    Je konec! Atlético Madrid zvládlo utkání s Mallorcou a vítězí 3:0. Dlouho jsme sice čekali na úvodní šanci, ale od pětadvacáté minuty si Atlético hrálo s Mallorco jako kočka s myší. První obrovskou šanci ještě Félix zahodil, ale o minutu později fauloval Aleksandar Sedlar v pokutovém území Moratu a sudí nařídil pokutový kop. Moratovu ránu sice hostující brankář Reina zneškodnil, ale při penaltě nestál na čáře a rozhodčí nařídil penaltu opakovat. Na druhý pokus už Álvaro Morata s přehledem otevřel skóre. Vzápětí měl druhou obrovskou možnost Félix, jenže znovu netrefil branku. V samotném závěru čtyřminutového nastavení pak po pěkné akci přidal svou druhou branku v utkání Álvaro Morata. Po změně stran tempo hry výrazně opadlo, ale Atlético si nadále hlídalo průběh duelu. Deset minut před koncem navíc přidal šťastnou pojistku Koke.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Hosté se do šance nedostali ani po následném rohovém kopu. Naopak Renan Lodi se snažil vyslat do brejku Diega Costu, jenže s domácím útočníkem se stačil vrátit obránce.
     
    90+2
    Kubo si naběhl na parádní centr z pravé strany, jenže jeho hlavičku stačil José Giménez stojící v těsné blízkosti přizvednout na rohový kop. Mallorca chce vsítit alespoň jednu branku.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Joan Sastre v samotném závěru dnešního souboje vyzkoušel své střelecké štěstí zpoza hranice pokutového území. Míč však trefil vnějším nártem a jeho rána prolétla na tribunu.
     
    89
    Koke fantasticky přenesl míč do volného prostoru na levé straně. Za jeho nákopem spěchal střídající Renan Lodi, který si jej ale ukopl do autu. Hosté budou vhazovat.
     
    88
    Kieran Trippier si bez problémů pohlídal pohyb napadajícího soupeře a nechal před ním propadnout míč do zámezí. Atlético si užívá závěrečné minuty dnešního souboje.
     
    87
    Madridský celek následně zahrával rohový kop. Do padajícího centru se z voleje opřel Thomas Partey, jehož dělovka prosvištěla nad břevnem Mallorcy.
     
    86
    Kieran Trippier se ujal rozehrávky přímého kopu domácího Atlética. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kde před Diegem Costou zasáhl obránce.
     
    85
    Další útočnou akci Mallorcy zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Na své postavení si nedal pozor Kubo, který dnes jinak hýří aktivitou. Bude zajímavé sledovat, zda mu Real Madrid dá po sezóně šanci.
     
    84
    Právě Raillo nyní musel rozehrávat pod velkým tlakem. Napadající Vitolo jej dostal do svízelné situace, ze které si stoper hostující Mallorcy pomohl jen odkopem do autu.
     
    83
    Correa poslal prudkou přihrávku do velkého vápna, kam si naběhl aktivní Diego Costa, který se ale musel otáčet a Antonio Raíllo mu nedal dostatek prostoru.
     
    82
    Střídající Thomas Partey se skvěle vrátil na vlastní polovinu a vynikajícím defenzivním zákrokem vybojoval pro domácí celek balón.
     
    81
    Střídání v týmu RCD Mallorca: ze hřiště odchází Iddrisu Baba Mohammed, přichází Pablo Chavarría.
    Střídání v týmu Atlético Madrid: ze hřiště odchází Saúl Ñíguez, přichází Thomas Partey.
     
    79
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Tohle je pro Mallorcu opravdu krutá rána! Atlético totiž přidává třetí branku! KOKE se v náběhu zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče. Jeho rána trefila obránce, od jehož kopačky se míč odrazil do sítě!
     
    77
    Rozhodčí i ve druhé půli nařídil krátkou přihrávku na občerstvení.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 29. Morata (pen.), 45+4. Morata (M. Llorente), 79. Koke

    Karty:   45. Saúl Ñíguez (ATM), 69. D. Costa (ATM) – 26. Sedlar (MLR)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 14:10.
    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, J. Giménez, Savić, M. Sánchez (63. Lodi) – Carrasco (55. Vitolo), Saúl Ñíguez (81. Partey), Koke (C), M. Llorente – Félix (55. Á. Correa), Morata (63. D. Costa).
    Náhradníci: Adán – D. Costa, Arias, Lodi, Moya, Vitolo, Segovia, Lemar, Á. Correa, Partey, Šaponjić, H. Herrera.

    RCD Mallorca: Reina – Gámez (70. Sastre), Sedlar, Raíllo, Pozo – Rodríguez (58. Lago Junior), Baba Mohammed (81. Chavarría), Febas (58. Sevilla), Trajkovski – Cucho Hernández (70. Prats), Kubo.
    Náhradníci: Parera, J. Ruiz – Lago Junior, Salibur, Chavarría, Señé, Sastre, Prats, Romero, Campos, Sevilla.

    Rozhodčí: Alberola – Hernández, Cerdán
    ocianews.com