Norwich – Brighton 0:1 (kon.) | Leicester – Crystal Palace 3:0 (kon.) | Manchester Utd. – Bournemouth 5:2 (kon.)
Wolverhampton – Arsenal 0:2 (kon.) | Chelsea – Watford 3:0 (kon.)
konec
Chelsea FC
3:0 (2:0)
Watford FC
Sobota 04.07.2020, 21:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání 33. kola anglické Premier League, v němž Chelsea dominovala a Watford porazila na Stamford Bridge hladce v poměru 3:0. Do vedení se fotbalisté The Blues dostali ve 28. minutě, když se po přihrávce Barkleyho prosadil křižnou přízemní střelou Olivier Giroud. Svěřenci kouče Lamparda do poločasu náskok ještě zvýšili, po faulu na Pulisice s přehledem proměnil nařízený pokutový kop Willian. Ve druhém poločase si domácí především hlídali vedení, avšak pustili Watford i k několika šancím, ty ovšem pochytal bezchybný Kepa. V nastavení základní hrací doby pak ještě přišla jedna úprava ve skóre, na konečných 3:0 upravil střelou slabší levačkou do levého horního Ross Barkley.

    Chelsea naplnila papírové předpoklady a Sršně porazila. Vrátila se tak na čtvrté místo v tabulce před Manchester United, a i nadále platí, že na třetí Lišky z Leicester ztrácí jediný bod.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:04:05)
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:12.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V posledních vteřinách utkání ještě pláchl defenzivě Christian Pulisic. V klíčovou chvíli si ovšem předkopl balón až moc před sebe, kulatý nesmysl sebral Ben Foster.
    90+2. Ross BARKLEY - 3:0
     
    90+2
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Vyplnilo se staré známé pravidlo nedáš-dostaneš! Chelsea rozjela rychlý útok na opačnou stranu. Z levé strany přihrál Azpilicueta ROSSI BARKLEYMU, jenž udělal Kabaselemu kličku do protipohybu a posléze slabší levačkou nekompromisně zavěsil do levého horního rohu.
    90+1. Těsně bráněný Cleverley nedokázal poslat míč do prázdné brány
     
    90+1
    A zase si domácí zahrávali s ohněm! Danny Welbeck se po levé lajně zbavil Christensena a v blízkosti brány nahrál pod sebe Cleverleymu, jenž však v těsném bránění nedokázal trefit odkrytou svatyni.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Callum Hudson-Odoi nahrál vedle sebe volnému Reeci Jamesovi, jenž vyslal pohledný centr na Loftuse-Cheeka, středopolař v krkolomné pozici zakončil hlavou nad.
     
    88
    Velkého zaváhání Doucourého ve středu hřiště využil César Azpilicueta. Při přečíslení vyslal přihrávku doleva na Pulisice, střelu amerického křídelníka zblokoval padající Kabasele.
     
    87
    Svěřenci kouče Lamparda kombinují na útočné polovině, především nenechávají hrát soupeře, a to je klíčové. Presink Watfordu je nulový.
     
    86
    Celý inkriminovaný moment si sudí ještě nechal zkonzultovat s videorozhodčím. Ten pouze potvrdil správnost původního výroku.
     
    85
    Christian Pulisic si v šestnáctce hodil balón mezi dvojici protihráčů a následně upadl. Tentokráte píšťalka sudího zůstala němá.
     
    84
    Chelsea v posledních minutých polevila. Reece James těsně stačil zabránit pasu za obranu na Doucourého, hlavou posléze nahrál Loftus-Cheekovi.
     
    83
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Ismaïla Sarr, přichází Roberto Pereyra.
    82. Kepa si poradit s křižnou střelou Welbecka
     
    82
    Zničehonic byli Sršni blízko kontaktnímu gólu! Po obrovské chybě Gilmoura přihrál Chalobah Welbeckovi, jehož přízemní ránu na zadní tyč Kepa vyrazil levou rukou!
     
    81
    Watford disponoval po prohřešku Barkleyho dalším přímým kopem. Chalobah vyzkoušel přímý pokus na bránu, avšak střela k pravé tyči postrádala razanci, Kepa byl na zemi včas.

    Milan Huppert

    Branky: 28. Giroud (Barkley), 43. Willian (pen.), 90+2. Barkley (Azpilicueta)

    Karty:   21. Capoue (WAT), 49. Mariappa (WAT)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:12.
    Chelsea FC: Arrizabalaga – R. James, Christensen, K. Zouma, Azpilicueta (C) – Barkley, Kanté (78. Gilmour), Mount (76. Hudson-Odoi) – Willian (76. Loftus-Cheek), Giroud (76. T. Abraham), Pulisic.
    Náhradníci: Caballero – T. Abraham, M. Alonso, Gilmour, Hudson-Odoi, Jorginho, Loftus-Cheek, Pedro, Rüdiger.

    Watford FC: Foster – Mariappa, Kabasele, C. Dawson, Femenía (64. Masina) – N. Chalobah, Capoue (58. Welbeck) – Sarr (83. Pereyra), Doucouré, Hughes – Deeney (C) (64. Cleverley).
    Náhradníci: Gomes – Cathcart, Cleverley, A. Gray, Holebas, Masina, Pedro, Pereyra, Welbeck.

    Rozhodčí: Friend – Beck, Robathan
    thejrc.org