Norwich – Brighton 0:1 (kon.) | Leicester – Crystal Palace 3:0 (kon.) | Manchester Utd. – Bournemouth 5:2 (kon.)
Wolverhampton – Arsenal 0:2 (kon.) | Chelsea – Watford 3:0 (kon.)
konec
Norwich City
0:1 (0:1)
Brighton & Hove Albion
Sobota 04.07.2020, 13:30 • Carrow Road, Norwich • Anglická Premier League • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (15:32:45)
     
    Statistiky:
    Střely celkem: 12 – 8
    Střely na branku: 1 – 2
    Držení míče: 58 % – 42 %
    Rohové kopy: 0 – 2
    Ofsajdy: 4 – 0
    Fauly: 11 – 13
    Žluté karty: 2 – 2.
     
    Kanárci popáté za sebou nebodují a s šestibodovou ztrátou na devatenáctý Bournemouth zůstávají uvězněni na chvostu Premier League. Fanoušci Brightonu si naopak mohou oddechnout, jejich oblíbenci si zvedli náskok na sestupové pásmo na zřejmě dostatečných devět bodů.
     
    Velmi důležitý souboj o záchranu je u konce. Teprve z druhého ligového vítězství v roce 2020 se radují fotbalisté Brightonu, které na hřišti posledního týmu soutěže dovedla k vitězství Trossardova trefa z pětadvacáté minuty. Norwich herně rozhodně nezaostával, jenže k jediné gólové šanci se dostal až v nastavení druhé půle, kdy střídající Idah orazítkoval ze svého pohledu pravou tyč.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Pascal Groß v křídelním prostoru nepustil přihrávku na Lewise. Míč odpálil doprostřed hřiště a přiměl tím hlavního rozhodčího k závěrečnému hvizdu.
     
    90+5
    Todd Cantwell nevyužil podklouznutí jednoho z hostujících obránců. Svou hlavičku si špatně načasoval a z nadějné pozice vůbec netrefil prostor mezi tyčemi.
     
    90+4
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion FC: ze hřiště odchází Tariq Lamptey, přichází Shane Duffy.
    90+4. Adam Idah (NRW)
     
    90+4
    Přece jenom se zrodila obrovská šance Norwiche! McLean výtečným způsobem odcentroval na Idaha, který se zbavil Burna a Ryana proti jeho hlavičce zachránila až levá tyč.
     
    90+3
    Burn zablokoval dalekonosný pokus Pukkiho a jenom potvrdil dominantní výkon hostující obrany. Ryan byl díky svým spoluhráčům víceméně bez práce.
     
    90+2
    Stále se ale nejedná o žádný drtivý tlak. Volný Godfrey neměl útočné choutky a pouze odevzdal míč dalším členům domácí obrany.
     
    90+1
    Pukki vrátil míč za sebe na Aaronse, o jehož centr se postaral Pröpper. Na půlce hřiště si pak Lamptey vynutil žlutý faul Cantwella.
     
    90
    Rozhodčí nastavují nad rámec druhého poločasu celých šest minut, což je samozřejmě mnohem lepší zpráva pro svěřence Daniela Farkeho.
     
    89
    Norwichi se nedaří vytvořit tlak kolem pokutového území. Pokud „The Canaries“ kontrolují míč, tak je to spíše u půlící čáry.
     
    89
    Žlutou kartou je varován také Pascal Groß. Opět ale nešlo o faul, nýbrž o nějaké ty slovní prupovídky k rozhodčím.
     
    88
    Až v samotném závěru se poprvé žlutí i na straně Brightonu. Za nesportovní chování je napomenut před malou chvíli zmiňovaný Lamptey.
     
    87
    Vrančićův centr přistál na hlavě Burna. Lewis rychle vhodil míč zpět do hry, nicméně o chvíli později přišla jeho ztráta. Dobrou práci znovu odvedl Lamptey.
     
    86
    Todd Cantwell nevytvořil přesnou přihrávku na Pukkiho. Balon opustil hrací plochu a Mathew Ryan si pochopitelně počká s odkopem.

    Michal Břuchanský

    Branky: 25. Trossard (Mooy)

    Karty:   38. Lewis (NRW), 90+1. Cantwell (NRW) – 88. Lamptey (BRN), 89. Groß (BRN)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 4:3. Rohy: 0:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 11:13.
    Norwich City: Krul – Aarons, Godfrey, Klose, Lewis – Tettey (C) (78. M. Vrančić), McLean – Buendía, Duda (67. Idah), O. Hernández (67. Cantwell) – Drmić (67. Pukki).
    Náhradníci: McGovern – Cantwell, Idah, Martin, Pukki, Rupp, Stiepermann, Trybull, M. Vrančić.

    Brighton & Hove Albion: Ryan – Lamptey (90+4. Duffy), Webster, Dunk (C), Burn – D. Pröpper, Bissouma (79. D. Stephens) – Mooy (72. Bernardo), Trossard (79. Mac Alister) – Maupay, Connolly (72. Groß).
    Náhradníci: Button – Duffy, Bernardo, Groß, Mac Alister, March, Montoya, G. Murray, D. Stephens.

    Rozhodčí: Attwell – Hatzidakis, Davies
    bahis siteleri