Janov – Neapol 1:2 (kon.) | Fiorentina – Cagliari 0:0 (kon.) | AS Řím – Parma 2:1 (kon.)
Atalanta BC – Sampdoria 2:0 (kon.) | Bologna – Sassuolo 1:2 (kon.) | Turín – Brescia 3:1 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
2:0 (0:0)
UC Sampdoria
Středa 08.07.2020, 21:45 • Gewiss Stadium, Bergamo • Italská Serie A • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Pohledem na statistiky se s vámi loučím. Přeji vám hezký zbytek pracovního týdne, studentům pohodové prázdniny a budu se někdy přiště těšit u italské ligy napočtenou! (23:47:18)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:19.
     
    Zápas 31. kola v Bergamu je za námi a domácí nakonec udolali houževnatou Sampdorii 2:0. Ve druhé půli měli znatelnou převahu v útoku a pokračovali prakticky ve výkonu z prvního poločasu. Vše nejpodstatnější se odehrálo v poslední půlhodiě hry. Po sérii tvrdších zákroků stouply emoce a nejhůře to v 66. minutě odnesl trenér hostí Ranieri, který inkasoval během tří minut dvě žluté karty a musel odejít na tribunu. Gólově se urodilo až v 75. minutě po rohovém kopu, který do branky hlavou umístil Rafael Tolói. I když měla Sampdoria náznaky na srovnání stavu a boje o body, definitivně ji uzemnil v 85. minutě Luis Muriel a dal tak razítko na tři body domácích. Ti vyhráli tak 2:0 a stále drží třetí místo v tabulce. Odstup Sampdorie od sestupových vod nadále zůstává pětibodový.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Pierluigi Gollini šel proti míči a nepříjemný centr vyrazil na roh. Hosté jej sice rozehráli rychle, avšak nikoliv efektivně a každou chvíli bude odpískán konec.
     
    90+4
    Timothy Castagne (ATA) navíc dostává za hru rukou i žlutou kartu.
     
    90+4
    Sampdoria jej však dokázala ubránit a podnikla útok, ve kterém si vybojovala trestňák. Timothy Castagne totiž hrál nedovoleně rukou.
     
    90+3
    Z odvážného průniku Gomeze vzejde další roh na domácí straně.
     
    90+3
    Fabio Depaoli se dostal vlastní chybou pod tlak napadajícího útočníka domácích a o balon přišel. Bergamo tak vhazuje u branky Sampdorie a zápas dohrává s naprostým přehledem.
     
    90+2
    Ruslan Malinovskyj se dostal do zakončení ve vápně, jeho střela ale měla slabou razanci, a také nemířila mezi tři tyče. Audero tak rozehrává a gestem posílá spoluhráče vpřed.
     
    90+1
    Nastavuje se ještě pět minut.
     
    90
    Navíc podnikají neúnavné výpady do otevřené janovské obrany. Tentokrát to byla lákává situace 5 na 3, Alejandro Gómez ale dal kolmici na Šutala až moc dlouhou.
     
    89
    Rohový kop domácí s přehledem ubránili a závěr zápasu mají zcela pod palcem.
     
    89
    Zblokovaný centr hostí značí roh pro Sampdorii. Možná úplně poslední způsob, jak částečně zdramatizovat dnešní utkání.
     
    87
    Domácí nemají dost a snaží se přidat ještě další góly. Do brejkové situace byl nyní vyslán čerstvý Castagne, výborně se ale vrátil hostující obránce Augello a uhasil vzniklý požár, stejně jako hasiči dnes v Edenu.
     
    86
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Duván Zapata, přichází Bosko Šutalo.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Timothy Castagne.
    85. Luis MURIEL - 2:0
     
    85
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    I tak však skórují a pět minut před koncem základní hrací doby dávají razítko na tříbodový import! Rohový kop odvrátil hlavou Gastón Ramírez, jenže přímo do prostoru, kde stál LUIS MURIEL. Jeho daleká střela zaplula přesně k tyči a Audero mohl jenom pozorovat – 2:0! Bez asistence.
     
    84
    Atalanta po rychlém výpadu vybojovala rohový kop. Domácí se rozhodně nikam neženou a spíše šetří čas.

    Tomáš Kalas

    Patrik Czepiec

    Branky: 75. Tolói (Malinovskyj), 85. Muriel

    Karty:   24. Djimsiti (ABC), 63. Gasperini (ABC), 90+4. Castagne (ABC) – 35. Thorsby (SMD), 56. Jankto (SMD), 63. Ranieri (SMD), 66. Bereszyński (SMD)   66. Ranieri (SMD)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:19.
    Atalanta Bergamo: Gollini – Tolói, Caldara, Djimsiti (52. de Roon) – Hateboer, Freuler, Pašalić (70. Muriel), Gosens (86. Castagne) – Iličić (70. Malinovskyj), A. Gómez, D. Zapata (86. Šutalo).
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Colley, Tameze, Šutalo, de Roon, Bellanova, Muriel, Castagne, Malinovskyj, Czyborra, Guth.

    UC Sampdoria: Audero – Murru, Colley, Jošida, Bereszyński – Depaoli, Linetty, Ekdal (82. La Gumina), Jankto (83. Augello), Thorsby – Gabbiadini (82. G. Ramírez).
    Náhradníci: Seculin – Bertolacci, La Gumina, G. Ramírez, Quagliarella, Askildsen, Chabot, Bonazzoli, Léris, Augello, Maroni, D'Amico.

    Rozhodčí: Giua – Bindoni, Villa
    thejrc.org