Janov – Neapol 1:2 (kon.) | Fiorentina – Cagliari 0:0 (kon.) | AS Řím – Parma 2:1 (kon.)
Atalanta BC – Sampdoria 2:0 (kon.) | Bologna – Sassuolo 1:2 (kon.) | Turín – Brescia 3:1 (kon.)
konec
Atalanta Bergamo
2:0 (0:0)
UC Sampdoria
Středa 08.07.2020, 21:45 • Gewiss Stadium, Bergamo • Italská Serie A • 31. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Timothy Castagne (ATA) navíc dostává za hru rukou i žlutou kartu.
     
    86
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Duván Zapata, přichází Bosko Šutalo.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Timothy Castagne.
    85. Luis MURIEL - 2:0
     
    85
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    I tak však skórují a pět minut před koncem základní hrací doby dávají razítko na tříbodový import! Rohový kop odvrátil hlavou Gastón Ramírez, jenže přímo do prostoru, kde stál LUIS MURIEL. Jeho daleká střela zaplula přesně k tyči a Audero mohl jenom pozorovat – 2:0! Bez asistence.
     
    83
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Jakub Jankto, přichází Tommaso Augello.
     
    82
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Manolo Gabbiadini, přichází Gastón Ramírez.
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Albin Ekdal, přichází Antonio La Gumina.
     
    75
    Bergamo právě vstřelilo branku!
    Z rohového kopu, který vybojoval Muriel, nakonec padá první gól v zápase a Bergamo se ujímá zcela zaslouženého vedení! Malinovskyj přetáhl roh až na vzdálenější tyč, kde si naskočil RAFAEL TOLÓI a hlavou umístil míč přesně ke „štangli“ Auderovy branky – 1:0! Asistence: Ruslan Malinovskyj.
    75. Rafael TOLÓI - 1:0
     
    70
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Josip Iličić, přichází Ruslan Malinovskyj.
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Mario Pašalić, přichází Luis Muriel.
     
    66
    Claudio Ranieri (SAM) měl totiž na posouzení zákroku zcela jiný názor, pořádně ho vyjádřil a sudí Giua ho posílá díky druhé žluté, a tudíž červené kartě přímo na tribunu!
     
    66
    Ostrý zákrok Bartosze Bereszyńského (SAM) opět pořádně zvedá emoce na lavičce hostujícího týmu! Hostující obránce dostává za tvrdý zákrok na Freulera žlutou kartu a není to jediná karta v tomto momentě.
     
    63
    ...které nakonec rezultují v hádku mezi realizačními týmy! Jak Gian Piero Gasperini (ATA), tak i Claudio Ranieri (SAM) to mají za žlutou kartu.
     
    59
    Robin Gosens mohl být smolařem svého týmu, neboť střelu z úhlu jednoho z hostí srazil do protipohybu gólmana Golliniho! Naštěstí pro Atalantu ale i mimo branku. Následuje roh.
     
    56
    Hned třikrát vystartoval Jakub Jankto (SMD) proti rozehrávající dvojici předčasně, za což dostává od rozhodčího oprávněně žlutou kartu.
     
    52
    Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio: ze hřiště odchází Berat Djimsiti, přichází Marten de Roon.
     
    38
    Jedna z větších šancí domácích v tomto zápase! Zapata se opět uvolnil na levém křídle a šel si pro povedený míč z hloubi pole. Zpracování mu vyšlo na jedničku a už byl před ním jenom Audero, ve finální fázi se ale ukopl a gólman Sampdorie zasáhl!
     
    35
    Žlutá karta přichází i na straně janovského týmu. Morten Thorsby (SAM) seslal k zemi Gómeze a je napomínán za tento zákrok.
    30. Gollini podržel svůj celek.
     
    30
    Ojedinělý útok Janova vypadal hodně nebezpečně díky střele Gabbiadiniho z velké vzdálenosti! Míč rychle padal pod břevno a Gollini se musel vyšvihnout, aby střelu zvedl mimo branku! Sampdoria má roh.
     
    24
    Navíc také přichází první žlutá karta v zápase. Berat Djimsiti (ATA) u postranní čáry sestřelil jednoho z hostí a je za to penalizován. Sampdoria má pak trestný kop.

    Tomáš Kalas

    Patrik Czepiec

    Branky: 75. Tolói (Malinovskyj), 85. Muriel

    Karty:   24. Djimsiti (ABC), 63. Gasperini (ABC), 90+4. Castagne (ABC) – 35. Thorsby (SMD), 56. Jankto (SMD), 63. Ranieri (SMD), 66. Bereszyński (SMD)   66. Ranieri (SMD)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:19.
    Atalanta Bergamo: Gollini – Tolói, Caldara, Djimsiti (52. de Roon) – Hateboer, Freuler, Pašalić (70. Muriel), Gosens (86. Castagne) – Iličić (70. Malinovskyj), A. Gómez, D. Zapata (86. Šutalo).
    Náhradníci: F. Rossi, Sportiello – Colley, Tameze, Šutalo, de Roon, Bellanova, Muriel, Castagne, Malinovskyj, Czyborra, Guth.

    UC Sampdoria: Audero – Murru, Colley, Jošida, Bereszyński – Depaoli, Linetty, Ekdal (82. La Gumina), Jankto (83. Augello), Thorsby – Gabbiadini (82. G. Ramírez).
    Náhradníci: Seculin – Bertolacci, La Gumina, G. Ramírez, Quagliarella, Askildsen, Chabot, Bonazzoli, Léris, Augello, Maroni, D'Amico.

    Rozhodčí: Giua – Bindoni, Villa
    thejrc.org