Bournemouth – Tottenham 0:0 (kon.) | Everton – Southampton 1:1 (kon.) | Aston Villa – Manchester Utd. 0:3 (kon.)
konec
Everton FC
1:1 (1:1)
Southampton FC
Čtvrtek 09.07.2020, 19:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League • 34. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, hezký zbytek večera. (21:01:20)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:14.
     
    Utkání končí nerozhodným výsledkem 1:1, se kterým mohou být spokojeni spíše domácí fotbalisté. Southampton byl totiž po většinu hrací doby lepším týmem a i v závěru ukázal větší vůli vyhrát. První poločas byl plný zajímavých událostí. Ingsovu hlavičku vytáhl Pickford nad branku, po Gomesově faulu zakončil Ward-Prowse pokutový kop do břevna. V jednatřicáté minutě už se hosté mohli radovat, když svůj devatenáctý gól v sezoně vstřelil Danny Ings. Těsně před přestávkou přišlo překvapivé vyrovnání, o které se postaral Richarlison. Ve druhé půli se tempo hry výrazně zklidnilo a zápas nakonec došel k dělbě bodů.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Brazilec Bernard sice odcentroval přes Walkera-Peterse s Wardem-Prowsem, jenže balon si našel cestu pouze mimo hřiště. Vykopávat bude McCarthy.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Lucas Digne (Everton FC).
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty.
     
    90
    Nepříjemný centr do prostoru penaltového puntíku odvrátil Mina. Daviesův pokus o vyvezení balonu zastavil Höjbjerg, domácí tak musí pokračovat v bránění.
     
    89
    Richarlison se přes Stephense neprosadil. Balon se dostal k McCarthymu, který dlouhým nákopem až k Redmondovi rychle poslal hosty znovu do útoku.
     
    88
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Stuart Armstrong, přichází William Smallbone.
     
    87
    Ojedinělý útok Evertonu táhl Bernard. Neměl s kým pořádně kombinovat, a proto se rozhodl pro riskantní křižný pas na Sidibého, který přečetl Bertrand.
     
    86
    Další faul na Redmonda převedl domácí kapitán Coleman. Bertrand na to konto odcentroval k Longovi, po jehož sklepnutí vypálil Armstrong pouze na tribunu.
     
    85
    Nápor Southamptonu ne a ne skončit. Když už to vypadalo, že se domácí konečně osvobodí, odpískal Lee Mason Richarlisonův faul na Nathana Redmonda.
     
    84
    Nathan Redmond čekal na ideální okamžik. Přehodil si balon na pravačku a vypálil přes clonícího Colemana, ale střele dodal opačnou razanci a vypálil vedle branky.
     
    83
    Danny Ings si našel v šestnáctce volný míč a vypálil z otočky. Nebýt bloku dobře postaveného Séamuse Colemana, musel by Pickford zasahovat.
     
    82
    S blížícím se koncem to vypadá, že za vítězstvím si spíše jdou hosté. Saints působí daleko aktivněji a hladověji, naopak hráči Evertonu se jenom brání.
     
    81
    Hra se přerušuje, protože ve vzájemném souboji se nepříjemně střetli Jan Bednarek s Richarlisonem. Oba hráči by ale měli být v pořádku.
     
    80
    Domácí museli čelit dalšímu náporu svého soupeře. Naštěstí pro ně Long celou akci zpomalil a poté s přispěním Sidibého teče odcentroval jen k Pickfordovi.
     
    79
    Ings vyslal do vápna povedený centr. Balon směřoval do míst, kde se pohyboval Shane Long, kterého ve vzdušném souboji s přehledem předčil Mina.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 43. Richarlison (Digne) – 31. Ings (Armstrong)

    Karty:   45+1. Richarlison (EVE), 45+1. Calvert-Lewin (EVE), 90+1. Digne (EVE) – 14. Armstrong (SOT), 34. J. Stephens (SOT), 61. Bednarek (SOT)

    Neproměněná penalta: 28. Ward-Prowse (SOT), mimo


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:14.
    Everton FC: Pickford – Coleman (C), Y. Mina, M. Keane, Digne – Iwobi (46. Sidibé), A. Gomes (42. G. Sigurdsson), Davies, Gordon (74. Bernard) – Richarlison, Calvert-Lewin (68. Kean).
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, G. Sigurdsson, Walcott, Sidibé, Bernard, Kean, Branthwaite, Baningime.

    Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, Bednarek, J. Stephens, Bertrand – Armstrong (88. Smallbone), Ward-Prowse (C), Romeu (70. P.-E. Höjbjerg), Redmond – Ings, Adams (70. S. Long).
    Náhradníci: Gunn – Danso, Vokins, Jankewitz, P.-E. Höjbjerg, Smallbone, Ferry, Obafemi, S. Long.

    Rozhodčí: Lee Mason – Scott Ledger, Adrian Holmes
    bahis siteleri