Eibar – Leganés 0:0 (kon.) | Mallorca – Levante 2:0 (kon.) | Ath. Bilbao – Sevilla 1:2 (kon.)
konec
Athletic Bilbao
1:2 (1:0)
Sevilla FC
Čtvrtek 09.07.2020, 22:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španělská LaLiga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:01:15)
     
    Máme za sebou velmi dramatické utkání 35. kola španělské La Ligy, v němž Sevilla zvítězila na půdě Bilbaa 2:1 a v tabulce se dotáhla na třetí Atlético Madrid.

    V prvním poločase padla jediná branka a postaralo se o ni domácí mužstvo. Ve 28. minutě se nepovedl odkop Koundému, jehož zaváhání dokonale potrestal pravý obránce Ander Capa, který propálil brankáře křižnou střelou do horního rohu.

    Druhý poločas začali aktivněji domácí, ale hosté postupně přebrali iniciativu na svou stranu. Suso ani Najsrí ještě na Simóna nevyzráli, to se podařilo až v 70. minutě Éveru Banegovi, jenž zakroutil střelu z přímého kopu nechytatelně do pravého rohu. Svěřenci trenéra Lopeteguie dokonali obrat během pouhých pěti minut a znovu u toho byl Banega, který parádním centrem posadil míč na hlavu Munira a ten střelou do protipohybu gólmana rozhodl o vítězství hostů.

    Sevilla se díky vydřenému vítězství bodově dotáhla na třetí Atlético Madrid, ale hlavně utekla pátému Villarealu na rozdíl šesti bodů. Bilbao ještě může promluvit do boje o Evropskou ligu, za sedmým San Sebastiánem zaostává o tři body.
     
    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 6:7. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:9.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ibai Gómez udržel na zádech Carlose, avšak pod tlakem nahrál pod sebe přímo ke kopačkám Fernanda. Sevilla může pošetřit další cenné vteřinky.
     
    90+4
    Éver Banega druhý gól z přímého kopu nepřidal. Vypálil totiž příliš nízkou střelu, balón narazil dobře postavenou na čtyřčlennou zeď.
     
    90+3
    Dani García šel kousek za vlastním pokutovým územím do skluzu, ale trefil pouze Gudelje. Výsledkem je žlutá karta a standardka ve prospěch hostů.
     
    90+2
    Více volného prostoru dostal na šestnáctce Munir. Španěl okamžitě vypálil a Simón měl co dělat, míč zkrotil nadvakrát.
     
    90+1
    S útočnou agresivitou to přehnal Asier Villalibre. Útočník úplně zbytečně vletěl do nic netušícího Koundého. Opravdu hloupý zákrok.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Lucas Ocampos, přichází Franco Vázquez.
     
    88
    Éver Banega vyzkoušel to, o co už se jednou pokusil v rámci druhého poločasu Ocampos, a sice přelobovat vyběhnuvšího gólmana. Ani on ale netrefil bránu.
     
    87
    Moc velké sousto na sebe vzal Ibai Gómez. Gudelje ještě obešel, avšak čerstvý Fernando byl nad jeho síly. Brazilec navíc podržel balón a pak nahrál volnému Ocamposovi.
     
    86
    Křídelník Muniain je při střelecké chuti. Po zblokovaném centru natáhl z dvaceti metrů k ráně z voleje, kulatý nesmysl skončil na honí síti.
     
    85
    Kousek za hranicí šestnáctky Iker Muniain posadil na zem Fernanda a posléze vypálil technickou střelu k pravé tyči. Jasín Bunú se musel pořádně natáhnout, míč vytáhl s velkými obtížemi!
     
    84
    Domácí podnikají zatím marný boj s proniknutím do soupeřovy šestnáctky. Ibai Gómez šel do souboje jeden na jednoho proti Navasovi, hostující kapitán byl v minisouboji úspěšnější.
     
    83
    Pod velkým tlakem byl Jules Koundé, jenž zaváhal při rozehrávce. proto raději sáhl k dlouhému odkopu až k Simónovi.
     
    82
    Protiútok Bilbaa neměl potřebný efekt. Dlouhý nákop Vesgy sice našel Kodra, ten toho ovšem proti trojici protihráčů mnoho nevymyslel.
     
    81
    Asier Villalibre vstoupil do rozjetého vlaku špatnou nahrávkou na Muniaina. Zaváhání chtěl napravit, jenže fauloval Ocampose.

    Milan Huppert

    Branky: 28. Capa – 69. Banega, 74. Munir (Banega)

    Karty:   31. Núñez (ATB), 68. de Marcos (ATB), 90+3. Dani García (ATB) – 44. Banega (SEV), 65. Ocampos (SEV)


    Držení míče: 33 % : 67 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 6:7. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:9.
    Athletic Bilbao: Simón – Capa (79. I. Gómez), Núñez, I. Martínez, Berchiche (25. Balenziaga) – Dani García, Vesga – Muniain (C), Sancet (46. de Marcos), I. Córdoba (79. Villalibre) – I. Williams (78. Kodro).
    Náhradníci: Herrerín – Balenziaga, Beñat, de Marcos, I. Gómez, Kodro, Larrazabal, Unai López, Lekue, San José, Vivian, Villalibre.

    Sevilla FC: Bunú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Jordán (64. Munir), Gudelj, Banega – Ocampos (89. F. Vázquez), Nasjrí (64. L. de Jong), Suso (79. Fernando).
    Náhradníci: Díaz, Pastor – L. de Jong, Munir, Escudero, Fernando, Sergi Gómez, Mena, Rony Lopes, Genaro, Ó. Torres, F. Vázquez.

    Rozhodčí: Medié – Barranco, Méndez
    thejrc.org