Opava – Olomouc 0:0 (zruš.) | Příbram – Teplice 0:0 (zruš.) | Zlín – Karviná 0:0 (zruš.)
zrušeno
FC Zlín
0:0 (-:-)
MFK Karviná
Čtvrtek 23.07.2020, 18:00 • Stadion Letná, Zlín • FORTUNA:LIGA - Skupina o záchranu • 4. kolo
Videopřenos
     
    Ligový výbor v pátek „per rollam“ podle očekávání ukončil soutěžní ročník 2019/20 v jeho nedokončené podobě. Ve FORTUNA:LIZE zůstane nedohraná skupina o záchranu a nikdo letos nebude sestupovat. (11:00:00)
     
    Vzhledem k tomu, že se v kádru Opavy objevil případ nákazy koronavirem, byl celý tým poslán do dvoutýdenní karantény a dnešní zápasy skupiny o záchranu odloženy. O dalším postupu rozhodne vedení soutěže
     
    MFK Karviná
    Karvinou čeká ještě hodně práce, i když má dvoubodový náskok na Opavu i Příbram. Karviná drží po nevynucené přestávce opravdu tragickou formu, protože v devíti duelech nezaznamenala jedinou výhru, jen čtyřikrát remizovala. I proto je MFK pouhé dva body od pádu do druhé soutěže, pořád se tomu ale může lehce vyhnout. Karviná se udržení může zajistit už dnes, ale důležitější bude poslední souboj s Příbramí, která je aktuálně poslední. Dnešní hosté však za sebou mají náročné období, protože se museli vzpamatovat z nákazy koronavirem, nálada v kabině vzhledem k formě asi také nebude úplně nejlepší. Uvidíme, jak se s tím Karviná popere a jestli už konečně zvítězí.

    Poslední tři utkání
    Sigma vs. Karviná – 3:1
    Karviná vs. Opava – 0:0
    Teplice vs. Karviná – 4:1
     
    FC Fastav Zlín
    Zlín si udržení zajistil v posledním zápase před dočasným pozastavením skupiny o záchranu, i když jednoznačně padl s Teplicemi, se kterými nakonec vyhořel 1:4. Fastav se však i přesto dostal na šestibodový rozdíl právě s Karvinou, takže by se vyhnul i baráži, která se však nakonec hrát nebude, ve FORTUNA:LIZE tak budeme od příštího roku sledovat osmnáct celků. Žlutomodří však ve skupině o udržení kromě posledního duelu podali skvělý výkon a záchranu si více než zaslouží. Nyní už tak o nic nehrají, ale určitě nebude chtít jen tak prohrát.

    Poslední tři utkání
    Teplice vs. Zlín – 4:1
    Zlín vs. Příbram – 1:0
    Zlín vs. Opava – 3:1
     
    Dobrý den při sledování české FORTUNA:LIGY! Skupina o záchranu se téměř po měsíci rozjíždí, nyní se tedy bude hrát o všechno. Zlín už je sice zachráněný, ale Karviná takovou jistotu stále nemá, takže bude chtít za každou cenu zvítězit. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Lukáš Mihal

    Branky:


    FC Zlín:
    MFK Karviná:
    thejrc.org