Philadelphia – Pittsburgh 3:2 (po pr.)
po prodl.
Philadelphia Flyers
3:2 (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)
Pittsburgh Penguins
Úterý 28.07.2020, 22:00 • Scotiabank Arena, Toronto • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je z tohoto utkání vše. Děkuji za pozornost a srdečně Vás zvu na další program přípravných zápasů! (00:55:47)
     
    Česká stopa

    Jakub Voráček (PHI) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:20
     
    Statistiky zápasu:
    Střely na branku – 22:26 (10:6, 6:6, 3:12 – 3:2)
    Zblokované střely – 12:9
    Vyhraná vhazování – 28:29
    Trestné minuty – 6:2
    Hity – 23:18
     
    První utkání po koronavirové pauze vyhrála Philadelphia. Ta zdolala v pensylvánském derby Pittsburgh 3:2 v prodloužení.

    První třetina rozhodně nenudila, střelci nám v ní nabídli i tři góly. Ten první vstřelil v 6. minutě Conor Sheary, který se po pasu Guentzela trefil z pravého kruhu nad rameno brankáře Harta. Letci srovnali ve 12. minutě, kdy střelu Seana Couturiera při signalizované výhodě tečoval mimo dosah vlastního gólmana obránce Pettersson. 28 sekund před pauzou pak hráči Philadelphie i otočili skóre. Hrubou chybou jim pomohl Malkin, který namazal kotouč do šance Kevinovi Hayesovi a ten se nemýlil.

    Ve druhé třetině už to taková zábava nebyla. Za zmínku stojí pouze dvě příležitosti Letců, které měl obě na svědomí Kevin Hayes. Ten nejprve neuspěl před Murrayem po rychlé souhře a o pár minut později nastřelil v přesilovce tyčku branky, kterou v té době už hájil střídající Tristan Jarry.

    Závěrečná dvacetiminutovka přinesla postupně vzrůstající aktivitu Pittsburghu a nakonec i vyrovnání. Brankář Elliott, který nahradil po druhé přestávce Harta, sice dělal, co mohl, když vyrazil střelu Johnsona a dvě dorážky Malkina, ovšem proti Jasonovi Zuckerovi byl už bezmocný.

    V prodloužení mohly rozhodnout oba týmy. Štěstí se nakonec usmálo na Philadelphii. Travis Konecny poslal krásnou přihrávkou do samostatného úniku Scotta Laughtona a ten si už věděl rady.
     
    Konec zápasu.
    62:40 Scott LAUGHTON - 3:2
     
    62:40
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    První přípravný zápas nakonec vyhráli Letci z Philadelphie! Travis Konecny poslal krásným pasem z vlastního obranného pásma do samostatného úniku SCOTTA LAUGHTONA. Ten před Jarrym zamíchal s kotoučem a pak vystřelil do pravého horního růžku z pohledu gólmana Pens. Asistence: Travis Konecny a Shayne Gostisbehere.
     
    62:26
    Obránce Pittsburghu Marino projel až před branku, kde hledal Zuckera, který měl zablokovanou hru. O chvíli později střílel Zucker z mezikruží a Elliott si připsal další zákrok.
     
    61:57
    Z levé strany střílel nepřesně hostující Jason Zucker.
     
    61:27
    Kevin Hayes v další velké šanci. Jel sám na Jarryho, který si ale zakončení mezi betony pohlídal!
     
    60:42
    Po přečíslení 3 na 1 byl Bryan Rust sám před Elliottem. První střelu vyrazil gólman Flyers, který si pohlídal prostor mezi betonem a lapačkou a druhá skončila vedle.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Střely na branku – 19:24 (10:6, 6:6, 3:12)
     
    Ve třetí třetině padl jediný gól. Pittsburghu se podařilo v čase 56:04 srovnat, když se po šancích Malkina prosadil z dorážky Jason Zucker. Rozhodně tedy prodloužení, případně nájezdy.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:00
    Claude Giroux už neměl na nic velkého čas a tak vypálil ze středního pásma. Jarryho nepřekvapil a tak se můžeme těšit na prodloužení.
     
    59:38
    Rozhodnout mohl Travis Konecny. Přečíslení 2 na 1 se rozhodl řešit střelou z pravého kruhu, kterou přizvedl Jarry nad svou svatyni hřbetem lapačky!
     
    59:01
    Začala poslední minuta třetí třetny.
     
    58:44
    Bryan Rust hledal na zadní tyčce Malkina, ale až tam jeho pas neprošel. Dopředu upalují Letci.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 12. Couturier (Giroux, Provorov), 20. K. Hayes, 63. Laughton (Konecny, Gostisbehere) – 6. Sheary (Guentzel, Marino), 57. Zucker (Malkin, J. Johnson)


    Philadelphia Flyers: Hart (41. Elliott) – Niskanen, Provorov, P. Myers, Sanheim, Gostisbehere, Friedman, Zamula – Voráček (A), Couturier (A), Giroux (C) – Konecny, K. Hayes, Laughton – Pitlick, D. Grant, J. van Riemsdyk – Aube-Kubel, N. Thompson, M. Raffl – Farabee.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (30. Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Marino, M. Pettersson, J. Schultz, J. Johnson – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Hörnqvist, McCann, Marleau – B. Tanev, Blueger, Aston-Reese.

    Rozhodčí: Furlatt, Dwyer (Hanson) – Alphonso, Devorski (Barton)
    thejrc.org